Η ομιλία του Πέτρου Ζωγράφου στο 3ήμερο Περιβαλλοντικό Συμπόσιο, στα Καλάβρυτα…

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος στο 12ο περιβαλλοντικό επιστημονικό συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Φυσική Μαγεύει», από τις 8 έως 10 Απριλίου 2016. Η ομιλία του Πέτρου Ζωγράφου είχε τίτλο…
«ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Η Ε.Ε.Φ. σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων, οργανώνει τριήμερο Εκπαιδευτικών Δράσεων, με στόχο μια αλληλεπίδραση μεταξύ της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και της ευρύτερης Κοινωνίας της Πόλης των Καλαβρύτων.
Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο να γίνει συζήτηση για τρία μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο Πολίτη.
Το πρώτο θέμα είναι τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η στάση καθενός από εμάς απέναντι σε αυτά, κάτι που θα επιτευχθεί από την κατάθεση πληροφοριών αλλά και ερευνητικών επιτευγμάτων σε καθημερινά ζητήματα που τίθενται στο πλαίσιο αλληλεπίδρασης του Ανθρώπου με το Περιβάλλον. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ της Επιστημονικής Κοινότητας θα είναι καθοριστική στην συζήτηση που θα προκληθεί στο πλαίσιο των εργασιών του Περιβαλλοντικού Συμποσίου.
Το δεύτερο θέμα έχει σχέση με την προβολή του Τηλεσκοπίου ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ στην Κορυφή του Χελμού. Αυτό θα επιτευχθεί τιμώντας και παρουσιάζοντας τον Μεγάλο ΕΛΛΗΝΑ Φιλόσοφο Αρίσταρχο αλλά και την επιστημονική αξία που έχει η χρήση του Τηλεσκοπίου στην Περιοχή των Καλαβρύτων. Τρεις κορυφαίες Προσωπικότητες θα αναδείξουν αυτή την δράση.
Το τρίτο θέμα έχει σχέση με την διάχυση της Επιστημονικής Γνώσης στην Μαθητική Κοινότητα. Με στόχο οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν, να έχουν την ευκαιρία μέσα από την άμεση επαφή τους με διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους και εκπαιδευτικούς, να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις πειραματικές εφαρμογές της σύγχρονης φυσικής, αποκτώντας κριτική και συνδυαστική σκέψη.