• lithari 4:30 pm on 28/02/2017 Μόνιμος σύνδεσμος
  Tags: ..., ...Κύριοι, , ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Ο.Π.Α Π., , ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΥΠΟΓΡΑΦΩ,   

  Ο.Π.Α Π. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ , ΟΠΑΠ…Κύριοι της ΟΠΑΠ που μήνες τώρα μας πουλούσατε «φούμαρα» για «οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης» και αλλά τέτοια παρόμοια, βγαλμένα από τριτοκλασάτα σεμινάρια για πωλητές της πλάκας, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ! Σταματήστε έστω και τώρα να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Σταματήστε έστω και τώρα να μας εμπαίζετε. Σταματήστε έστω και τώρα να θυσιάζετε εμάς και τις οικογένειές μας στο βωμό των συμφερόντων σας. Σταματήστε τώρα να καταστρέφετε τον πλέον υγιή οικονομικά Οργανισμό της χώρας μας…

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

  ΑΠ: 46/25.2.17

  Όπως είναι σε όλους γνωστό η από 20/21.02.17 Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων απέρριψε με μεγάλη πλειοψηφία το επαίσχυντο κείμενο της «νέας σύμβασης», το οποίο η ΟΠΑΠ πάσχιζε, πασχίζει και θα συνεχίσει να πασχίζει τον επόμενο μήνα να μας επιβάλλει για να «κρατάει στο χέρι» εμάς και τις επιχειρήσεις μας.

  Η ΟΠΑΠ ενημερώθηκε για την παραπάνω Απόφασή μας και αντί να σεβαστεί εμάς τους «συνεργάτες» της,

  ===========================================================

  • Φίλοι αναγνώστες,

   ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ

   ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

   ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!

   =BY=f.b=BOSKO΄=VOSKOS

   Φίλοι αναγνώστες.

   Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .

   Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το

   θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει.

   Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .

   Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :

   α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την

   ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των

   ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , ή β) να παραμείνετε,

   αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .

   Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .

   ΕΠΙΣΗΣ:

   1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψειςτου άρθρου.

   2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.

   3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.

   4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο όποιος και αναφέρετε .

   5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο

   https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.

   6.Σκέψης, κρίση, απόψεις, επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας, μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικό οικονομικό κέρδους η εκ Άλου σκοπού, η οικονομικού η μέσο η συκοφαντικής δυσφημίσεως η επιχειρηματικής δυσφημίσεως η προσπάθεια αλλοίωσης η ολικής αλλοίωσης πραγματικών περιστατικών η γεγονότων επί σκοπού παραπλάνησης, h με στόχος το προσωπικό όφελος , η το οποιοδήποτε απορρέων όφελος η κέρδος, μήδε του οικονομικού από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό η αλλοτρίωση  απαξίωση αξιών η θεσμών,  μήδε και Tου προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί τοu συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-

   7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-

   8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨

   ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ

   ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ

   ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.

   ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-

   […(( Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (άρθρο 19 παρ. 1, 2) Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του χωρίς καμία παρέμβαση. πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Aυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα του καθενός να αναζητά, να γράφει και να μεταδίδει οποιεσδήποτε πληροφορία και ιδέες ανεξαρτήτως, ελεύθερη έκφραση της σκέψης ανεξάρτητα από τη λογοκρισία η άδεια, δόγματα. διαφορετικών πεποιθήσεων θρησκειών, κτλ Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δυσφήμηση, επικρίσεις βωμολοχίες, είναι έγκλημα εναντίον της τιμής του καθενός…))…]

   “Οι απόψεις του ιστολόγου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

  • ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΓΡΙΝΙΑ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ . ΜΑΛΩΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΤΙ!!! ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΝΑ ΦΑΒΑΣΑΙ... ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ!!!

  • ===========================================

  όπως αρέσκεται να μας αποκαλεί, και να επιδιώξει την εύρεση μιας σύννομης, δίκαιης και επωφελούς και για τα δύο μέρη λύσεως, εφάρμοσε τη νέα «εμπορική πολιτική» της με τις παρακάτω ενέργειες:  

  • Ανάρτησε το εν λόγω κείμενο στην πύλη των πρακτόρων.

  • Όρισε καταληκτική ημερομηνία, την 24η Μαρτίου 2017, ασκώντας πίεση στον πράκτορα να υπογράψει.

