…έβαζαν μέσα στις φωλιές μερικά κλαδιά, για τις ψείρες και τα παράσιτα. Έκανε τόσο καλή δουλειά, που απο στόμα σε στόμα διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα. Ξεκίνησε απο τη Κρήτη όπου το φυτό βρισκόταν σχεδόν παντού, αύθονο! Οι αγρότες έπαιρναν μερικά κλαδιά ακονιζιάς, τα τοποθετούσαν μέσα στις φωλιές μέσα στα άχυρα, και οι ψείρες μυστηριωδώς χάνοταν…Τέρμα οι ψείρες στις φωλιές και στις κότες: Η απόλυτη θεραπεία του κοτετσιού εντελώς τσάμπα… Μυστικά της γιαγιάς!… Τα παλιά χρόνια οι παπούδες μας και οι γιαγιάδες μας, δεν είχαν φάρμακα όπως σήμερα. Οι ξύλινες φωλιές για τις κότες είχαν άχυρο μέσα, με αποτέλεσμα να πιάνουν ψείρες σχεδόν κάθε χρόνο…… 

Σήμερα έχουμε μια ανατρεπτική ανάρτηση, και θα μάθουμε πως να θεραπεύουμε τις κότες μας απο τις ψείρες εντελως βιολογικά με το πιο φυσικό τρόπο.  Το τελευταίο καιρό έχουμε παρουσιάσει και άλλους τρόπους όμως αυτή τη φορά έχουμε μια πολύ δελεαστική μέθοδο, που όταν την ακούσετε θα καταλάβετε πόσο εύκολα καταπολεμούνται οι ψείρες, και ότι τα φάρμακα δε πιάνουν τίποτα μπροστά τους. Σκοπός μας μέσα σε αυτή τη σελίδα είναι να μεγαλώνουμε και να εκτρέφουμε τις κοτούλες μας, με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα! Και προπαντός βιολογικά! Για να ξέρουμε τι βάζουμε στο στόμα μας, και ότι τα αυγουλάκια που παράγουμε είναι πεντακάθαρα χωρίς χημικά.
Τα παλιά χρόνια οι παπούδες μας και οι γιαγιάδες μας, δεν είχαν φάρμακα όπως σήμερα. Οι ξύλινες φωλιές για τις κότες είχαν άχυρο μέσα, με αποτέλεσμα να πιάνουν ψείρες σχεδόν κάθε χρόνο. Οι ψείρες πολλαπλασιάζονται ταχύτατα στις κότες, και το ιδανικό περιβάλλον για να γίνουν χιλιάδες είναι οι ξύλινες φωλιές με άχυρα. Το άχυρο έχει ένα κενό μέσα του. Εκεί οι ψείρες γεννάνε τα αυγά τους, και πίνουν το αίμα απο τις κότες.

Οι παλιοί λοιπόν είχαν βρεί μια μέθοδο, κατά την οποία χρησιμοποιούσαν το φυτό «ΑΚΟΝΙΖΙΑ» και έβαζαν μέσα στις φωλιές μερικά κλαδιά, για τις ψείρες και τα παράσιτα. Έκανε τόσο καλή δουλειά, που απο στόμα σε στόμα διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα. Ξεκίνησε απο τη Κρήτη όπου το φυτό βρισκόταν σχεδόν παντού, αύθονο! Οι αγρότες έπαιρναν μερικά κλαδιά ακονιζιάς, τα τοποθετούσαν μέσα στις φωλιές μέσα στα άχυρα, και οι ψείρες μυστηριωδώς χάνοταν. Έφτασε λοιπόν που η μέθοδος έγινε πολύ γνωστό, και αποκαλύφθηκαν τα μυστικά και οι ιδιότητες του φυτού. Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα απο τους επιστήμονες, το φυτό αυτό είχε το χρησιμοποιούσαν και διάφορα άγρια πουλιά, σαν υπόστρωμα στη φωλιά τους, για πρόληψη στις ψείρες και τα παράσιτα.

