Είκοσι δυο (22) ερωτήματα για προβληματισμό προς το Δ.Σ. της εν Αθήνας αδελφότητος Βασιλοπουλίτων Ηπείρου.

 

Επιτρέψτε μου μια Απλή  διαπίστωση, όποιος λαός ξεχνά την ιστορία – θρησκεία του χάνετε από προσώπου γης .

Θέλω να  πιστεύω ότι το παρακάτω κείμενο  θα προβληματίσει και η ερωτήσεις που παρατίθενται  τύχουν της άμεσης απάντησης. Ίσως προσθέσουν ένα μικρό λιθαράκι στης ενέργειες – πράξη – έργα  του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. της αδελφότητος μας  .                                                                          

                                                                ΑΙΤΗΣΗ

Προς το  Δ.Σ. της  αδελφότητος  των εν Αθήνας  Βασιλοπουλιτών  ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΤΗ 6 TOY ΜΑΡΤΗ  2018

Αξιότιμα  μέλη του Δ.Σ. της αδελφότητος μας, Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε στις παρακάτω απορίες και ερώτησης,

.ρωτώ:

 1. Συμμετείχαν οι αντιπρόσωποι της αδελφότητας μας στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος  στην συνεδρίασης της   σχετικά με την ψηφοφορία  για ψήφισμα εναντία  στον  ερευνών  για εξόρυξη πετρέλαιο στην περιοχή, του κατά παράδοση δήμου Ζίτσας  και πια ήταν η ψήφο τους. 

Ήταν  απόφαση του Δ.Σ. η ενέργησαν αυτόβουλα και σύμφωνα με την δική τους προσωπική άποψης.

 1. Ενημερώθηκε μέσου επισήμου Έγγραφου το απερχόμενου Δ.Σ. της αδελφότητος  από τον πρόεδρο  του χωριού μας   σχετικά με το θέμα της εξόρυξης  πετρελαίου  στην περιοχή του δήμου Ζίτσας και αν ναι ποιες η ενέργειες πραγματοποίησε  το απερχόμενου Δ.Σ. άλλα και ποιες απόφασης  πρέπει να παρθούν  από την σημερινή  Γ.Σ. ώστε το επόμενο Δ.Σ. να έχει μια βάση που να εκφράζει της απόψεις της  Γ.Σ.***

 2. Έχει πάρει σχετική απόφαση το απερχόμενου Δ.Σ. της αδελφότητος σχετικά με τη εξόρυξη η όχι πετρελαίου στη περιοχή του χωρίου μας και τη ακριβός αναφέρει.

 3. Ενημερώθηκε επίσημα και έγγραφος η προφορικός το απερχόμενου Δ.Σ. της αδελφότητος, για την απόφαση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ για το αίτημα του  στο Δ.Σ.  του δήμου Ζίτσα για την κοπή του δάσους στα όρια  της δημοτικής ενότητας Βασιλοπούλου ( σχετικό έγγραφο αν υπάρχει ) .

 4. Συμμετείχε επίσημα το απερχόμενου Δ.Σ. της αδελφότητος στης άτυπη  ετήσια συνέλευση του χωρίου μας οπού αποφασίστηκε η κοπή των δασών στα όρια  της δημοτικής ενότητας Βασιλοπούλου ( ιστορικά, άλλα και να μαθαίνουν η νεότεροι) 2000  τουρκικές Χρύσες λίρες , περίπου 13  δεκατρία κιλά χρυσό πλήρωσαν η  ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΔΕΣ  ΜΑΣ    για την εξαγορά των πουρναριών και της γης της Μπριάνιστα ώστε να αισθανόταν  περήφανοι  Έλληνες  .

 5. Το γεγονός ότι αναρτήθηκαν η δασική χάρτες με αποκλειστικές ημερομηνίες  για την υποβολή ενστάσεων, ως Δ.Σ. ενημερώθηκε, η ενημέρωσε το  Δ.Σ.  τα  μέλη της αδελφότητας μας  για της επίπτωσης της ανάρτησης των δασικών χαρτών  δηλαδή, (  το να είναι δασικό το οικόπεδο η το χωράφι του). Υπήρξε συνεργασία με το τοπικό πρόεδρο  του χωριού ,ενημερώθηκε επίσημα από εκείνον  ότι αναρτώνται  δασική χάρτες για το χωριό και τυχών προτάσεις του ως τοπικού πρόεδρου.

