• lithari 8:57 pm on 23/02/2017 Μόνιμος σύνδεσμος  

  ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΟΠΑΠ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ!!! ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ …… ??? ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑ ΒΑΚΚΙΝΙΑ!!! ΑΥΤΗ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΩΣΤΕ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!! ΚΙΜΩΝ ΚΛΩΝΑΡΗΣ Η ΟΠΑΠ απαιτεί να υπογράψουμε «Μνημόνιο»… Είναι σαφές λοιπόν πως η ΟΠΑΠ ξεκίνησε ΠΟΛΕΜΟ με τα πρακτορεία μας και με τις οικογένειες μας . Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε στον πόλεμο και στην ανήθικη επίθεση που δέχεται και οι επιχειρήσεις μας αλλά κυρίως οι οικογένειες μας και οι οικογένειες όλων των εργαζομένων μας . Και να σκεφτεί κανείς πως όλα αυτά γίνονται από τους συνεργάτες μας κατά τα άλλα που θέλουν να «επενδύουν» στα πρακτορεία μας ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΑ…Με υπομονή θα δούμε όλο το έργο μέχρι τέλος και σίγουρα την υπερήφανη ματιά των παιδιών μας για τον αγώνα μας που είναι πάνω από όλα . Ναι υπάρχουν και θα υπάρξουν πολλοί που θα σκύψουν πολλοι που θα λιγισουν. Δυστυχώς ὄμως σήμερα θα ντροπιαστούν στα παιδιά τους και ΑΥΡΙΟ θα είναι χωρίς ΤΙΠΟΤΕ αφού η νέα σύμβαση ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ Υπομονή λοιπόν και πίστη στην ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ και ΜΕΓΑΛΗ και για αυτό ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΨΟΥΝ !!!ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 20 & 21/2/2017 ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΟΠΑΠ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ!!! ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ …… ??? ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑ ΒΑΚΚΙΝΙΑ!!! ΑΥΤΗ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΩΣΤΕ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!! … ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΠΑΠ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΩΤΙΝΗ Η ΟΠΑΠ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ Η Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΑΣ .

  Είναι σαφές λοιπόν πως η ΟΠΑΠ ξεκίνησε ΠΟΛΕΜΟ με τα πρακτορεία μας και με τις οικογένειες μας .
  Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε στον πόλεμο και στην ανήθικη επίθεση που δέχεται και οι επιχειρήσεις μας αλλά κυρίως οι οικογένειες μας και οι οικογένειες όλων των εργαζομένων μας .
  Και να σκεφτεί κανείς πως όλα αυτά γίνονται από τους συνεργάτες μας κατά τα άλλα που θέλουν να «επενδύουν» στα πρακτορεία μας ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΑ.
  Έχω ξαναπεί πολλές φορές πως η αλήθεια είναι πάντα ΜΙΑ , και ότι να κάνει κάνεις για να την κρύψει στο τέλος θα φανεί η γύμνια του ψέματος του .
  Τέλος θα πρέπει να μάθουν οι » συνεργάτες » πως το ΑΔΙΚΟ δεν το θέλει ούτε ο ΔΙΑΛΟΣ .
  Το έργο που θα δούμε το επόμενο διάστημα θα έχει πολλά επεισόδια …… !!!!
  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όμως είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και την εμπιστοσύνη μας στην δύναμη των επιχειρήσεων μας .
  Με υπομονή θα δούμε όλο το έργο μέχρι τέλος και σίγουρα την υπερήφανη ματιά των παιδιών μας για τον αγώνα μας που είναι πάνω από όλα .
  Ναι υπάρχουν και θα υπάρξουν πολλοί που θα σκύψουν πολλοι που θα λιγισουν.
  Δυστυχώς ὄμως σήμερα θα ντροπιαστούν στα παιδιά τους και ΑΥΡΙΟ θα είναι χωρίς ΤΙΠΟΤΕ αφού η νέα σύμβαση ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ
  Υπομονή λοιπόν και πίστη στην ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ και ΜΕΓΑΛΗ και για αυτό ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΨΟΥΝ !!!

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 20 & 21/2/2017

  image_pdfimage_print

  AΠ-20170222-000115                                                                                Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2017

  ΨΗΦΙΣΜΑ

  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΕΠΠΠ 20&21/2/2017

  Την Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 διεξήχθησαν  οι εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΕΠΠΠ με μοναδικό θέμα το προτεινόμενο από την ΟΠΑΠ Α.Ε. σχέδιο σύμβασης.