  Επειδή όμως γνώριζε πολύ καλά ότι αυτές οι ενέργειες δεν είναι αρκούντος επαρκείς για να μας εξαναγκάσει να υπογράψουμε, προχώρησε στην πρωτάκουστη και ντροπιαστική για την ιστορία και το μέγεθος της Εταιρίας παρακάτω ενέργεια: Απέστειλε και συνεχίζει να αποστέλλει σε συναδέρφους μας Εξώδικη Καταγγελία της υφιστάμενης σύμβασής τους, με σκοπό να σκορπίσει τον τρόμο σε εμάς τους υπόλοιπους, να διαρρήξει την ενότητά μας και να μας οδηγήσει έναν-έναν, παρά τη θέλησή μας, στην υπογραφή της «νέας σύμβασης» ή για να το πούμε ξεκάθαρα στην επαγγελματική μας αυτοκτονία.

  Κύριοι της ΟΠΑΠ που μήνες τώρα μας πουλούσατε «φούμαρα» για «οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης» και αλλά τέτοια παρόμοια, βγαλμένα από τριτοκλασάτα  σεμινάρια για πωλητές της πλάκας, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ! Σταματήστε έστω και τώρα να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Σταματήστε έστω και τώρα να μας εμπαίζετε. Σταματήστε έστω και τώρα να θυσιάζετε εμάς και τις οικογένειές μας στο βωμό των συμφερόντων σας. Σταματήστε τώρα να καταστρέφετε τον πλέον υγιή οικονομικά Οργανισμό της χώρας μας.

  Δεν μας κοροϊδεύετε.

  Η μόνη απάντηση που  θα λάβετε στη μετωπική σύγκρουση που επιλέγετε να έλθουμε είναι μία και είναι απλή:      

  Κανένας Πράκτορας δεν υπογράφει τις νέες συμβάσεις.

  Γιατί:

  • Oι υφιστάμενες συμβάσεις μας είναι ισχυρές. Έχουν κυρωθεί με νόμο (Ν.3905/2010 αρ.47παρ.2β), ο οποίος ουδέποτε τροποποιήθηκε ή καταργήθηκε, αλλά παραμένει σε ισχύ.

  • Η υπογραφή της  «νέας σύμβασης» συνεπάγεται οικειοθελή παραίτηση του Πράκτορα από όλα τα δικαιώματά του που απορρέουν από την υφιστάμενη ισχυρή σύμβαση.

  • Ο νέος «Κανονισμός», δεν καταργεί τις υφιστάμενες συμβάσεις, ούτε προέβλεψε προθεσμία για την υπογραφή νέων. Αντίθετα ρητά ορίζει ότι οι υφιστάμενες συμβάσεις διατηρούνται σε ισχύ και συνεχίζουν να εφαρμόζονται. Κανείς λοιπόν δεν είναι δυνατόν να υποχρεωθεί σε υπογραφή νέας σύμβασης, εφόσον δεν το επιθυμεί. Εδώ τονίζεται ότι οι υφιστάμενες συμβάσεις προβλέπουν ρητά στο Άρθρο 8 «υποχρέωση του Πράκτορα για τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας». Όσες λοιπόν εκ των διατάξεων του Κανονισμού δεν αντιβαίνουν σε υπέρτερες πηγές δικαίου, όπως το Σύνταγμα και ο Νόμος, μπορούν να τύχουν άμεσης εφαρμογής, χωρίς να απαιτείται η υπογραφή νέας σύμβασης προς τούτο.

  Επειδή όμως πολλές διατάξεις του εκδοθέντος Κανονισμού Πρακτόρων της ΟΠΑΠ αντίκεινται σε σειρά συνταγματικών και νομοθετικών διατάξεων, και αποτελούν πρόσχημα για τις προτεινόμενες συμβάσεις από την ΟΠΑΠ, παράλληλα με την εκκρεμή αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έχει καταθέσει το Σωματείο μας μαζί με άλλα 10 σωματεία, θα απευθυνθούμε κι εξωδίκως άμεσα προς την Ε.Ε.Ε.Π. απαιτώντας από αυτήν α) να επιτελέσει τον εποπτικό, ελεγκτικό και προστατευτικό της ρόλο και β) να εισάγει τροποποιήσεις στον εκδοθέντα Κανονισμό, ώστε να είναι σύμφωνος με το εθνικό και το κοινοτικό δίκαιο. Διότι μέχρι τώρα υπεξουσιοδοτείται παράνομα η ΟΠΑΠ να ασκεί αρμοδιότητες που σύμφωνα με το νόμο ανήκουν στην Ε.Ε.Ε.Π., ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναθέτονται στην ΟΠΑΠ κι αρμοδιότητες πέραν όσων έχουν απονεμηθεί στην ίδια την Ε.Ε.Ε.Π.!