 6. Σπουδαιότερο δε (κατά την άποψη μου ) γνώριζε έγγραφος η συμμετείχε έγγραφός με έγγραφο του το  απερχόμενου Δ.Σ. της αδελφότητος,  εφόσον είχε ενημερώθηκε προγενέστερα  από το πρόεδρο του χωρίου μας,  για την μη ένταξη και εξαίρεση ως μη ενδιαφέρον αλλά προοριζόμενη ως οικιστική περιοχή έκταση περίπου 150 στρωματά πέριξ του Αγ. Νικόλαου και τμήματος του καμπόπουλου συμπεριλαμβανομένου και τμήματος της τοποθεσία  τσομπάρι Μπουραντζή πάνω από  την βρύση κουραδά η τριαντάφυλλα  Πια η γνώμη- επίσημη τοποθέτηση  το απερχόμενου Δ.Σ.  για το ανωτέρω θέμα εφόσον υπάρχει η εξαίρεση της προηγούμενης παραγράφου  τον 150 περίπου στρεμμάτων και στην δημοσίευση και οριστική κατοχύρωση των δασικών χαρτών.

====================================================================

Και επιτρέψτε μου ένα μικρό σχόλιο,

(( θεωρώ σκανδαλώδης και προνομιακή αυτή την ενέργεια ,προνομιακή  γιατί κάποιοι συγχωριανή μας και μπράβο τους  απέκτησαν  οικόπεδα,  όντος αν δεν είχαν στα όρια του υπάρχοντος  χωρίου μας,  παρά το ότι καταφανέστατα και δίχως προσχήματα, μας διαιρεί εκ των προτέρων  Εξαιρώντας και διαχωρίζοντας μας  σε αμνούς και ερίφια )). Εκτός αν συμβαίνει  άλλο τη που δεν μπορεί να γνωρίζω η να καταλάβω τη σκοπιμότητα της αυτής καθαυτής  της ενέργειας. Λέγει.. και  διαλαλεί.. ο  πάνσοφο λαός μας με τα πάνσοφα  ρητά-γνωμικά του,   ((… τα γρόσια στα γρόσια.  Άλο λέει … η οικογενειοκρατία καλά κράτη  για ένα πιάτο φακή… μην περιμένεις από αυτόν  που σε έριξε στο κρεμώ να σου ρίξει το σχοινί  για να σε σώσει… μπρός στα τιμαλφή στα ξακρίδια  η δόξα…  δε θεωρώ και δεν θέλω  να πιστέψω, ότι  η συγκεκριμένη ενέργεια από οπού  και αν προέρχεται ότι ανταποκρίνεται στο περί δικαίου αίσθημα .

======================================================================

 1. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ η αδελφότητα και το εκτελεστικό  όργανο της  το Δ.Σ. υποχρεούνται να  τηρούν μια σειρά βιβλίων,  ΠΑΡΑΚΑΛΩ  ΝΑ  ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ   πια βιβλία παρέλαβε  από το προηγούμενο  Δ.Σ.   παράδειγμα =παραλάβατε ναι η όχι  1.το βιβλίο μητρώο μελών , 2. το βιβλίο ταμείου  3. το βιβλίο συνεδριάσεων Δ.Σ. 4.βιβλιο περιουσιακών  στοιχειών  5.βιβλιο πρακτικών γ.σ.  6. Βιβλίο ελεγκτικής επιτροπής, η ότι τη άλλο  καθώς επίσης  να μου γνωρίσει   από πια χρονική περίοδο περιχούν  εγγραφές αντίστοιχα, χρονικές περιόδους, πια δηλαδή είναι η ακριβή ημερομηνία πρώτης εγγραφή που φέρει κάθε βιβλίο. Καθώς σύμφωνα με τα υπάρχοντα πρακτικά παράδοσης και παραλαβής απερχόμενου και νεοεκλεγέντος  συμβούλιου αν αναγράφονται στα πρακτικά παραλαβής τα βιβλία που παραδόθηκα όπως το σχετικό άρθρο του καταστατικού ορίζει.

 2. Γνωρίσετε μου παρακαλώ επίσης συμφώνα με το καταστατικό Στο τηρούμενο αρχείο της  αδελφότητος υπάρχουν παλιότερα πλήρη βιβλία  όπως  παράδειγμα η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ.  το 1931 έτος  ιδρύσεως της  αδελφότητος …

10.Προσφατα εκδόθηκε και διανεμήθηκε στα μέλη της αδελφότητος μας   ένα βιβλίο σε εγγραφή  από τον   συγχωριανό μας Παναγιώτη  Μπουραντζή  με έξοδα της αδελφότητος .