  Το σώμα των αντιπροσώπων ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, κ.κ. Τοπτσίδη και Λυριστή, για τις επαφές και παρεμβάσεις στην ΟΠΑΠ που έλαβαν χώρα για τα θέματα της προτεινόμενης σύμβασης και αφού το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά, το σώμα αποφάσισε με πλειοψηφία  98 έναντι 51 τα εξής:

  1. Την απόρριψη του προτεινόμενου από την ΟΠΑΠ σχεδίου σύμβασης στο σύνολό του και την αποδοχή μόνο απλής εναρμόνισης της υφιστάμενης σύμβασης με τον Κανονισμό Πρακτόρων ΟΠΑΠ στα πλαίσια της νομιμότητας.

  2. Τη σύσταση επιτροπής διαχείρισης σε μια προσπάθεια καλόπιστης επίλυσης των διαφορών με την ΟΠΑΠ. Μέλη της επιτροπής ορίστηκαν οι κ.κ. Κ. Τοπτσίδης, Μ. Μητσιμπόνα, Ε. Σίδερης, Π. Ντόμαλης, Σ. Σωτηρόπουλος, Δ. Πιτουλάκης, Α. Απιδόπουλος και Ν. Πασαπόρτης. Η επιτροπή θα διαχειριστεί από κοινού με το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ τα ζητήματα που άπτονται της συμβατικής σχέσης των πρακτόρων με την ΟΠΑΠ μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων των σωματείων και νέου Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ.

  3. Τη σύνταξη επιστολής της ΠΟΕΠΠΠ προς την ΟΠΑΠ με την οποία αφενός θα ενημερώνεται η τελευταία σχετικά με τη μη αποδοχή από την Γ.Σ του προτεινόμενου σχεδίου σύμβασης στο σύνολό του και αφετέρου θα δηλώνεται ότι η ΠΟΕΠΠΠ δεν δύναται να προχωρήσει σε καμία διαπραγμάτευση ή/και απόφαση σχετικά με τις συμβατικές σχέσεις των πρακτόρων με την ΟΠΑΠ μέχρι την εκλογή νέων αντιπροσώπων των σωματείων και νέου Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ οι οποίοι και θα αναλάβουν μετά την εκλογή τους την διαχείριση της παραπάνω συμβατικής σχέσης πρακτόρων – ΟΠΑΠ.  Στο πλαίσιο αυτό θα ζητείται από την ΟΠΑΠ να μην προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια σε σχέση με την σύμβαση μέχρι την διενέργεια των ανωτέρω εκλογών.

  4. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ θα διεξαχθούν στις 24/4/2017.

  5. Τη σύνταξη και αποστολή σε κάθε πράκτορα χωριστά, μέλος ή μη, επιστολής με την οποία αφενός θα ενημερώνονται οι συνάδελφοι για τις βασικές δυσμενείς αλλαγές που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο από την ΟΠΑΠ σχέδιο σύμβασης, καθώς και για τους κινδύνους σε περίπτωση υπογραφής ή μη υπογραφής και αφετέρου θα τους γνωστοποιείται η απόφαση της Γ.Σ περί μη αποδοχής του προτεινόμενου από την ΟΠΑΠ σχεδίου σύμβασης καθώς και η πρόταση για απλή εναρμόνιση της υφιστάμενης σύμβασης με τον κανονισμό. Επίσης θα ζητείται από τους πράκτορες να μην υπογράψουν κανένα κείμενο σύμβασης που τυχόν αποσταλεί από την ΟΠΑΠ.

  6. Την ενημέρωση όλων των αρμόδιων δημόσιων φορέων και αρχών (Υπουργείο Οικονομικών, ΕΕΕΠ κ.α.) για το θέμα της επιχειρούμενης μονομερούς αλλαγής της υφιστάμενης σύμβασης από την ΟΠΑΠ.

  7. Σε περίπτωση που η ΟΠΑΠ αρνηθεί να περιμένει μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων των σωματείων και νέου Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ και προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ να προβεί στην άσκηση κάθε εξώδικου και ένδικου μέσου για την προστασία των δικαιωμάτων των πρακτόρων, καθώς και στην οργάνωση κινητοποιήσεων/απεργίας όλων των πρακτόρων, δηλώνοντας παράλληλα στην ΟΠΑΠ ότι αν δεν υπάρξει κοινώς αποδεκτή λύση στα θέματα της συμβατικής σχέσης πρακτόρων-ΟΠΑΠ, δεν θα ξεκινήσει καμία διαδικασία υποδομής για την υποδοχή των VLT’s στα πρακτορεία.

