Ο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας πέρασαν χειροπέδες σε νεαρό ζευγάρι που είχε στην κατοχή του μικροποσότητες χασίς αλλά και 559 γραμμάρια κρυσταλλικής ουσίας που ίσως είναι το πολύ επικίνδυνο ναρκωτικό σίσα.ΤΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Δεν μπορείς να κοιμηθείς, μένεις άγρυπνος ακόμη και 24 ώρες, δεν μπορείς να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια. Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις, προκαλεί απώλεια βάρους, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης έχουν καταγραφεί θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το σίσα.

 

sisa1Ο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας πέρασαν χειροπέδες σε νεαρό ζευγάρι που είχε στην κατοχή του μικροποσότητες χασίς αλλά και 559 γραμμάρια κρυσταλλικής ουσίας που ίσως είναι το πολύ επικίνδυνο ναρκωτικό σίσα.

Οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας που θα δείξει αν πράγματι πρόκειται για την κοκαΐνη των φτωχών, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο ναρκωτικό.

Με την βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας, αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν και έκαναν έρευνα αρχικά στην επιχείρηση του 25χρονου σε χωριό του δήμου Στυλίδας και στη συνέχεια στο σπίτι.

Στο σπίτι εντόπισαν ποσότητα χασίς αλλά και την συγκεκριμένη ουσία την οποία δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν, χωρίς την βοήθεια των εργαστηρίων, ωστόσο με τις πρώτες ενδείξεις θεωρούν πως πρόκειται για το σίσα.

Το σίσα περιέχει πολύ επικίνδυνες διεγερτικές ουσίες που μπορούν να σε κρατήσουν άγρυπνο εως και 24 ώρες και πωλείται στην τιμή των 2 ή 3 ευρώ η δόση.Χαρακτηρίζεται μάλιστα 10 φορές πιο δυνατό από την ηρωίνη.

Το νέο συνθετικό ναρκωτικό κάνει θραύση όχι μόνο στις πιάτσες των τοξικομανών αλλά και στα σχολεία. Δυστυχώς έφηβοι 14 και 15 ετών κάνουν χρήση αυτού του πολύ εθιστικού ναρκωτικού το οποίο προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΣΙΣΑ

Το σίσα περιέχει έναν τύπο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες όπως οινόπνευμα, χλωρίνη, ακόμη και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων.

ΤΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

Δεν μπορείς να κοιμηθείς, μένεις άγρυπνος ακόμη και 24 ώρες, δεν μπορείς να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια. Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις, προκαλεί απώλεια βάρους, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης έχουν καταγραφεί θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το σίσα.