  Οι προβλέψεις του Κανονισμού που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν ανεκτές κι άμεσα πρέπει να τροποποιηθούν γιατί χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για τις προτεινόμενες συμβάσεις είναι:

  1.   Ο μονομερής καθορισμός ωραρίου λειτουργίας των Πρακτορείων από την ΟΠΑΠ.

  2.   Ο μονομερής καθορισμός των προμηθειών από την ΟΠΑΠ.

  3.   Ο μονομερής καθορισμός των τυχηρών παιγνίων που θα διατίθενται στο κάθε Πρακτορείο από την ΟΠΑΠ.

  4.   Η δυνατότητα μονομερούς χωροθέτησης των Πρακτορείων από την ΟΠΑΠ, ειδικά στο μέτρο που η τελευταία εξοπλίζεται και με τη δυνατότητα υποχρέωσης των Πρακτόρων για μετεγκατάσταση.

  5.   Η δυνατότητα καθορισμού και επέμβασης στην εμπορική πολιτική του Πρακτορείου από την ΟΠΑΠ. Τονίζουμε ότι είναι διαφορετικό η ΟΠΑΠ να ρυθμίζει τη δική της εμπορική πολιτική και διαφορετικό να μπορεί να υπεισέρχεται σε ζητήματα εμπορικής πολιτικής των Πρακτορείων, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους. Το Πρακτορείο συνιστά επιχείρηση κι επένδυση του Πράκτορα. Το ιδρύει με δική του δαπάνη και δικό του επιχειρηματικό κίνδυνο και μετέχει στην αγορά ως ανεξάρτητος οικονομικός φορέας.

  6.   Η δυνατότητα μεταβίβασης των πρακτορείων. Το πρακτορείο είναι επένδυση και επιχείρηση του Πράκτορα και επιβάλλεται από το Σύνταγμα η ελεύθερη μεταβίβασή του ή έστω με την έγκριση της Ε.Ε.Ε.Π.. Πλήρης απαγόρευση μεταβίβασης δεν πρέπει και δε θα γίνει ανεκτή.

  7.   Πρέπει επίσης να καταργηθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος σε πρακτορεία καθώς ΡΗΤΑ αντιβαίνει στη βούληση του νομοθέτη και σαφώς είναι παράνομη.

  8.   Πρέπει να αποσαφηνιστεί, με τροποποίηση των σχετικών άρθρων, το γεγονός ότι ουδείς μπορεί να υποχρεωθεί στην επιβάρυνση της τοποθέτησης των VLTs στο πρακτορείο του, εάν δεν το κρίνει συμφέρον, πόσω δε μάλλον να υποχρεωθεί σε μετεγκατάσταση για να εξυπηρετήσει το εκάστοτε πλάνο της εταιρίας.

  Από τα παραπάνω παράνομα κι αντισυνταγματικά άρθρα του Κανονισμού απορρέουν ευθέως οι απαράδεκτοι όροι της «νέας σύμβασης». Επουδενί δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί. Για αυτό:

  ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ!

  Διότι γνωρίζω ότι η «νέα σύμβαση» που επιδιώκει να επιβάλλει η ΟΠΑΠ εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντά της.

  Η «νέα σύμβαση» δίνει στην ΟΠΑΠ το δικαίωμα:

  • Να επιβάλλει μονομερώς αόριστες πολιτικές τώρα και για το μέλλον. Η νέα σύμβαση επιτρέπει την παρείσφρηση της ΟΠΑΠ σε κάθε πτυχή επιχειρηματικής δραστηριότητάς μας χωρίς αντίλογο.

  • Να μειώσει την προμήθειά μας άμεσα, αλλά και ακόμα περισσότερο στο μέλλον χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις που η ίδια η Εταιρία μας επιβάλλει.  