  Το προεδρείο της Γ.Σ

    Πρόεδρος                                          Γραμματέας                Αντιπρόεδρος

  Π. Ντόμαλης                                       Β. Σικλαφίδης              Χ. Γαληνάς

  ΚΙΜΩΝ ΚΛΩΝΑΡΗΣ Η ΟΠΑΠ απαιτεί να υπογράψουμε «Μνημόνιο»

  Φαίνεται ότι το μεροκάματο των πρακτόρων ΟΠΑΠ ακολουθεί τη μοίρα τής Ελλάδας. Πάνω που λέει ανάσανα, ξαναπέφτει στο «βόηθα Παναγιά».
  Ολόκληρες δεκαετίες ξέπεφταν νοικοκυραίοι πράκτορες να παρακαλούν βουλευτές κυβερνητικών κομμάτων και «κολλητούς» Διευθυντές ΟΠΑΠ, μέχρι να βρουν το δίκιο τους.
  Παράνομες μεταφορές και χίλιες καινούργιες άδειες σε κάθε βουλευτικές εκλογές… με χρονική διαφορά η εισαγωγή των νομών στο Στοίχημα και το ΚΙΝΟ… η αγωνία για το αύριο δεν είχε σταματημό.
  Το 2002 – 2003 η πράσινη ψευτοαριστερή κυβέρνηση έφτιαξε παράτυπα καινούργιο «Κανονισμό Πρακτόρων ΟΠΑΠ» κι ο πρόεδρος τής εταιρίας μόλις ξεπούλησε το 33% σε ξένα κεφάλαια, μάς εκβίαζε να υπογράψουμε Συμβάσεις υποτέλειας.
  Έφαγε τα μούτρα του στο Συμβούλιο τής Επικρατείας και πήγε στον αγύριστο. Η Κυβέρνηση δεν πήρε ούτε μία ψήφο πράκτορα και πετάχτηκε στην αντιπολίτευση. Αλλά δεν μείναμε εκεί, αν και η τότε ΠΟΕΠΠΠ ήταν διαλυμένη. Ισόβιοι συνδικαλιστές περιγελούσαν τις αποφάσεις Γ. Σ., κρυφομιλούσαν ιδιωτικά με τη διοίκηση τής ΟΠΑΠ, άλλος βρέθηκε μεγαλοχοντρέμπορας τού Ξυστό, άλλος παράνομα αγόραζε πρακτορεία το ένα μετά το άλλο, ψηφίζαμε απεργίες και τις σαμποτάριζαν. Ωστόσο ο ενθουσιασμός τής δικαστικής επιτυχίας ένωσε όλον τον υπόλοιπο κλάδο. Φύσηξε νέος αγέρας. Η Αττική άλλαξε διοίκηση, δεν ξαναεκλέχτηκαν οι ψευτο-συνδικαλιστές. Με την πρώτη κιόλας απεργία των πραγματικά ενωμένων κι αποφασισμένων πρακτόρων ήρθε το 8% στο ΚΙΝΟ. Μετά υπογράψαμε τη Σύμβαση. Τέρμα η αγωνία, τα ρουσφέτια και τα παρακάλια.
  Αυτή η Σύμβαση κάθισε στο στομάχι τού κάθε άρπαγα. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν να την ακυρώσουν. Αλλά ήταν καλά δεμένη, όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν. Ανασάναμε; Όχι!
  Βρέθηκε τώρα κυβέρνηση που υπόκυψε στις κερδοσκοπικές ορέξεις.
  Έβγαλε λέει «Κανονισμό» που ακυρώνει τη Σύμβαση και μας υποχρεώνει να την αντικαταστήσουμε με την καταδίκη μας.
  Ας λένε.
  Θα υπογράψουμε;
  α) μείωση προμήθειας (από 1/9 το ΚΙΝΟ πηγαίνει 6,8% αντί 8%. Στο Στοίχημα ισχύουν χειρότερα. Αν κερδίζουν οι παίχτες, μειώνεται ακόμη περισσότερο η προμήθεια! Θα κρατάμε «έναντι» ένα ποσοστό και τα υπόλοιπα λογαριασμό μετά 3 μήνες, αφού υπολογίσει η ΟΠΑΠ πόσα κέρδισαν οι παίκτες. Αν κέρδισαν περισσότερα, τότε θα επιστρέφουμε μέρος όσων μειωμένων πήραμε!
