ΚΙΜΩΝ ΚΛΩΝΑΡΗΣ : ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΑΠ…

Δεν είμαι ο μόνος που σε στιγμές έντασης πριν την αντιμετώπιση κρίσιμων διλημμάτων, για να εκτιμήσει σωστά ο νους και να μπει σε τάξη η σκέψη, ανοίγω κάποιο βιβλίο ακριβώς όπως οι θρησκευόμενοι καταφεύγουν στα ιερά κείμενα. 

Δεν το κρύβω πως μού ξέφυγε υποτιμητικό μειδίαμα, όταν τρέχοντας η ματιά μου στη βιβλιοθήκη έπεσε τυχαία στο βιβλιαράκι τής τσέχικης Ιστορίας και σύγκρινα αυθόρμητα το μέγεθός της, με ολόκληρο ράφι από τόμους τής αντίστοιχης Ελληνικής. Μετά σφίχτηκε το στομάχι μου. Οι κυβερνήτες μας έδωσαν το δικαίωμα στους Τσέχους, να έρθουν στην Ελλάδα σαν κατακτητές δίχως μάχη. Μάχες! 

Στα παγκόσμια σχολεία στρατιωτικής τακτικής διδάσκουν ακόμη σήμερα το ενισχυμένος Κέρας τού Μιλτιάδη και τη Λοξή Φάλαγγα τού Επαμεινώντα, όπου ο μικρός αριθμός των ηρωικών μπροστάρηδων αντιμετώπιζε γενναία την πρώτη επίθεση, μέχρι οι εισβολείς να παγιδευτούν από το κύρια δύναμη των ανδρών. Αντίθετα οι Σλάβοι ηγεμόνες έγιναν γνωστοί για την τακτική τής «καμένης γης». Έκαιγαν πρώτοι τη χώρα τους, ώστε να πεινάσουν οι εισβολείς! Φυσικά η νίκη ήταν καταστροφική για τον λαό τους, που στη συνέχεια θεριζόταν από λιμό.

Τακτική καμένης γης επέλεξε και η διοίκηση τής ΟΠΑΠ, ίσως εξ αιτίας ανικανότητας των συμβούλων της. 
Εξηγούμαι: Καταγγέλλει τις Συμβάσεις εξωδίκως! Αγνοούν οι νομικοί τους ότι δεν ισχύει στην ελληνική δικαιοσύνη η έννοια «σού καταγγέλλω τη Σύμβαση, εν τούτοις αν υπογράψεις νέα, συνεχίζεις κανονικά»; Άπαξ και καταγγελθεί μονομερώς, το αποτέλεσμα είναι τελεσίδικο. Ναι συνάδελφοι. Τυπικά η Σύμβασή μας είναι νεκρή. Ακόμη κι αν αύριο αναδιπλωθεί η ΟΠΑΠ, θα πρέπει να ξαναϋπογράψουμε την παλιά Σύμβαση, φυσικό με το αναγκαίο παράρτημα προσαρμογής στον Κανονισμό ΕΕΕΠ. 

Να ανησυχούμε; Φυσικά όχι. Δικό τους το πρόβλημα. Τεράστιο πρόβλημα. Σαν μικρά παιδάκια που δεν τούς κάναμε το χατίρι, σπάνε ότι πιάνουν τα χεράκια τους.

===========================================================

 • Φίλοι αναγνώστες,

  ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

  ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!

  =BY=f.b=BOSKO΄=VOSKOS

  Φίλοι αναγνώστες.

  Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .

  Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το

  θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει.

  Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .

  Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :

  α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την

  ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των

  ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , ή β) να παραμείνετε,

  αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .

  Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .

  ΕΠΙΣΗΣ:

  1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψειςτου άρθρου.

  2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.

  3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.

  4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο όποιος και αναφέρετε .

  5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο

  https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.

  6.Σκέψης, κρίση, απόψεις, επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας, μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικό οικονομικό κέρδους η εκ Άλου σκοπού, η οικονομικού η μέσο η συκοφαντικής δυσφημίσεως η επιχειρηματικής δυσφημίσεως η προσπάθεια αλλοίωσης η ολικής αλλοίωσης πραγματικών περιστατικών η γεγονότων επί σκοπού παραπλάνησης, h με στόχος το προσωπικό όφελος , η το οποιοδήποτε απορρέων όφελος η κέρδος, μήδε του οικονομικού από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό η αλλοτρίωση  απαξίωση αξιών η θεσμών,  μήδε και Tου προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί τοu συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-

