Να γελάς, να κλαίς, να οργίζεσαι; …Για την ιστορία στη συνάντηση στην Κληματιά το 2015 για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Συνδέσμου πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Δήμαρχος Ζίτσας κ.Μιχάλης Πλιάκος και αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Φιλιατών κ.Σπύρος Παππάς. Την Εκτελεστική επιτροπή εκτός από το δήμαρχο Ζίτσας την απαρτίζουν ο κ.Παν. Λιάκος (Δ. Ζίτσας) και ο κ.Τάσος Γιούνης (Δ. Πωγωνίου) με αναπληρωματικά μέλη το Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά και την κ. Ρεγγίνα Δηλλαβέρη (Δ. Ηγουμενίτσας). Το Δήμο Σουλίου εκπροσωπούσε ο κ. Θεόδωρος Μπάτσης….στη χτεσινή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας το 12ο θέμα ήταν η «Λύση Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας & Αξιοποίησης Ποταμού Καλαμά

Ομόφωνη απόφαση ΣΟΚ του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων μετέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Ζίτσας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Όταν η υποκρισία για τον Καλαμά περισσεύει!
Μετά την σχετική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου και την πρότασή της στους Δήμους που συμμετέχουν στο Σύνδεσμο για λήψη αντίστοιχων αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, στη χτεσινή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας  το 12ο  θέμα ήταν η «Λύση Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας & Αξιοποίησης Ποταμού Καλαμά (άρθρο 250 Ν. 3463/2006)»
Αφορμή; …
Η μη τήρηση των οικονομικών δεσμεύσεων των Δήμων για τη….

===========================

Φίλοι αναγνώστες,
ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!
=BY=f.b=BOSKO΄=VOSKOS
Φίλοι αναγνώστες.
Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .
Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το
θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει.
Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .
Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :
α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την
ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των
ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , ή β) να παραμείνετε,
αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .
Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .
ΕΠΙΣΗΣ:
1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψειςτου άρθρου.
2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.
3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.
4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο όποιος και αναφέρετε .
5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο
https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.
6.Σκέψης, κρίση, απόψεις, επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας, μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικό οικονομικό κέρδους η εκ Άλου σκοπού οικονομικού η μέσο η συκοφαντικής δυσφημίσεως η επιχειρηματικής δυσφημίσεως η προσπάθεια αλλοίωσης η ολικής αλλοίωσης πραγματικών περιστατικών η γεγονότων επί σκοπού παραπλάνησης με στόχος το προσωπικό όφελος , η το οποιοδήποτε απορρέων όφελος η κέρδος, μήδε του οικονομικού από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό η αλλοτρίωση  απαξίωση αξιών η θεσμών,  μήδε και Tου προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί τοu συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-
7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-
8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-
[…(( Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (άρθρο 19 παρ. 1, 2) Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του χωρίς καμία παρέμβαση. πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Aυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα του καθενός να αναζητά, να γράφει και να μεταδίδει οποιεσδήποτε πληροφορία και ιδέες ανεξαρτήτως, ελεύθερη έκφραση της σκέψης ανεξάρτητα από τη λογοκρισία η άδεια, δόγματα. διαφορετικών πεποιθήσεων θρησκειών, κτλ Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δυσφήμηση, επικρίσεις βωμολοχίες, είναι έγκλημα εναντίον της τιμής του καθενός…))…]
“Οι απόψεις του ιστολόγου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΓΡΙΝΙΑ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ . ΜΑΛΩΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΤΙ!!! ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΝΑ ΦΑΒΑΣΑΙ... ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ!!!

=============================================

συνεισφορά τους στο ταμείο του Συνδέσμου

Αιτία; Η έλλειψη οποιασδήποτε δράσης του Συνδέσμου πέρα από παχιά λόγια και η σκοπιμότητα του Δημάρχου Ζίτσας για την προβολή του σαν του μοναδικού που ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για τον Καλαμά.
 