Τι κάνει λοιπόν η ακονιζιά στο κοτέτσι μας;
Η ακονιζιά είναι ένα φυτό το οποίο παράγει υπερβολική ποσότητα κολλώδους ρυτίνης στην επιφάνεια των φύλλων και του βλαστού. Το φυτό έχει σχεδιαστεί με αμυντικό μηχανισμό, έτσι ώστε κανένα έντομο να μη μπορεί να παρασιτήσει επάνω του. Μάλιστα η ακονιζιά έχει ευεργετικές ιδιότητες και στη μελισσοκομία, για την βαρρόα, ένα ακάρεο που πιάνουν οι μέλισσες σε όλο το κόσμο. Λέγεται ότι όταν μια μέλισσα πάει στα λουλούδια ακονιζιάς η βαρρόα που έχει επάνω της γλιστράει και πέφτει κάτω. Και το μελίσσι θεραπεύεται. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ψείρες αλλά και όλα τα μικρά έντομα που θα ακουμπήσουν το θεραπευτικό αυτό φυτό. Αν πιάσετε μάλιστα τα φύλλα της ακονιζιάς κολλάνε, και εκεί κρύβεται και το μυστικό των θεραπευτικών της ιδιοτήτων.

Πως βάζουμε την ακονιζιά στις φωλιές απο τις κότες;

Κόβουμε κλαριά ακονιζιάς και τα τεμαχίζουμε με ένα ψαλίδι. Παίρνουμε και λίγο άχυρο και το ανακατεύουμε με τα φύλλα της ακονιζιάς. Φροντίζουμε εκεί που κάθεται η κότα, να ακουμπά πάνω στα φύλλα της ακονιζιάς. Όταν λοιπόν θα γεννάει τα αυγά, οι ψείρες θα κατεβαίνουν απο το σώμα τις και η ακονιζιά θα τις σκοτώνει, πολύ αποτελεσματικά

Σε ποιές μεριές φυτρώνει η ακονιζιά
Η ακονιζιά φύεται σε όλη την Ελλάδα κυρίως σε πεδινά αλλά και ημιορεινά μέρη. Έχετε παρατηρήσει ποτέ το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώμβριο θαμνώδη φυτά με κίτρινα λουλουδάκια στα πλάγια τον δρόμων; Σίγουρα έχετε δεί την ακονιζιά πολλές φορές όμως δε γνωρίζατε τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει. Βρίσκεται σχεδόν παντού και ανθίζει τέλη Σεπτεμβρίου περίπου.

Πως μοιάζει το φυτό;
Έχω συγκεντρώσει αναλυτικό φωτογραφικό υλικό για να δείτε ακριβώς πως μοιάζει το φυτό. Δείτε αναλυτικά πως θα το ξεχωρίσετε:

===========================================

ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ

 • Φίλοι αναγνώστες,

  ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

  ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!

  =BY=f.b=BOSKO΄=VOSKOS

  Φίλοι αναγνώστες.

  Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .

  Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει.

  Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .

  Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :

  α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , ή β) να παραμείνετε,

  αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .

  Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .

  ΕΠΙΣΗΣ:

  1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψειςτου άρθρου.

  2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.

  3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.

  4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο όποιος και αναφέρετε .

  5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο

  https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.

  6.Σκέψης, κρίση, απόψεις, επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας, μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικό οικονομικό κέρδους η εκ Άλου σκοπού, η οικονομικού η μέσο η συκοφαντικής δυσφημίσεως η επιχειρηματικής δυσφημίσεως η προσπάθεια αλλοίωσης η ολικής αλλοίωσης πραγματικών περιστατικών η γεγονότων επί σκοπού παραπλάνησης, h με στόχος το προσωπικό όφελος , η το οποιοδήποτε απορρέων όφελος η κέρδος, μήδε του οικονομικού από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό η αλλοτρίωση  απαξίωση αξιών η θεσμών,  μήδε και Tου προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί τοu συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-

  7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-

   

 • 8.ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
 • Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

 • 9.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨

  ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ

  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ

  ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-

  […(( Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (άρθρο 19 παρ. 1, 2) Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του χωρίς καμία παρέμβαση. πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Aυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα του καθενός να αναζητά, να γράφει και να μεταδίδει οποιεσδήποτε πληροφορία και ιδέες ανεξαρτήτως, ελεύθερη έκφραση της σκέψης ανεξάρτητα από τη λογοκρισία η άδεια, δόγματα. διαφορετικών πεποιθήσεων θρησκειών, κτλ Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δυσφήμηση, επικρίσεις βωμολοχίες, είναι έγκλημα εναντίον της τιμής του καθενός…))…]

  “Οι απόψεις του ιστολόγου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΓΡΙΝΙΑ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ . ΜΑΛΩΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΤΙ!!! ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΝΑ ΦΑΒΑΣΑΙ... ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ!!!