  • Να καταγγέλλει τη σύμβασή μας για σπουδαίο λόγο, αν βρεθούμε σε οικονομική αδυναμία εξασφάλισης της υποδομής για μελλοντικά τυχηρά παίγνια ή υπηρεσίες. (πχ αγορά ή μη νέου εξοπλισμού, εισαγωγή VLTs).

  • Να μας αφαιρεί ήδη τοποθετημένα παιγνιομηχανήματα λόγω χαμηλού τζίρου, χωρίς  απορρόφηση του κόστους υποδομής, που θα έχουμε επιβαρυνθεί εμείς.

  • Να μας υποχρεώνει σε μετεγκατάσταση σε συμμόρφωση με πλάνο μετεγκατάστασης που μονομερώς η Εταιρία αποφασίζει.

  • Να μας υποχρεώνει να διαμορφώνουμε ή να μετατρέπουμε την επιχείρησή μας, σύμφωνα με τις μονομερώς καθοριζόμενες πολιτικές της.

  • Να επιβάλλει ανακαίνιση του πρακτορείου μας καθώς κι ασφάλιση του Πράκτορα με έξοδα δικά μας, αλλιώς υφίσταται την απειλή καταγγελίας της σύμβασης!

  • Να ελέγχει και να ζητά την απομάκρυνση του προσωπικού μας, το οποίο όμως προσλαμβάνεται και αμείβεται από εμάς.

  • Να μην υποχρεούται να μας αποζημιώνει όταν μας καταγγέλλεται η σύμβαση ανυπαίτια ή όταν οδηγούμαστε σε έξοδο από την αγορά συνεπεία συμμόρφωσης σε δικές της εντολές μετεγκατάστασης, μεταβολής τύπου πρακτορείου, αγοράς πρόσθετου εξοπλισμού κ.α. 

  • Να έχει το δικαίωμα να συμβάλλεται με διαφορετικούς όρους με διαφορετικά δίκτυα, για παίγνια ή υπηρεσίες της, όπως ήδη πράττει με τα VLTs στους ιδιώτες ή με τις υπηρεσίες TORA σε περίπτερα και σούπερ μάρκετ, ανατρέποντας το κατοχυρωμένο και νόμιμο δικαίωμά μας να αποτελούμε το μοναδικό φυσικό της δίκτυο.

  ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ:

  1. Η Εταιρία να σέβεται την υπογραφή της.

  2. Να συνεχίσει η ΟΠΑΠ να με αντιμετωπίζει ισότιμα με όλους τους συναδέρφους μου.

  3. Να συνεχίσουν οι πράκτορες να αποτελούν το αποκλειστικό φυσικό δίκτυο της Εταιρίας.

  4. Να μπορώ να μεταβιβάζω την επιχείρησή μου ελεύθερα.

  5. Να συνεχίσω να παρέχω όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες της ΟΠΑΠ εφόσον τις κρίνω συμφέρουσες.

  6. Να λαμβάνω μια προμήθεια που θα μου επιτρέπει να ανταπεξέρχομαι στις δικές μου υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος και όχι με τη μείωσή της να συμβάλω οικονομικά για να αντεπεξέρχεται η Εταιρία στις δικές της.

  Θέλω με λίγα λόγια να παραμείνω συνεργάτης της ΟΠΑΠ και όχι να γίνει η Εταιρία δυνάστης μου.

  Συνάδερφοι,

  • Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα ακούσετε πολλά από διάφορους που θα προσπαθήσουν να σας δελεάσουν ή να σας τρομοκρατήσουν και να υφαρπάρξουν την υπογραφή σας. Μην ενδώσετε.

  • Κλείστε τα αυτιά σας στους κακόβουλους που θα διαδίδουν ότι μεγάλος αριθμός πρακτόρων έχει ήδη υπογράψει. Δεν ισχύει.

  • Εάν σας παραπληροφορήσουν ότι ο «Κανονισμός Πρακτόρων ΟΠΑΠ ΑΕ» που εξέδωσε η ΕΕΕΠ υποχρεώνει την ΟΠΑΠ σε «νέες συμβάσεις» και εσάς δήθεν να τις υπογράψετε, μην τους ακούτε. Δεν είναι αλήθεια. Ο «Κανονισμός» υποχρεώνει την ΟΠΑΠ σε εναρμόνιση με το περιεχόμενό του. Στην πράξη, αρκεί μια προσθήκη παραρτήματος στην υφιστάμενη σύμβασή μας πχ για τον «υπεύθυνο πρακτορείου». Δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω.