Η Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 08-07-2016.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου 

Στις αρχές του 2009, δέκα παρακαλάμιοι Δήμοι, με ομόφωνη απόφασή τους σύστησαν Σύνδεσμο, με σκοπό την «προστασία και την ανάδειξη του οικοσυστήματος- περιβάλλοντος του Καλαμά, όπως και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής».
Πράξεις; Μηδέν.
Μετά τις αλλαγές στους Δήμους το 2014 στο Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων συμμετέχουν εκπρόσωποι των Δήμων Ζίτσας, Πωγωνίου, Φιλιατών και Ηγουμενίτσας και δηλώνουν πως «στοχεύουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μέσα από την ανάδειξη του περιβάλλοντος και φυσικά την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων, που παρουσιάζονται στον ποταμό εδώ και πολλά χρόνια» και αποφασίζουν «μέσω της αύξησης του προϋπολογισμού, να προχωρήσουν στον έλεγχο των ποιότητας των νερών, με την λειτουργία 17 σταθμών μέτρησης που έχουν επιλεγεί σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, καθώς επίσης την εκπόνηση χρηματοδοτικής μελέτης»

Πράξεις; Μηδέν.

Το Μάιο του 2015 οι εκπρόσωποι των Δήμων (Ζίτσας, Πωγωνίου, Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών) που συγκροτούν το Σύνδεσμο συνεδρίασαν για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν υποσχέσεις και ανέλαβαν δέσμευση «να εργαστούν με στόχο να λειτουργήσει ενεργά ο Σύνδεσμος για το σκοπό που συστάθηκε και δεν είναι άλλος από την αειφόρο ανάπτυξη και αξιοποίηση του ποταμού Καλαμά.»
Πράξεις; Μηδέν.
Και φτάνουμε στο φετινό καλοκαίρι για να έχουμε την πρώτη «αγωνιστική» πράξη.
Το Δ.Σ. του αποφασίζει τη λύση του Συνδέσμου και προτείνει στους Δήμους που συμμετέχουν σ’ αυτόν να πάρουν κι αυτοί με τη σειρά τους την απόφαση της κατάργησης.
Στη χτεσινή συνεδρίαση (8-7-2016) του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος έκανε τη σχετική εισήγηση. Παρουσίασε το πρόβλημα της οικονομικής δυσπραγίας του Συνδέσμου, αφού οι Δήμοι που συμμετέχουν δεν έχουν καταβάλλει τα χρήματα τους αναλογούν.

Επίσης ανέφερε πως μόνο ο Δήμος Ζίτσας έχει συνεισφέρει κάποιο ποσό που παραμένει αναξιοποίητο (σ.σ. μόνο 5.000 από τις 9.750 που υποχρεούται). Είπε ακόμα για τη δημοτική υπάλληλο που απασχολείται στα γραφεία του Συνδέσμου και «κοντεύει να τρελαθεί» γιατί δεν έχει αντικείμενο. Και με περισσό θράσος τόνισε πως «έτσι κι αλλιώς ο Σύνδεσμος δεν έχει κάνει τίποτα» και γι’ αυτό μόνος του ο Δήμος Ζίτσας προχωρά στις μετρήσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, αφού είναι ο μοναδικός που εννοεί αυτά που λέει κ.λ.π. Καμιά κουβέντα δεν ακούστηκε για την υποχρεωτικότητα των εισφορών εκ μέρους των Δήμων και σε σχετική αναφορά που έγινε για την προβλεπόμενη παρακράτηση από τις επιχορηγήσεις προς τους Δήμους έκανε την ερώτηση: «μα τι θέλετε, να μας κρατήσουν τα λεφτά»;

Τελικά μετά από τις διαφωνίες που εκφράστηκαν για την πρόταση και τις παρατηρήσεις για το έργο που (δεν) έχει επιτελέσει ο Σύνδεσμος αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης και η επανεξέταση του θέματος σε ένα μήνα.
Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας που αντιμετωπίζεται το θέμα και τι συμβαίνει σ’ αυτή την υπόθεση είναι πως ο πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος δεν ήξερε να απαντήσει σε ερώτηση για τους σκοπούς του Συνδέσμου αφού, όπως είπε, «δεν είχε μαζί του το καταστατικό«.
Για την ιστορία στη συνάντηση στην Κληματιά το 2015 για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Συνδέσμου πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Δήμαρχος Ζίτσας κ.Μιχάλης Πλιάκος  και αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Φιλιατών κ.Σπύρος Παππάς. Την Εκτελεστική επιτροπή εκτός από το δήμαρχο Ζίτσας την απαρτίζουν ο κ.Παν. Λιάκος (Δ. Ζίτσας) και ο κ.Τάσος Γιούνης (Δ. Πωγωνίου) με αναπληρωματικά μέλη το Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά και την κ. Ρεγγίνα Δηλλαβέρη (Δ. Ηγουμενίτσας). Το Δήμο Σουλίου εκπροσωπούσε ο κ. Θεόδωρος Μπάτσης.

Διαλέγετε και παίρνετε...