…Παρακαλώ να με ενημερώστε:

Α. Αν το συγκεκριμένο βιβλίο έχει την έγκριση του Δ.Σ.  της αδελφότητος, 1. πριν την αρχική  διόρθωση από τον έκδοτη του το πρωτοτύπου συγγραφικού έργου 2. μετά την διόρθωση του   πρωτοτύπου συγγραφικού έργου από τον έκδοτη .

Β. Ελέγχτηκε το σύνολο του κειμένου και το φωτογραφικό περιεχόμενο  ως  προς το αληθές περιεχόμενο  από το τηρούμενο αρχείο της αδελφότης μας  και  τα υπάρχοντα βιβλία η  άλλο φωτογραφικό υλικό  που έχει υπό την κατοχή του  ως  ιστορικό αρχείο  από το Δ.Σ. της αδελφότητος πριν δοθεί η τελική έκκριση εκτύπωσης  η άπλα πληρώσαμε τα τυπογραφικά.

Γ . Εφόσον, και αν,  το Δ.Σ. της αδελφότητος  δεν μπορεί να διασταυρώσει  σε αντιπαραβολή ΜΕ ΤΑ ΤΗΡΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ  ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ  ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ τα γραφόμενα στο βιβλίο του συγχωριανού μας Παναγιώτη Μποσταντζή  να ζητήσει –παρακάλεση  των συγχωριανό μας να παραδώσει τα πρωτότυπα στοιχεία ( αρχικό σχέδιο  ιδιόχειρες σημείωσης , ) και να μας γνωρίσει της πηγές που άντλησε τα στοιχειά και τα αναγραφόμενα   και επισυναπτόμενα  από αυτόν στο βιβλίο του ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ  .

Δ. Ρωτάτε το απερχόμενο Δ.Σ. πόσα αντίτυπα τυπώθηκαν του συγκεκριμένο  βιβλίου πιο το χρηματικό ποσών που κατέβαλε η αδελφότητα  για την εκτύπωση του .

Ε. Ρωτάτε το απερχόμενο άλλα και το επόμενο Δ.Σ. τα κάθε Είδους συγγραφικά και άλλα  δικαιώματα του βιβλίου που χρηματοδοτήσαμε μέσου του ταμείο της αδελφότητος ποιος τα κατέχει ,η μήπως  έχουν παραχωρηθεί και αν ναι που έχουν παραχωρηθεί και με πια διαδικασία.  Επισημαίνω  κατά την άποψη μου την πληρότητα του βιβλίου σε ορισμένα κεφάλαια του.  Επιστρέψτε μου όπως  να διατηρήσω της προσωπικές μου  επιφυλάξεις για τυχών  παντός νόμιμου δικαιώματος μου γενικά και συνολικά ως προ την  έκδοση το  συγκεκριμένου  βιβλίου .             

 1. Ενημερώθηκε το απερχόμενο Δ.Σ για της ενέργειες του τοπικού πρόεδρου μας  σχετικά με την ανέγερση νέου κοινοτικού καταστήματος στην κεντρική πλατεία του χωρίου.

 2. Ενημερώθηκε έγγραφος η με άλλο τρόπο το απερχόμενο Δ.Σ. για της εκδήλωσης και άλλες δραστηριότητες του τοπικού συλλόγου του χωρίου μας Αγ. Νικόλαος  και αν ναι τη είδους βοήθεια προσέφερε.

 3. Υπάρχει επίσημο πρακτικό το οποίο ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ και αναγνωρίζει ότι το διαδικτυακό όνομα vasilopoulo.gr είναι ο επίσημος διαδικτυακός τόπος  της αδελφότητας μας, ημερομηνία πρακτικού.

 4. ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ η πιο άπλα δόθηκε εντολή προφορική η γραπτή η άλλη έμμεση η άμεση παρότρυνση η λεκτική παράκληση η παρέμβαση από το απερχόμενο Δ .Σ. της αδελφότητος μας (η μέλος της αδελφότητος αν γνωρίζετε ) η έγινε από τυχαίο γεγονός η διακοπή  κατέβηκε  η σελίδα  vasilopoulo.gr. πιες η ενέργειες έχετε πραγματοποίηση μέχρι σήμερα ως απερχόμενο Δ.Σ. της αδελφότητος μας  μετά την διακοπή πτώση της σελίδας  VASILOPOYLO.GR ώστε να σταματήσει η δίκοπη το ονόματος   vasilopoulo.gr  και να  ανέβη επαναλειτουργήσω η σελίδα.