  Μα σήμερα απαιτούμε καλύτερες αποδόσεις για να κερδίζουν οι πελάτες και να αφήσουν το ίντερνετ. Αύριο θα ζητάμε χειρότερες αποδόσεις, για να χάνουν;)
  β) κατακόρυφη αύξηση λειτουργικών εξόδων δίχως εισπρακτικό αντίκρισμα
  γ) απαίτηση ελάχιστου τζίρου κάθε πρακτορείο και κλείνει όποιο δεν τον επιτυγχάνει
  δ) διατάζει υποχρεωτική μεταφορά λειτουργούντων πρακτορείων, ας μην έχουν πρόβλημα τετραγωνικών κλπ. (Γιατί; Μήπως να αρπάξει «δικό της» πρακτορείο το καλό πόστο;)
  ε) Σε πόλεις άνω των 30.000 κατοίκων μειώνεται στα 150 μέτρα η ελάχιστη απόσταση μεταξύ πρακτορείων
  στ) εξαφανίστηκαν οι υποχρεώσεις ΟΠΑΠ, η μη κάλυψη των οποίων δεν δικαιολογεί πλέον προσφυγή τού πράκτορα στη δικαιοσύνη για αποζημίωση
  ζ) αν θυγατρική φέρει μια νέα υπηρεσία, ο πράκτορας είναι υποχρεωμένος να την προωθήσει ακόμη κι αν δεν συμφέρει η προμήθεια (π.χ. αυτόματοι πωλητές λιανικής)
  η) απαγορεύεται η πώληση πρακτορείου, παρά μόνο σε περίπτωση συνταξιοδότησης, θανάτου ή αναπηρίας
  θ) στο πρακτορείο για να βοηθήσει σύζυγος, γονιός ή παιδί, πρέπει να κάνει αίτηση και μόνο αν εγκρίνει η ΟΠΑΠ παίρνει ειδική άδεια
  ι) δήθεν για να μάς βοηθήσουν, θα εγκαταστήσουν (με δικά μας έξοδα υποδομής) τερματικά που ο πελάτης παίζει μόνος του. Και μάς βεβαιώνουν (αλλά επ’ ουδενί δεν δεσμεύονται γραπτώς) ότι μόλις μάθουμε στους παίκτες πώς να τα χειρίζονται, δεν θα γεμίσουν με αυτά σούπερ-μάρκετ και σταθμούς συγκοινωνιών
  ια) αυτά για να δουλέψουν πρέπει να αλλάξουμε γραμμή ΟΤΕ (με δική μας επιβάρυνση και καινούργιο ακριβότερο τιμολόγιο).
  Θα τα υπογράψουμε όλα αυτά κι άλλα τόσα;
  Και ποιος θα μάς υποχρεώσει;
  Ο ψευτο-«Κανονισμός» τής ΕΕΕΠ;
  Μα είναι ξεκάθαρα παράνομος, ως κι αντισυνταγματικός. 
  Παραδείγματος χάριν τις σημερινές προμήθειές μας τις κατοχυρώνει Νόμος. Ο Κανονισμός δεν είναι παρά μια διοικητική πράξη. Απέναντι στον Νόμο δεν έχει καμιά απολύτως ισχύ. Και ποια αδύνατη κοινωνική ομάδα προστατεύεται, απαιτώντας να κλείσουν όλα τα πρακτορεία κάτω των 30τμ;
  Ρεζίλι έγιναν.
  Πάνω στη βιασύνη τους να γράψουν ό,τι ήθελε η ΟΠΑΠ, απλά έκαναν μια τρύπα στο νερό.
  Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση όλων των Σωματείων τής Ελλάδας αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια (ΣτΕ) κι έδωσε διορία μέχρι τη 10η Ιανουαρίου. (Ομόφωνα είπα; Ψέματα. Η συνδικαλιστική ηγεσία τής Αττικής διαφωνούσε σε όλα. Έβγαλαν μάλιστα ανακοίνωση που δίνει «Συγχαρητήρια» στον Κανονισμό!!! Γιατί; Ούτε η ΟΠΑΠ δεν το έκανε. Ρώτησα έναν από αυτούς και μού είπε ότι στα πρακτορεία που έχει αγοράσει, τον συμφέρει να φτιάξει