  • Έχετε στα χέρια σας τη σύμβαση που υπογράψαμε το 2009 και τη «νέα σύμβαση». Επισκεφθείτε δικηγόρο της αρεσκείας σας και ζητήστε του να σας ενημερώσει:

  α) από τι δικαιώματα παραιτήστε σε περίπτωση που υπογράψετε τη «νέα σύμβαση».

  β) έχετε δικαιώματα με τη νέα σύμβαση;

  • Εάν δικαστικός επιμελητής σας επιδώσει τη «νέα σύμβαση», υπογράφετε απλά και μόνο την παραλαβή της (δεν χρειάζεται καν να υπογράψετε με επιφύλαξη) εάν και εφόσον θέλετε να την παραλάβετε, όχι την ίδια τη σύμβαση.

  • Όποιος από εσάς τυχόν λάβει καταγγελία της σύμβασής του να δείξει ψυχραιμία. Δεν χρειάζεται καμία δική σας ενέργεια ή απάντηση στο εξώδικο στην παρούσα φάση. Καταρχάς η ίδια η ΟΠΑΠ Α.Ε. τάσσει προθεσμία έως την 24.3.2017 για την υπογραφή της νέας σύμβασης. Οπότε αξιοποιήστε το χρόνο για να μελετήσετε τι ακριβώς είναι αυτό που σας ζητείται να υπογράψετε. Πολύ πριν την 24.3.2017 αναμένεται να έχουμε εξελίξεις σε νομικό και σε συνδικαλιστικό επίπεδο: το προτεινόμενο σχέδιο σύμβασης είναι σε πολλά σημεία ΠΑΡΑΝΟΜΟ και δε θα μακροημερεύσει σε καμία περίπτωση. Θα σας παρέχουμε διαρκή σχετική ενημέρωση.

  • Ενημερώστε τους συναδέρφους που δεν είναι μέλη των Σωματείου μας και δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους.

  • Απευθυνθείτε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας για να λύσουν τυχόν απορίες σας και να απαντήσουν σε ερωτήσεις σας.

  Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας οργανώνουν ήδη συγκεντρώσεις πρακτόρων και στους δύο νομούς, όπου θα ενημερωθείτε με λεπτομέρειες για όλες τις εξελίξεις, καθώς και τις επόμενες δικαστικές και εξώδικες ενέργειες και κινητοποιήσεις στις οποίες θα προβούμε προκειμένου η ΟΠΑΠ να σοβαρευτεί και να επιδιώξουμε πάλι από κοινού να λύσουμε τα μεταξύ Εταιρίας-πράκτορα θέματα. 

  Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις με ενημερώσεις, ανακοινώσεις, επιστολές, mails και μηνύματα.

  Από εσάς ζητούμε να παραμείνετε ψύχραιμοι, ενωμένοι, συσπειρωμένοι και έτοιμοι να αγωνιστούμε για ακόμα μια φορά και να διεκδικήσουμε ένα μέλλον με ανθρώπινη και επαγγελματική αξιοπρέπεια.

  Δεν έχουμε άλλο δρόμο!

  Θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε!

  Για την Ένωση

  Αναστασία Τζαμπαζλή                                              Δημήτριος Γραμματικόπουλος

  Πρόεδρος                                                                   Γραμματέας

  =====================================================================

  ΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΠΑΠ

  image_pdfimage_print

  AΠ-20170228-000129                                                                                   Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2017

  Προς ΟΠΑΠ Α.Ε.

