ΤΗΕ ΒΕΤ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΒΕΤ… Το «τέρας» της γκανιότας…Με γκανιότα 14,6 ένας μπουκ δεν… χάνει ποτέ. Γιατί μιλάμε για ένα ματς. Αν κάποιος παίξει τριάδα, τότε προσθέστε τρία 14,6 (ανά παιχνίδι) και θα πάτε στο 43,8. Ξέρετε τι σημαίνει πρακτικά το 43,8; Οτι αν π.χ. βάλετε 10 ευρώ σε μια τριάδα, τότε εσείς παίζετε τα… 5,62 ευρώ. Τα άλλα… πάνε υπέρ πίστεως. Δεν έχει κανείς παίκτης, μα κανείς στον πλανήτη, καμιά τύχη. Μακροχρόνια θα είναι 1.000% χαμένος…

Το «τέρας» της γκανιότας

 1,  Χ,  2, = ?

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος του Σαββάτου, συνεχίζουμε σήμερα τα «μαθήματα» στοιχηματισμού, αν και το μεγαλύτερο μάθημα δίνεται ήδη: τέτοια εποχή δεν παίζουμε, απλό.

Ο μαθηματικός τύπος για την εύρεση της γκανιόταςΟ μαθηματικός τύπος για την εύρεση της γκανιόταςΑς ασχοληθούμε λοιπόν με την γκανιότα. Φαντάζει απίστευτο, αλλά όντως, εν έτει 2013 πολλοί παίκτες δεν ξέρουν τι εστί γκανιότα ή κι αν ξέρουν, δεν μπορούν (ή δεν κάθονται) να την υπολογίσουν.

Γκανιότα λοιπόν είναι το νόμιμο κέρδος οποιουδήποτε διοργανώνει τυχερό παιχνίδι. Οπου δεν υπάρχει γκανιότα (π.χ. στο πόκερ), υπάρχει το βιδάνιο. Στα περισσότερα τυχερά παιχνίδια υπάρχει γκανιότα. Στη θεωρητική περίπτωση που κερδίσουν όλοι οι παίκτες, δεν μπορεί ένας μπουκ ή ένα καζίνο να κλείνει. Πρέπει εξαρχής να έχει εξασφαλίσει το κέρδος του.

Η γκανιότα ποικίλλει. Στη ρουλέτα, π.χ., είναι το μηδέν. Βάζεις μια μάρκα, τα νούμερα είναι 36+μηδέν. Αν βρεις το νούμερο, παίρνεις τη μία που πόνταρες, συν ακόμα 35. Αρα, παίζεις με πιθανότητες μία στις 37, παίρνεις πίσω 36, η μία μάρκα είναι η γκανιότα (από το νούμερο μηδέν).

Στο στοίχημα, η γκανιότα είναι μέσα στις απόδοσεις. Ο bookmaker δεν θα… χαρίσει λεφτά στον κόσμο. Μακροχρόνια, ελέω γκανιότας, πάντα θα κερδίζει.

JPEG Image SIMA KATATETHEN

sklabos

Greek Folk Song ΕΛΛΑΣ HELLAS GREECE DHMOTIKA A8ANTA DIMOTIKA BY=B.Σ.F=BOSKOS=VOSKOS= VOSKOTSOPANHS 希臘 ギリシャ ГРЕЦИЯ 그리스 וប្រទេសក្រិច

Χαμένος

Η προμήθεια που παίρνει ο κάθε μπουκ ποικίλλει. Ο καθένας έχει διαφορετική (γι’ αυτό βλέπετε και διαφορετικές αποδόσεις από μπουκ σε μπουκ για το ίδιο ματς). Καλύτερη απόδοση σημαίνει χαμηλότερη γκανιότα. Πώς τη βρίσκουμε;