μέσα και καφετέριες. Αυτό το επιτρέπει ο νέος Κανονισμός λέει ο ανημέρωτος. Ρώτησα τις αρμόδιες υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης. Άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν συστεγάζεται με άλλη εμπορική δραστηριότητα. Πρέπει να ξεκινήσει το κατάστημα από την αρχή. Διπλές τουαλέτες, λάντζες, ταμειακές μηχανές κλπ, κι αν πάρει άδεια, μετά η ΟΠΑΠ μπορεί να χορηγήσει άδεια πρακτορείου. Αυτό σχεδιάζουν; Να δώσουν άδειες σε καφετέριες και γνωστές αλυσίδες μικρογευμάτων;)
  Θορύβησε την ΕΕΕΠ η προσφυγή στο ΣτΕ και κάλεσε την ΠΟΕΠΠΠ να διαπραγματευτούν. Έκανε λέει αλλαγές, η ΠΟΕΠΠΠ ικανοποιήθηκε και δεν κατάθεσε την προσφυγή!
  Την κατάθεσαν όμως τα Σωματεία μόνα τους!
  Γιατί τίποτε δεν άλλαξε.
  Έφυγε η λέξη «προμήθεια» κι έμεινε η «Εμπορική πολιτική τής ΟΠΑΠ» που περιέχει τις προμήθειες. Ποιον κοροϊδεύουν; Ο Κανονισμός θα δικαστεί και θα ακυρωθεί σε κάθε περίπτωση.
  Μέχρι τότε δεν υποχρεούται κανείς να υπογράψει νέα Σύμβαση παραιτούμενος των δικαιωμάτων τής σημερινής, όπως:
  1) Τα πρακτορεία είναι το μοναδικό φυσικό δίκτυο τής ΟΠΑΠ. Όποιος υπογράψει, αποδέχεται ότι μπορεί να βγάλει παιχνίδια και υπηρεσίες σε αλυσίδες καταστημάτων.
  2) Τώρα η ΟΠΑΠ υποχρεούται να συμβάλλεται ισότιμα με όλους τούς πράκτορες. Η νέα Σύμβαση τής επιτρέπει υπογραφή διαφορετικών συμβάσεων με όποιον θέλει. (π.χ. ήδη ανακοινώθηκε ότι τα φρουτάδικα 25 VLTs θα παίρνουν προμήθεια 20% μεγαλύτερη τής δικής μας)
  3) Οι μειωμένες προμήθειες μένουν σταθερές ως το 2021. Μετά η ΟΠΑΠ μπορεί να τις κατεβάσει κι άλλο. Αντίθετα δεν προβλέπεται δικαίωμα πρακτόρων για αύξηση προμήθειας
  4) Η ΟΠΑΠ αποκτά δικαίωμα λειτουργίας και δικών της πρακτορείων (δήθεν για εκπαιδευτικούς λόγους) αλλά δεν υπογράφει ότι δεν θα λειτουργούν εισπρακτικά. Δηλαδή έχεις πρακτορείο στην κεντρική πλατεία, σού επιβάλλει υποχρεωτική μετεγκατάσταση και στήνει εκεί δικό της πρακτορείο!
  5) Από το πρώτο άρθρο τής νέας σύμβασης ο πράκτορας δεσμεύεται ότι υπακούει σε όλες τις «Πολιτικές ΟΠΑΠ», οι οποίες όμως θα αποφασιστούν στο μέλλον, χωρίς να τις ξέρει τώρα που υπογράφει!
  6) Η αορίστου χρόνου «άδεια» όλων των παιχνιδιών ΟΠΑΠ καταργείται. Δίνεται μόνο αυτοκόλλητο σήμα με τα ποια παιχνίδια παίζει κάθε πρακτορείο.
  7) Απαγορεύεται να λειτουργούν καταναλωτικοί ή προμηθευτικοί συνεταιρισμοί.
  8) Το ωράριο παρατείνεται ως τις 24:00 και για να λειτουργεί το πρακτορείο πρέπει να παραβρίσκεται ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ο πράκτορας ή ο «υπεύθυνος πρακτορείου». Μα δεκαπέντε ώρες την ημέρα, εφτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο ούτε πράκτορας αντέχει, ούτε ο νόμος επιτρέπει τέτοια πρόσληψη.