  Υπόψη: 1. Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Damian Cope

  1.   Επικεφαλής Μονάδας Πωλήσεων, κ. J. Karas
  2. Δ/ντή Πωλήσεων Δικτύου, κ. Β. Γιαννακάκη

   

  Αξιότιμε κ. Διευθύνοντα Σύμβουλε,

  Σε απάντηση στην από 24.02.2017 επιστολή σας, με βάση τις μέχρι σήμερα γραπτές και προφορικές μας επικοινωνίες και σε εκτέλεση των αποφάσεων της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΕΠΠΠ, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

  Όπως σάς έχουμε επανειλημμένως ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου επισημάνει τόσο προφορικά όσο και γραπτά, θεωρούμε ότι η ΟΠΑΠ λειτούργησε με τρόπο αιφνιδιαστικό και χρονικά πιεστικό στο θέμα της προτεινόμενης από μέρους σας τροποποίησης των υφιστάμενων συμβάσεων με τους πράκτορες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις το απόγευμα της 17.01.2017 θέσατε για πρώτη φορά υπόψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΠΠΠ έτοιμα κείμενα των προτεινόμενων από μέρους σας νέου σχεδίου σύμβασης και σχεδίου εμπορικής πολιτικής, τα οποία είχαν συνταχθεί μονομερώς από την εταιρεία σας και τα οποία περιλαμβάνουν ουσιώδεις τροποποιήσεις των υφιστάμενων συμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων και αλλαγών στις προμήθειες. Τούτο προκύπτει σαφώς από τη σχετική από 17.01.2017 επιστολής σας με την οποία μάς δηλώνατε ότι θα μας κοινοποιήσετε το σχέδιο της προτεινόμενης σύμβασης και μάς ζητούσατε μέχρι τις 19.01.2017, δηλαδή μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες, να το επεξεργαστούμε και να υποβάλουμε τις παρατηρήσεις μας επ’ αυτού, ενός τόσο σημαντικού κειμένου, που αφορά στο μέλλον του κλάδου μας, το οποίο θα βλέπαμε για πρώτη φορά.

  Μάς είχατε δε προειδοποιήσει, όπως προκύπτει και από την από 14.01.2017 προηγούμενη επιστολή σας, ότι αν δεν προσερχόμασταν σε συζήτηση, θα προχωρούσατε χωρίς τη συμμετοχή της ΠΟΕΠΠΠ στην προώθηση στους πράκτορες σε ατομικό επίπεδο του προτεινόμενου από μέρους σας νέου συμβατικού πλαισίου συνεργασίας, με την αιτιολογία ότι αρνούμαστε πρόσκλησή σας σε συζήτηση. Εσπευσμένα, λοιπόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ, προς διαφύλαξη των συμφερόντων των πρακτόρων και πάντοτε υπό την επιφύλαξη της έγκρισης από την αρμόδια Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ κάθε προτεινόμενης αλλαγής επί των υφιστάμενων συμβάσεων, παρενέβη προτείνοντας σημαντικές και εκτεταμένες αλλαγές στο προτεινόμενο από μέρους σας σχέδιο σύμβασης, με στόχο να μην υπάρχει καμία ουσιώδης διαφοροποίηση από τις υφιστάμενες συμβάσεις των πρακτόρων. Δεδομένων των ασφυκτικών προθεσμιών που μάς θέτατε, σάς ζητούσαμε χρόνο, ώστε να προλάβουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας ανά την επικράτεια και ακολούθως να συγκαλέσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση για ν’ αποφασίσει επί των θεμάτων που άπτονταν της σύμβασης και ειδικότερα επί του προτεινόμενου από την εταιρεία σας σχεδίου σύμβασης, όπως σε αυτό θα ενσωματώνονταν οι όποιες αλλαγές τυχόν γίνονταν δεκτές από την ΟΠΑΠ μεταξύ των εκτεταμένων αλλαγών που είχε ζητήσει η Διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ. Ιδίως, όμως, επιδιώκαμε την αποτροπή κάθε αιφνίδιας μονομερούς ενέργειας από μέρους της ΟΠΑΠ μέσω της παράκαμψης της ΠΟΕΠΠΠ, πρόθεση την οποία εξαρχής εκδήλωσε η ΟΠΑΠ σύμφωνα με τα ανωτέρω.

  Η ΟΠΑΠ αναγκάστηκε τελικώς να υπαναχωρήσει σε κάποιο βαθμό ως προς τις παράλογες χρονικές της απαιτήσεις, αφού καταστήσαμε σαφές ότι ήταν αδύνατον να τηρηθούν εντός των ασφυκτικών αυτών προθεσμιών οι καταστατικές μας διαδικασίες για την ενημέρωση του κλάδου, καθώς και τη σύγκληση, τη λειτουργία και τη λήψη αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας μας, ήτοι το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση, αλλά και για την επεξεργασία του προτεινόμενου σχεδίου σύμβασης και εμπορικής πολιτικής. Γι’ αυτό, εξάλλου, και  η ΟΠΑΠ, δεν προέβη σε καμία ενέργεια μέχρι την ολοκλήρωση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΕΠΠΠ κατά τη διάρκεια της οποίας θα λαμβάνονταν, όπως και έγινε, οι δεσμευτικές τελικές αποφάσεις επί του προτεινόμενου από την ΟΠΑΠ σχεδίου νέας σύμβασης.

  Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ανωτέρα στελέχη της ΟΠΑΠ κι εσείς προσωπικά γνωρίζατε ότι η αποδοχή του προτεινόμενου από την εταιρεία σας σχεδίου νέας σύμβασης από τη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ, ακόμη και μετά τις περιορισμένης εμβέλειας αλλαγές που έγιναν από μέρους σας δεκτές μεταξύ των πολλών και εκτεταμένων αλλαγών που είχε προτείνει η Διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ, όχι απλώς δεν μπορούσε να θεωρείται δεδομένη, αλλά έπρεπε να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Σάς είχαμε πολλάκις ενημερώσει για την αντίθεση του κλάδου στο ενδεχόμενο τροποποίησης των υφιστάμενων συμβάσεων πέραν των περιπτώσεων που αυτό επιβάλλεται από τις οικείες κανονιστικές διατάξεις στο πλαίσιο της νομιμότητας. Γι’ αυτό και μέχρι τελευταία στιγμή πριν την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση επαναφέραμε βασικά αιτήματα, όπως η διατήρηση της σύμφωνης γνώμης της ΠΟΕΠΠΠ για την αλλαγή της προμήθειας και για το χρονικό διάστημα μετά τις 31.12.2021, τα οποία, όμως, απορρίπτονταν κάθε φορά από την εταιρεία σας.

  Οι προτάσεις της ΠΟΕΠΠΠ σε σημαντικά για τον κλάδο ζητήματα δεν έγιναν δεκτές από την ΟΠΑΠ κατά τις συζητήσεις επί του κειμένου της προτεινόμενης από την εταιρεία σας νέας σύμβασης. Με αυτά τα δεδομένα, το προτεινόμενο από την εταιρεία σας κείμενο νέας σύμβασης, το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο έθεσε προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση, απορρίφθηκε από το σώμα των αντιπροσώπων στο σύνολό του, διότι οι βελτιωτικές αλλαγές που έγιναν δεκτές σε αυτό από μέρους της ΟΠΑΠ δεν κρίθηκαν ούτε ικανοποιητικές ούτε επαρκείς από το σώμα των αντιπροσώπων. Η Γενική Συνέλευση επανέλαβε τη θέση της περί απλής προσθήκης παραρτήματος στις υφιστάμενες συμβάσεις το οποίο θα περιλαμβάνει τους απολύτως αναγκαίους όρους για την προσαρμογή των υφιστάμενων συμβάσεων στον Κανονισμό Πρακτόρων της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο πλαίσιο της νομιμότητας.

  Σε εκτέλεση των αποφάσεων της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας μας (20 & 21 Φεβρουαρίου 2017) και με διάθεση καλόπιστης επίλυσης των προβλημάτων και διαφωνιών μας ως προς συμβατικό πλαίσιο συνεργασίας της ΟΠΑΠ με το δίκτυό μας, σάς καλούμε εκ νέου να αποδεχτείτε την πραγματοποίηση συνάντησης την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Μαρτίου, μεταξύ των αρμόδιων στελεχών σας και των μελών της Επιτροπής Διαχείρισης που συστάθηκε από τό σώμα των αντιπροσώπων της ΠΟΕΠΠΠ, όπως σάς έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενη επιστολή μας.

   

  Για την ΠΟΕΠΠΠ

  Ο Γενικός Γραμματέας                                               Ο Πρόεδρος

  Αναστάσιος Λυριστής                                        Κυριάκος Τοπτσίδης

   

  Απάντηση

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Απάντηση
e
Αλλαγή
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Ακύρωση
Αρέσει σε %d bloggers: