Εθιμοτυπία Βασικοί κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να ξέρει κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του

imageΗ Εθιμοτυπία σχετίζεται με όλα αυτά που θα σας κάνουν να δείχνετε ένα σωστό άτομο.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι θεωρούν το σεβασμό των κανόνων της συμπεριφοράς σαν ντροπή, θεωρώντας ότι είναι ένα χαρακτηριστικό της αριστοκρατίας που δεν έχει επαφή με την πραγματική ζωή.

Όμως, οι βασικοί κανόνες της είναι αρκετά απλοί. Είναι η χρήση της σωστής γλώσσας,η ευγένεια, η περιποιημένη εμφάνιση και ο έλεγχος των συναισθημάτων σας.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικούς κανόνες συμπεριφοράς που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε άτομο που σέβεται τον εαυτό του.
Εάν πείτε, ‘σας προσκαλώ’, αυτό σημαίνει ότι πληρώνετε εσείς. Μπορείτε να πείτε ‘Ας πάμε σε ένα εστιατόριο’ και σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας πληρώνει για τον εαυτό του. Αν ένας άνδρας προσφερθεί να πληρώσει για μια γυναίκα, αυτή μπορεί να το δεχθεί.

===========================

Φίλοι αναγνώστες,
ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!
=BY=f.b=BOSKO΄=VOSKOS
Φίλοι αναγνώστες.
Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .
Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το
θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει.
Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .
Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :
α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την
ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των
ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , ή β) να παραμείνετε,
αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .
Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .
ΕΠΙΣΗΣ:
1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψειςτου άρθρου.
2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.
3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.
4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο όποιος και αναφέρετε .
5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο
https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.
6.Σκέψης, κρίση, απόψεις, επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας, μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικό οικονομικό κέρδους η εκ Άλου σκοπού οικονομικού η μέσο η συκοφαντικής δυσφημίσεως η επιχειρηματικής δυσφημίσεως η προσπάθεια αλλοίωσης η ολικής αλλοίωσης πραγματικών περιστατικών η γεγονότων επί σκοπού παραπλάνησης με στόχος το προσωπικό όφελος , η το οποιοδήποτε απορρέων όφελος η κέρδος, μήδε του οικονομικού από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό η αλλοτρίωση  απαξίωση αξιών η θεσμών,  μήδε και Tου προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί τοu συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-
7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-
8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-
[…(( Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (άρθρο 19 παρ. 1, 2) Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του χωρίς καμία παρέμβαση. πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Aυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα του καθενός να αναζητά, να γράφει και να μεταδίδει οποιεσδήποτε πληροφορία και ιδέες ανεξαρτήτως, ελεύθερη έκφραση της σκέψης ανεξάρτητα από τη λογοκρισία η άδεια, δόγματα. διαφορετικών πεποιθήσεων θρησκειών, κτλ Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δυσφήμηση, επικρίσεις βωμολοχίες, είναι έγκλημα εναντίον της τιμής του καθενός…))…]
“Οι απόψεις του ιστολόγου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΓΡΙΝΙΑ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ . ΜΑΛΩΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΤΙ!!! ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΝΑ ΦΑΒΑΣΑΙ... ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ!!!

=============================================

Ποτέ μην κάνετε μια επίσκεψη χωρίς προηγουμένως να έχετε τηλεφωνήσει. Αν κάποιος έρθει ξαφνικά να σας επισκεφθεί, μπορεί να φοράτε το μπουρνούζι και τα μπικουτί στα μαλλιά! Μια βρετανίδα λέει αστειευόμενη ότι εάν κάποιος εμφανιστεί απρόσκλητος, αυτή βάζει τα παπούτσια και παίρνει το καπέλο και την ομπρέλα. Αν της αρέσει το πρόσωπο, φωνάζει, ‘Μόλις ήρθα στο σπίτι!’ Αν όχι, αναστενάζει και λέει: ‘Αχ, τι κρίμα, μόλις φεύγω.’

Μην βάζετε το τηλέφωνό σας στο τραπέζι όταν είστε έξω. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτή η συσκευή στη ζωή σας, πόσο βαριέστε για το τι συμβαίνει, και ότι ανά πάσα στιγμή είστε έτοιμοι να σταματήσετε μια άχρηστη συζήτηση και για άλλη μια φορά να ελέγξετε το Instagram σας, να απαντήσετε σε μια σημαντική κλήση, ή να δοκιμάσετε νέα επίπεδα στο Angry Birds.

 

Μην καλείτε ένα κορίτσι σε ραντεβού, αν πρόκειται να στέλνετε μηνύματα όλη τη βραδιά.

Ένας άντρας ποτέ δεν κουβαλά την τσάντα μιας γυναίκας. Ωστόσο, μπορεί να πάρει το παλτό της για να το μεταφέρει στο βεστιάριο.

Αν είστε με τα πόδια μαζί με κάποιον και αυτός χαιρετήσει ένα πρόσωπο που δεν ξέρετε, θα πρέπει επίσης να το χαιρετήσετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο μόνος σωστός τρόπος για να φάνε σούσι είναι με τα chopsticks. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται πραγματικά. Οι άνδρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες, μπορεί να φάνε το σούσι με τα χέρια τους.

Τα παπούτσια σας πρέπει πάντα να είναι καθαρά.

Αποφύγετε ανούσιες συνομιλίες στο τηλέφωνο. Αν χρειάζεται να μιλήσετε σε κάποιον, είναι καλύτερα να συναντηθείτε αυτοπροσώπως.

Αν κάποιος σας προσβάλλει, δεν θα πρέπει να κάνετε το ίδιο ή να σηκώσετε την φωνή σας στο πρόσωπο που σας προσβάλει. Μην πέφτετε στο επίπεδό του. Απλά χαμογελάστε και να φύγετε.

Ένας άνδρας πρέπει πάντα να περπατά στην αριστερή πλευρά μιας γυναίκας. Οι στρατιωτικοί είναι η μόνη εξαίρεση, επειδή θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χαιρετίσουν.

Οι οδηγοί θα πρέπει να θυμούνται ότι το πιτσίλισμα των περαστικών από λακκούβα με νερά, είναι μια ανήθικη συμπεριφορά.

Εννέα πράγματα πρέπει να κρατούνται μυστικά: η ηλικία, ο πλούτος, οι οικογενειακοί καυγάδες, η θρησκεία,τα ιατρικά προβλήματα, ο έρωτας, τα δώρα, οι τιμές που σας απένειμαν και η ντροπή.

 

Στον κινηματογράφο, το θέατρο, ή στην αίθουσα συναυλιών, θα πρέπει να προχωρήσετε στο κάθισμα σας με το πρόσωπο προς αυτούς που περνάτε. Ο άντρας πηγαίνει πρώτος.

Ένας άνδρας δεν πρέπει ποτέ να αγγίξει μια γυναίκα χωρίς την άδειά της. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαράδεκτο να: κρατήσετε το χέρι της, να την αγγίξτε κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, να την σπρώξτε ή να πάρετε το χέρι της από τον αγκώνα (εκτός αν ένας άνδρας την βοηθά να μπει ή να βγει από το αυτοκίνητο, ή να διασχίσει το δρόμο).

Αν κάποιος σας φωνάξει με αγένεια (‘Ε,εσύ εκεί!’), Δεν θα πρέπει να απαντήσετε. Να είστε ένα παράδειγμα καλών τρόπων και ευγενικού κοινωνικού ήθους.

Ο χρυσός κανόνας, όταν χρησιμοποιείτε άρωμα είναι το μέτρο. Αν μπορείτε ακόμα να μυρίζετε το άρωμα σας όλο το βράδυ,τότε όλοι οι άλλοι έχουν ήδη κουραστεί από αυτό.

Ένα άνδρας που έχει ανατραφεί με τρόπους, δείχνει πάντα τον απαιτούμενο σεβασμό σε μια γυναίκα.

Στην παρουσία μιας γυναίκας, οι άνδρες μπορούν να καπνίζουν μόνο με την άδειά της.

Όποιος κι αν είστε – ένας διευθυντής εταιρείας, ένας ακαδημαϊκός, μια ηλικιωμένη γυναίκα ή ένας φοιτητής – όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο θα πρέπει να χαιρετίσετε πρώτος εσείς όλους εκεί.

 

Σεβαστείτε το απόρρητο της αλληλογραφίας. Οι γονείς δεν θα πρέπει να διαβάζουν τα γράμματα των παιδιών τους. Τα ζευγάρια θα πρέπει να δείξουν τον ίδιο σεβασμό για τον άλλον. Ψάχνοντας τις τσέπες κάποιου σε αναζήτηση ερωτικών σημειωμάτων, γράμματα, και άλλα πράγματα,είναι κάτι πολύ αγενές.

Μην προσπαθείτε να κυνηγάτε την μόδα. Είναι καλύτερα να φοράτε κάτι ωραίο, ακόμη και αν δεν είναι της μόδας, παρά να δείχνετε χάλια σε ένα ολοκαίνουριο κοστούμι.

Εάν σας έχουν συγχωρήσει αφού έχετε ζητήσει συγγνώμη, μην αγγίζετε το προσβλητικό θέμα και πάλι μόνο για να πείτε ότι λυπάστε. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε τέτοια λάθη στο μέλλον.

Αποφύγετε να γελάτε και να μιλάτε πολύ δυνατά καθώς και να κοιτάζετε επίμονα τους ανθρώπους – είναι προσβλητικό.

Μην ξεχνάτε να ευχαριστείτε τους αγαπημένους σας, τους συγγενείς και φίλους. Σας βοηθούν όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή θέλουν. Δείξτε ότι το εκτιμάτε.

Όπως ο Jack Nicholson, ένας Αμερικανός ηθοποιός, δήλωσε :
‘Πιστεύω πολύ στην ευπρέπεια. Πώς να δώσεις ένα πιάτο. Να μην φωνάζεις από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Να μην ανοίγεις μια κλειστή πόρτα χωρίς να χτυπήσεις. Να αφήνεις μια κυρία να περάσει. Ο στόχος αυτών των ατελείωτων απλών κανόνων είναι για να κάνουν τη ζωή καλύτερη. Θα δώσω ιδιαίτερη προσοχή στους τρόπους μου γιατί οι καλοί τρόποι και η ευπρέπεια είναι μια απλή και κατανοητή γλώσσα του αμοιβαίου σεβασμού’.

Ας σεβόμαστε ο ένας τον άλλο !

Posted by kalinda στο Αυγούστου 8, 2016

Advertisements