  7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-

  8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨

  ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ

  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ

  ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-

  […(( Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (άρθρο 19 παρ. 1, 2) Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του χωρίς καμία παρέμβαση. πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Aυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα του καθενός να αναζητά, να γράφει και να μεταδίδει οποιεσδήποτε πληροφορία και ιδέες ανεξαρτήτως, ελεύθερη έκφραση της σκέψης ανεξάρτητα από τη λογοκρισία η άδεια, δόγματα. διαφορετικών πεποιθήσεων θρησκειών, κτλ Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δυσφήμηση, επικρίσεις βωμολοχίες, είναι έγκλημα εναντίον της τιμής του καθενός…))…]

  “Οι απόψεις του ιστολόγου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

 • ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΓΡΙΝΙΑ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ . ΜΑΛΩΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΤΙ!!! ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΝΑ ΦΑΒΑΣΑΙ... ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ!!!

 • ===========================================

Βάλανε βόμβα στα θεμέλια τής ΟΠΑΠ! Δεν έγραψαν ότι όποιος δεν υπογράψει μέχρι 24 Μαρτίου, «θα» τού καταγγελθεί η σύμβαση μετά 12μηνο. Το εξώδικο λέει «καταγγέλλουμε», άρα ισχύει άμεσα.

Και γεννάται μείζων νομικός προβληματισμός:
Από 25 Μάρτη (δες μέρα που διάλεξαν οι ανιστόρητοι ξενόδουλοι δικηγόροι) εμείς τού ΟΧΙ θα παίρνουμε κανονική προμήθεια ενώ οι ΝαιΝαίκοι την κουτσουρεμένη; 
Αντίθετα αυτοί θα μπορούν να γίνονται και «ΣΤ», όταν εμείς που είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία θα λειτουργούμε μόνο ως «Α»; 
Με ποιο συμβατικό δικαίωμα; 
Αφού η Σύμβασή μας θα ισχύει κανονικά. Ο Κανονισμός ορίζει πως «ισχύει η Σύμβαση μέχρι τη με κάθε τρόπο λύση της», άρα και 12 μήνες μετά την 24 Μάρτη, γεγονός που παραδέχεται εξώδικα και η ΟΠΑΠ. Επομένως δεσμεύεται «να αντιμετωπίζει το δίκτυο ισότιμα»! Μας χαρίζουν επιπλέον αποζημιώσεις ή δεν ξέρουν τι τούς γίνεται; 
Μάλλον μιλώντας μόνο με τούς κολλητούς τους «εκπροσώπους τού κλάδου», σχημάτισαν την εντύπωση ότι και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε δουλόφρονες. Τώρα θα γνωρίσουν από την καλή, τι σημαίνει να τα βάζεις με πανελλαδικό κλάδο που έχει επανειλημμένα καταγράψει Απεργίες πάνω από 95%.

Όμως πρώτα ας απαντήσουν, πώς λειτουργούν σήμερα αυτοί πού παραιτήθηκαν τής παλιάς Σύμβασης και υπόγραψαν το Μνημόνιο; 
Όρισαν «Υπεύθυνο Πρακτορείου»; 
Τον πιστοποίησε η ΕΕΕΠ; 
Έβαλαν έξω ταμπέλα «Πρακτορείο Τύπου Α» και «Σήμανση ΟΠΑΠ με τον αριθμό τής Σύμβασης» όπως ορίζει ο περιβόητος Κανονισμός τους;

Μια που το έφερε ο λόγος, να πού θα πέσουν τα πρώτα βόλια μας. Αυτή η Ταμπέλα που είναι υποχρεωτική από την 7η Μάρτη για όσους υπογράφουν, θα γίνει ο εφιάλτης τους. Θα τούς στιγματίζει σε όλους εμάς τούς μαχόμενους. Σε όποιο τέτοιο πρακτορείο αντιληφθείτε μέσα ανήλικο (έστω με συνοδεία γονιών του) ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ σε ΕΕΕΠ κι Αστυνομία. 
Σύμφωνα με τον Κανονισμό αφαιρείται άμεσα η άδειά του! 
Ας τούς αντιμετωπίσουμε όπως τούς αξίζει. Να μαρτυρήσουν το γάλα που βύζαξαν. Ειδικά αν είναι υποψήφιοι στις εκλογές τής 13ης Μάρτη. Και μη μου πείτε ότι η ΟΠΑΠ για να τούς βοηθήσει θα καθυστερήσει την ανάρτησή των σημάνσεων, γιατί τότε στον υπαλληλάκο τής ΟΠΑΠ που θα προπαγανδίζει «υπόγραψαν 500, υπόγραψαν 1.000» θα απαντάτε στα ίσια. «Πού είναι οι ταμπέλες τους; Βλέπεις καμία; Κανένας δεν υπόγραψε! Φύγε από δω ψεύταρε»

Και πάμε στο ζουμί. Στην «καμένη γη». Η ΟΠΑΠ προκειμένου να πιέσει το δίκτυο μέχρι στραγγαλισμού, έβαλε δυναμίτη στα θεμέλια τής ίδιας τής εταιρίας! Αν δεν υπογράψει τη νέα Σύμβαση τουλάχιστον το 60% των πρακτορείων ως τις 24 Μάρτη (που δεν θα την υπογράψει με τίποτε) τινάζεται στον αέρα η ΟΠΑΠ.

Να το εξηγήσω κι αυτό. Πριν καταγγελθεί μια σύμβαση βρίσκεται εν ισχύ για αόριστο ή περιορισμένο χρόνο, παρατείνεται ή τροποποιείται. Αλλά αν καταγγελθεί με επίσημο μέσο όπως το Εξώδικο, τότε παύει η ευχέρεια κάθε εναλλακτικής λύσης κι απλά περιμένεις το πέρας τού χρόνου προειδοποίησης. Πάρτε παράδειγμα τις συμβάσεις τραπεζικών δανείων. Αν καταγγελθεί το δάνειο, μετά ακόμη κι αν προσφερθείς να πληρώσεις εφάπαξ τις καθυστερούμενες δόσεις ώστε να επανέλθεις σε κανονική ροή για τα υπόλοιπα (αλλιώς δεν θα πάρουν τίποτε), η τράπεζα και να τη συμφέρει η αποδοχή, απαντά πως δεν γίνεται «γιατί η σύμβαση δανείου έχει ήδη καταγγελθεί». 
Καταλαβαίνετε; Είναι τετελεσμένο.

Εφόσον «κατάγγειλαν» ήδη τη Σύμβαση και δεν προειδοποίησαν απλά ότι «θα» την καταγγείλουν μετά 12 μήνες όπως όφειλαν, αυτό σημαίνει ότι χάθηκε κάθε δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης τής Σύμβασης έστω αυστηρώς περιοριστικά για 25 Μάρτη 2017 – 24 Μάρτη 2018 αποκλειστικά για όσους δεν υπογράψουν, τουλάχιστον όσον αφορά το προσαρμοστικό της παράρτημα στον Κανονισμό ΕΕΕΠ. Αλλά δίχως τις ελάχιστες αυτές προσαρμοστικές αλλαγές (Υπεύθυνος Πρακτορείου κλπ), δεν μπορεί να λειτουργήσει το πρακτορείο γιατί δεν θα το πιστοποιεί η ΕΕΕΠ αφού η Σύμβασή του υπολείπεται τού ρυθμιστικού Κανονισμού. 
Ας λέει η ΟΠΑΠ πως δίνει 12μηνη προειδοποίηση. Εκ των πραγμάτων καθίσταται ανεφάρμοστη! Όμως μαζί μας θα κλείσει και η ΟΠΑΠ γιατί ΟΠΑΠ με κλειστά τα περισσότερα πρακτορεία και μάλιστα τα πιο επαγγελματικά (οι επαγγελματίες γνωρίζουν καλύτερα το συμφέρον τους και δεν θα τρέξουν να υπογράψουν) είναι μια νεκρή ΟΠΑΠ. Αυτοί έχουν το πρόβλημα. Πέφτουν στην παγίδα που έστησαν.

Τι θα κάνει η ΟΠΑΠ; 
Θα τρέξει να αντικαταστήσει τόσες χιλιάδες πρακτορεία; 
Πόσο χρόνο απαιτεί η πρόσκληση υποψηφίων, η επιλογή των αρεστών, η εκπαίδευση, η εύρεση κατάλληλων καταστημάτων; 
Πού θα τα βρουν; 
Νομικά, αφού θα είμαστε κλειστοί με δική της υπαιτιότητα κι εφόσον η προθεσμία αποδειχθεί παραπλανητική ως μη εφαρμόσιμη, θα εξακολουθεί να μας προστατεύει η Σύμβαση και τουλάχιστον ως το τέλος τού 12μηνου δεν θα μπορεί να πλησιάσει κανείς 200 μέτρα δίπλα μας. Και πόσο καιρό χρειάζεται ένας ανίδεος για να αποκτήσει ελάχιστη εμπειρία πραγματικής εξυπηρέτησης τού δύστροπου κοινού των τυχηρών παιγνίων; 
Τι ρισκάρουν λοιπόν οι σκανδαλωδώς ακριβοπληρωμένοι αγγλοτσέχοι τεχνοκράτες; Ή θα περάσει το δικό τους ή τινάζουν στον αέρα την ΟΠΑΠ; Καμένη γη αφήνουν πίσω τους; 
Ας το καταλάβουν έγκαιρα, να σταματήσουν αυτά τα εξώδικα. Αν επιμείνουν στον εκβιασμό τους, προκαλούν αμετάκλητη καταστροφή και μετά δεν θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν από τα μεγάλα αφεντικά τους.

Και πάμε στο ζουμί. Η ΟΠΑΠ καυχήθηκε ότι πλέον συνεργάζεται άριστα με κυβέρνηση κι ΕΕΕΠ. Δηλαδή τούς έχει τού χεριού της. Αλλά ποιον πραγματικά φοβάται η ΟΠΑΠ; Την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς! 
Ρωτώ: Τούς ειδοποίησε ότι κατάγγειλε ΟΛΕΣ τις συμβάσεις τού δικτύου της κι ελλοχεύει ο κίνδυνος να περιοριστεί δραματικά ο κύκλος εργασιών της για μεγάλο χρονικό διάστημα; Ή μήπως για να το κάνει, περιμένει πρώτα να πάει 25 Μάρτη ώστε να δει πρώτα πόσοι θα υπογράψουν και μετά να ενημερώσει;

Ε, δεν θα γίνει έτσι. Ένα-ένα τα Σωματεία ας μαζέψουν μία-μία υπογραφές από τούς πράκτορες, ότι δεν προτίθενται να υπογράψουν τη Νέα Σύμβαση και οι κατάλογοι υπογραφών, όσοι μαζεύονται μέρα-μέρα, να στέλνονται στο Χρηματιστήριο. Πού θα φτάσει η αξία τής μετοχής από το προσωπικό καταστροφικό λάθος των διοικούντων; Αν πέσει κάτω από την τιμή αρχική κτήσης, θα αστράψουν και θα βροντήξουν οι ουρανοί. Κλονίζεται το ομόλογο εξαγοράς. Θα πέσουν κεφάλια, θα εξαφανιστούν οι «τσαμπουκάδες». Θα είναι ο θρίαμβος των μαχόμενων πρακτόρων ΟΠΑΠ.

Και μη στενοχωριέστε όσον αφορά την υποψία ότι το «Πλέον ανημέρωτο Σωματείο τής χώρας» δεν θα ξεκινήσει να μαζεύει υπογραφές. Πρώτον γιατί η ΟΠΑΠ δεν κρατιέται μόνο με το ένα τρίτο Αττικής-Πειραιά και δεύτερον γιατί εσείς οι μαχόμενοι θα κάνετε κάτι καλύτερο. Θα στήσετε τραπεζάκια παντού μέσα κι έξω από το ξενοδοχείο των εκλογών, πιέζοντας ως τα άκρα όσους προσέρχονται να ψηφίσουν, να υπογράψουν πρώτα στον κατάλογό σας. Από σήμερα να το πληροφορηθεί αυτό όλη η Αττική. Ότι οι πιέσεις θα είναι ακραίες. Να υποστούν από σάς τόση πίεση οι ελάχιστοι ΝαιΝαίκοι, ώστε να προτιμήσουν να μην προσέλθουν στην ψηφοφορία, για να μη προδοθούν. Τουλάχιστον έτσι οι παρατάξεις που προπαγανδίζουν το Μνημόνιο, δεν θα πάρουν ούτε μία ψήφο!

Ενθουσιώδη μηνύματα από όλη την Ελλάδα, από Έβρο ως την Κρήτη, διατρανώνουν ότι η αντίσταση είναι καθολική. Με αποφασιστικότητα κι ακμαίο ηθικό οι πράκτορες ετοιμάζονται να αποκρούσουν την επίθεση στα δικαιώματά τους και στο μεροκάματο των οικογενειών τους. Ο κλάδος θυμίζει την ενθουσιώδη προετοιμασία των 300, πριν το ξημέρωμα τής μάχης των Θερμοπυλών.

Οι Αγγλοτσέχοι περιμένουν ως την 24η Μάρτη την απάντηση; 
Ας μη τούς κρατάμε σε αγωνία. 
Δώστε την απάντηση από τώρα.