Κάθε παιχνίδι έχει πιθανό αποτέλεσμα άσο-ισοπαλία-διπλό. Στο σύνολο αυτό μας κάνει 100% ενός αγώνα, ή αλλιώς 33,33% πιθανότητες για κάθε σημείο, ή αλλιώς απόδοση 3.00 (στο στοίχημα). Θα έπρεπε κάποιος δηλαδή (χωρίς γκανιότα) να βάλει από ένα ευρώ και στα τρία σημεία και όποιο σημείο έρθει να του δώσει πίσω ακριβώς το κεφάλαιό του. Προσέξτε τώρα: ας πάρουμε θεωρητικά ότι ένα ματς έχει αποδόσεις 1.70 στον άσο, 3.20 στο Χ και 4.00 στο διπλό, για να βρείτε «πρόχειρα» την γκανιότα, διαιρέστε το 100 (που είναι το απόλυτο) με την κάθε απόδοση. Και μετά προσθέστε τα τρία πηλίκα. Ο,τι παραπάνω από το 100, είναι η γκανιότα. Για να το εξειδικεύσουμε και να βρούμε την ακριβή γκανιότα: διαιρέστε το 3 με την κάθε απόδοση, 3 διά 1.70, 3 διά 3.20 και 3 διά 4.00· προσθέστε τα τρία πηλίκα, μας κάνουν 3,44· Διαιρέστε το 3.44 διά του (αρχικού) 3 και μας κάνει 1,146. Αν μεταφέρετε την υποδιαστολή, πάτε στο 114,6. ΑΥΤΟ το 14,6 που είναι πάνω από το 100, είναι η γκανιότα. Με τον «εύκολο» τρόπο θα βρίσκατε 115,07, με τον δύσκολο τρόπο (που είναι όμως ακριβής) βρίσκετε 14,6.

Με γκανιότα 14,6 ένας μπουκ δεν… χάνει ποτέ. Γιατί μιλάμε για ένα ματς. Αν κάποιος παίξει τριάδα, τότε προσθέστε τρία 14,6 (ανά παιχνίδι) και θα πάτε στο 43,8. Ξέρετε τι σημαίνει πρακτικά το 43,8; Οτι αν π.χ. βάλετε 10 ευρώ σε μια τριάδα, τότε εσείς παίζετε τα… 5,62 ευρώ. Τα άλλα… πάνε υπέρ πίστεως. Δεν έχει κανείς παίκτης, μα κανείς στον πλανήτη, καμιά τύχη. Μακροχρόνια θα είναι 1.000% χαμένος…

Βάλτε τώρα και τις πιθανότητες να σπάσουν και 2-3 βαρβάτα φαβορί-στηρίγματα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο με φουλ αγώνες, βάλτε και… πόσες τριάδες μπορεί να παίξει ένας παίκτης μέσα σε ένα διήμερο και βγάλτε συμπέρασμα.

Πώς γλιτώνεις;

Ποιος είναι ο τρόπος να… γλιτώσει κάποιος από τις δαγκάνες τις γκανιότας; Ο πρώτος είναι η… απλή αριθμητική. Ποντάρεις σε όσο το δυνατόν λιγότερα ματς. Αντί να παίζεις με πιθανότητες επαλήθευσης 1 προς 27 (στην τριάδα, αφού έχουμε 3Χ3Χ3), παίζεις με 1 στις 3 (σε μονό αποδεκτό) ή 1 στις 9 (σε δυάδα). Ταυτόχρονα, η γκανιότα θα είναι, ακόμα και σε «κακό» μπουκ, το πολύ 15%. Και όχι 45% σε τριάδα.

Ο δεύτερος τρόπος (που δεν αναιρεί επ’ ουδενί τον πρώτο, ίσα ίσα, συνδυάζονται) είναι να παίζεις με παικτικές αξίες. Με value bets. Να «αντιστρέψεις» την γκανιότα υπέρ σου. Ο μπουκ δεν βάζει ισόποση γκανιότα σε όλα τα σημεία. Συνήθως, σε ποσοστό 95%, «φορτώνει» την γκανιότα στο φαβορί σημείο. Αρα, ψάχνεις να βρεις το λάθος του. Και κάνει λάθη. Και πολλά. Για τα value bets όμως θα αναφερθούμε στο επόμενο κείμενο, το Σάββατο, συνέχεια του σημερινού.