ΑΝΑΔΕΛΦΟ  ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΣΑΣ ΚΑΘΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΑΥΤΗ…ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ . Δεν γράφουμε μονάδες και τι κάνου…Επακούμβηση φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού…

ΑΝΑΔΕΛΦΟ  ΕΘΝΟΣ.-

ΜΑΣ ,ΣΑΣ, ΚΑΘΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ,

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟ.-

ΜΠΡΑΒΟ  ΣΤΟΥ  ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ  ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

ΜΠΡΑΒΟ  ΣΤΑ  ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ.

ΜΟΝΩΝ ΛΑΒΕ…

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ .-

 ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ .-

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΗ

  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ  .-

ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ .-

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΔΕΛΦΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ .-

BOSKOS

 ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΥΑΚΟΥΒΙΣΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ       

Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ  ΜΡΑΒΩ.

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΜΠΡΑΒΟ.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΙΣΗΧΗΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΜΕΝΟΙ  ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΗ ΨΥΧΗ ΣΘΕΝΟΣ ΠΙΣΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕ

ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ .

ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΥΑΚΟΥΒΙΣΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ

ΚΑΙ  ΤΑ ΕΚΑΝANΕ ΟΙ ΜΕΧΜΕΤΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ.-


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.
ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,
ΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ.
ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,
ΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ.
ΘΕΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ?
ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ κ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΜΟΥ,
ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ,
ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΧΩΜΑ.
ΘΕΟΙ?
ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙΤΕ,
ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΑΝ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΑΣ
ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
ΕΓΩ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ
ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΘΕΟΥΣ
ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.
ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΣ
»ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Oruc Reis Ελλάδα: Επακούμβηση φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού

Δεν φαίνεται να ήταν τυχαία η αναφορά Μητσοτάκη στον «κίνδυνο ατυχήματος» στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά το διάγγελμά του για τις τουρκικές προκλήσεις Λίγη ώρα μετά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο διάγγελμά του, στον κίνδυνο ατυχήματος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας F-451 ΛΗΜΝΟΣ με τουρκική φρεγάτα που συνόδευε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το defencereview.gr. Δεν υπήρξε μεγάλη σύγκρουση παρά μόνον υλικές ζημιές μικρής έκτασης.

Τα ελληνικά πλοία παρακολουθούσαν από τη πρώτη στιγμή εκ του σύνεγγυς τις τουρκικές προκλήσεις του Oruc Reis, το οποίο βγήκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Αυγούστου 2020 από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ο όρος «παρακούμβηση» έχει χρησιμοποιηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1990, για την περιγραφή στενών, πλην ανεπιθύμητων, ελληνοτουρκικών επαφών μεταξύ πλοίων. Η «παρακούμβηση» υποδηλώνει πρόθεση, ίσως και δολιότητα, ενώ η «επακούμβηση» είναι ηπιότερη μορφή επαφής, που μπορεί να έχει συμβεί και τυχαία. «Υψώνουμε τη στάση της ευθύνης και της νομιμότητας. Γιατί δεν γίνεται σοβαρή εξωτερική πολιτική με προπαγανδιστικές φωτογραφίες από ανύπαρκτες σεισμικές έρευνες. Ούτε και με εθνικιστικούς παροξυσμούς προς ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης. Ας το γνωρίζουν όλοι: Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί, όταν συγκεντρώνονται τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιορισμένη έκταση. Και την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση θα την έχει εκείνος που προκαλεί τις συνθήκες αυτές», είπε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό μήνυμά του, ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος διεμήνυσε στην Άγκυρα πως καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά και δεν εκβιάζεται. Παράλληλα, εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο διαλόγου και προσφυγής στη Χάγη, αλλά μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και υπό συγκεκριμένους όρους, δηλαδή εάν η Τουρκία αποσύρει το Oruc Reis.

Στη βορειανατολική πορεία που έχει χαράξει από το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020, το συνοδεύουν τα βοηθητικά Ataman, CengizHan και 10 τουρκικά πολεμικά πλοία. Ελληνικά πολεμικά πλοία παρακολουθούν στενά το Oruc Reis, ενώ το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας βρίσκεται σε καθεστώς ύψιστης ετοιμότητας και επιφυλακής. Δείτε στους χάρτες που ακολουθούν το ακριβές στίγμα του Oruc Reis καθώς και των σκαφών που το συνοδεύουν

PHGH=https://katohika.gr/

flash.gr