 5. Έχει παρθεί απόφαση από το απερχόμενο η από προηγούμενα Δ.Σ. της αδελφότητος που δεν συμφωνούν στην έκδοση νόμιμης άδειας εξόρυξης χαλικιού ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΕΡΠΑΤΟΣ η αντίθετος στη έγγραφη σαφέστατη θετική άποψη  να ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ  στην θέση περπατος  νόμιμο νταμάρι  εξόρυξης αδρανούς υλικού ( χαλίκι ).

 6. Κατά την διάρκεια της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ. τι είδους  προσφορές παραχωρήθηκαν  η αγοραστήκαν  η δόθηκαν ως βοήθεια , χρηματικά έμβασμα , η άλλα είδη η υλικά και ποιο το συνολικό χρηματικά ποσών και που αναλυτικά παραχωρήθηκαν  .

 7. Τη γνωρίζει το Δ.Σ. της αδελφότητος για την προστάτιδα εικόνα του χωρίου μας που κατά παραδώσει ΠΑΡΑΔΙΝΟΤΑΝ  από γενεά σε γενιά ποιες η τυχών ενέργειες  έχουν  πραγματοποιηθεί.

 8. Έχει ενημερωθεί το Δ.Σ. της αδελφότητος αν ο δήμος Ζίτσας προτίθεται να οριοθετήσει επίσημος  τους κοινόχρηστους  δρόμους  του χωρίου, και αν γνωρίζετε αν το χωριό μας έχει ανεγνωρισμένο οικιστικό σχέδιο και αν ναι ποιο το φ.ε.κ.

 9. Πρόσφατα άλλα και παλιότερα έγινε συζήτηση για την μεταφορά του νεκροταφείου από την θέση που βρίσκετε  σήμερα έξω από το προαύλιο και σε άμεση συνέχεα από την εκκλησία των 12 Αποστολών και προστάτες του χωρίου μας πια η γνώμη του της αδελφότητος .

 10. Έχει συζήτηση το Δ.Σ. της αδελφότητος να απονέμη τα προβλεπόμενα από το καταστατικό εύσημα – παράσημα σε εκείνους που παραχώρησαν περιουσιακά τους στοιχεία ( π.χ. κτήματα η μέρος αυτών για διάνοιξη δρόμων) η άλλες ευεργετικές προσφορές.

 11. Γνωρίζει το Δ.Σ. της αδελφότητος αν υπάρξει, η αν υπάρχει , από κληρονόμους συγχωριανός  μας αποποίηση υπερεσιακών στοιχείων στα  διοικητικά  όριο του χωρίου .

22.Επισης παρακαλώ οπός μου χορηγηθεί από το αρχείο της αδελφότητος  αντίγραφο του πρωτοτύπου καταστατικού του 1931 καθώς και αντίγραφα τον μέχρι σήμερα τροποποιήσεων.

                     Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων  για  το σύντομο των απαντήσεων

                                                                    Φωτίου Στυ.  Βασίλειος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αξιότιμε κύριε πρόεδρε  και σεβαστά μέλη του προεδρείου της Γ.Σ. παρακαλώ όπως  συμπεριλάβε  την παρούσα αίτηση αυτούσια στα πρακτικά της  Γ.Σ.  Σας ενημερώνω και γνωρίζω ότι  δε έχω καμία απόλυτος πρόθεση να εκθέσω η να θίξω κανένα προσωπικά ηθικά η οτιδήποτε άλλο  με τα παραπάνω στο σύνολο τους  γραφόμενα μου , άλλα η απάντησης που θα μου δοθούν από το Δ.Σ. της αδελφότητος μας  καθώς  και η παρούσα αίτηση αυτούσια θα συμπεριελήφθη σε ιστορική ανάδρομη του χωρίου που γράφω . Σας ευχαριστώ.

*** ΠΡΟΤΑΣΗ  ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΡΩΤΗΜΑ: Σύμφωνη το σώμα  στη εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή του Κατά παράδοση  Δήμου Ζίτσας : 1. ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ,  2. ΟΧΙ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