  9) Όσα τερματικά χορηγεί η ΟΠΑΠ κι επιβαρύνονται με ετήσια τέλη και παράβολα από δω κι εμπρός, θα τα πληρώνει ο πράκτορας. Τέτοια βέβαια είναι κυρίως τα φρουτάκια, που εκατοντάδες πρακτορεία δεν θα πάρουν ούτε ένα κι ας πληρούν τις προϋποθέσεις τού νόμου! Αυτό αποφάσισε η ΟΠΑΠ ότι είναι το συμφέρον της. Αλλά κι όσοι πάρουν, μη κρατήσουν μεγάλο καλάθι. Η ΟΠΑΠ δήλωσε με αφέλεια ότι υπολογίζει 5.000 ως 7.000 τα έξοδα υποδομής και θα τα αποσβήσει ο πράκτορας σε 2 χρόνια. Δηλαδή 10 ευρώ το ημερήσιο όφελος μείον τα πολύ περισσότερα λειτουργικά έξοδα!!!
  Αυτό εννοεί μεγάλη Επένδυση η ΟΠΑΠ;
  Να αποφασίζουν εκείνοι και να πληρώνουμε εμείς;
  Υπάρχει πράκτορας που αυτόβουλα θέλει αντικατάσταση τής σημερινής Σύμβασης με το «Μνημόνιο ΟΠΑΠ»;
  Η προσθήκη απλού παραρτήματος καλύπτει αρκούντως την κανονιστική υποχρέωση.
  ΚΑΜΙΑ αλλαγή σε όλες τις υπόλοιπες διατάξεις, προπαντός στην προμήθεια. Φωνάξτε το δυνατά, να το ακούσουν οι συνδικαλιστές.
  Κίμων Κλωνάρης (Ένας παλιός πράκτορας ΟΠΑΠ)
  Υ.Γ.: Παρά τη φημολογούμενη συμφωνία ΟΠΑΠ και συγκεκριμένων συνδικαλιστών, η προσφυγή στο ΣτΕ δεν παγιδεύτηκε. Την κατάθεσαν Σωματεία, φυσικά εκτός Αττικής. Η ΟΠΑΠ γνωρίζει ότι ο «Κανονισμός» τής ΕΕΕΠ δεν έχει καμιά τύχη και θα ακυρωθεί, όπως θα ακυρωθούν και οι συνέπειές του, δηλαδή το «Μνημόνιο – Σύμβαση» που επιβάλλει.
  Γι’ αυτό τα τελευταία 24ωρα επικεντρώνει τα πυρά της στη μείωση των προμηθειών. Στοιχηματίζω ότι θα απαιτήσει πως ο νέος υπολογισμός των προμηθειών πρέπει τυπικά να δείχνει ως κοινή συμφωνία ΟΠΑΠ – Πρακτόρων, με θετική εισήγηση ΠΟΕΠΠΠ.
  Γιατί;
  Επειδή η σημερινή Σύμβαση ορίζει ότι «για μεταβολή προμηθειών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τής ΠΟΕΠΠΠ». Επομένως όταν ακυρωθούν οι νέες Συμβάσεις, η μείωση θα παραμείνει εν ισχύ λόγω συμβατότητας και με τη δική μας Σύμβαση!
  Όποιος «συνδικαλιστής» προτείνει δήθεν αθώα, να γραφεί στην απάντηση τής ΠΟΕΠΠΠ προς ΟΠΑΠ ότι: «Η αλλαγή υπολογισμού των προμηθειών, αποτελεί κοινή συμφωνία ΟΠΑΠ και Πρακτόρων και η ΠΟΕΠΠΠ εισηγείται θετικά» πρέπει να στιγματιστεί, γιατί παίζει το παιχνίδι τής ΟΠΑΠ.
  Καμιά αποδοχή των νέων προμηθειών δεν επιτρέπεται να έχει σφραγίδα ΠΟΕΠΠΠ.
  Η Γ.Σ. των αντιπροσώπων που θα συγκληθεί υποχρεωτικά, καλείται να φυλάξει Θερμοπύλες. Να αποκρούσει περήφανα τούς Εφιάλτες.

  ΠΗΓΗ

   

  Απάντηση

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Απάντηση
e
Αλλαγή
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Ακύρωση
Αρέσει σε %d bloggers: