Αραφήνειος Αγώνας Δρόμου 2016 Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και ο Δ.Ο.Π.Α.Π., σε συνεργασία με τη Golden Run προκηρύσσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου 10 χλμ. σε δημόσιο δρόμο και παιδικού αγώνα δρόμου 1.000 μ. με την ονομασία «ΑΡΑΦΗΝΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ 2016». Ο αγώνας θα έχει κοινωνικό σκοπό και τα έσοδά του θα διατεθούν στη βοήθεια των απόρων του Δήμου….

Ο αγώνας απευθύνεται σε αθλητές αλλά και σε όλους τους αθλούμενους και μη, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης που θέλουν να νιώσουν τη χαρά της άθλησης και τη συμβολή της στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 3 Απριλίου 2016
Ώρα εκκίνησης αγώνα: 10:00 π.μ.
Ώρα εκκίνησης παιδικού αγώνα: 10:10 π.μ.
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Κολυμβητήριο Δήμου Ραφήνας
Ώρα προσέλευσης: Έως και μία ώρα πριν τον αγώνα
Διαδρομή: Η διαδρομή θα είναι κυκλική με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού και οι δρομείς θα κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το μήκος της διαδρομής είναι μετρημένο και η διεξαγωγή του αγώνα θα επιτηρείται από την Αστυνομία Ραφήνας.
Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Αγωνίσματα – κατηγορίες συμμετεχόντων:
1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικού (Γεν. 2004 έως και 2009)
1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Γυμνασίου (Γεν . 2001 έως και 2003)
10.000 μ. Ανδρών – Γυναικών (Γεν. από το έτος 2000 και μεγαλύτεροι/ες)

Ηλικιακές κατηγορίες:

Στον αγώνα καθιερώνονται οι εξής ηλικιακές κατηγορίες:
Ανδρών: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω
Γυναικών: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω

Ομαδική κατηγορία (Golden Team):
Εκτός από τις ατομικές συμμετοχές θα υπάρχει και ομαδική κατάταξη. Έπαθλα θα δοθούν στις 3 πρώτες ομάδες με την προϋπόθεση ότι θα έχουν τερματίσει 6 τουλάχιστον δρομείς από κάθε ομάδα οι οποίοι και θα βαθμολογηθούν. Πρωταθλήτρια ομάδα (Golden Team) θα ανακηρυχθεί εκείνη που θα συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς. Η σειρά της γενικής κατάταξης του κάθε δρομέα θα αντιστοιχεί και στους βαθμούς που θα συγκεντρώνει για την ομάδα του. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα επικρατεί εκείνη η ομάδα της οποίος ο 6ος κατά σειρά δρομέας θα έχει καλύτερη γενική κατάταξη από τον αντίστοιχο 6ο δρομέα της ισοβαθμούσας ομάδας. Η βαθμολογία στην ομαδική κατάταξη θα γίνεται ανεξαρτήτως φύλου και ηλικιακής κατηγορίας.

Κόστος συμμετοχής: 8,00 ευρώ.
Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα έχουν παιδιά ηλικίας 6 – 15 ετών ενώ για τον αγώνα των 10 χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι άνω των 16 ετών και έχουν καταβάλει το αντίτιμο συμμετοχής. Όλοι οι συμμετέχοντες θα τρέξουν με δική τους ευθύνη.
Ανώτατο όριο συμμετοχών – Όριο εγγραφών: Στον αγώνα θα υπάρξει όριο εγγραφών που ορίζεται σε 1000 συμμετοχές για τον αγώνα των 10 χλμ. και 200 συμμετοχές για τον παιδικό αγώνα των 1000 μ.
Δηλώσεις συμμετοχής: Ηλεκτρονικά στο e-mail dopaprafina@yahoo.gr
Η ημερομηνία έναρξης δηλώσεων συμμετοχής θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.
Οι εμπρόθεσμες συμμετοχές για να είναι έγκυρες θα πρέπει να συνοδεύονται με την καταβολή του ποσού των 8,00 ευρώ.
Η καταβολή θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς με αριθμό 6461-010002-043 (Δημοτικός Αθλητικός Σύλλογος Αραφήν) ή στα γραφεία του, στο κολυμβητήριο Ραφήνας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.. Σε κάθε περίπτωση το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα θα πρέπει να αναγράφεται στο έντυπο κατάθεσης και η απόδειξη πληρωμής θα αποστέλλεται στο e-mail dopaprafina@yahoo.gr .

Προσοχή: Αν δεν κατατεθεί το αντίτιμο συμμετοχής δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στον αγώνα. Ακόμα και όταν γίνεται ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων πρέπει να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντα.
Όριο εγγραφών: Στον αγώνα θα υπάρξει όριο εγγραφών που ορίζεται σε 1.000 άτομα για τον αγώνα των 10 χλμ. και 200 για τον αγώνα 1.000 μ. των παιδιών.
Παροχές για τους συμμετέχοντες
● Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
● Στα 2 σχολεία του Δήμου Ραφήνας ένα πρωτοβάθμιας κι ένα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε τερματίσαντες μαθητές – αθλητές θα δοθεί αθλητικό υλικό.
● Στον πρώτο νικητή – νικήτρια της γενικής κατάταξης και κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ στους δεύτερο και τρίτο, μετάλλιο και δίπλωμα.
● Στον αγώνα θα βραβευθεί όπως και την πρώτη φορά ο Golden Winner με βαρύτιμα έπαθλα που θα απονεμηθούν από την Golden Run στους 3 πρώτους νικητές και τις 3 πρώτες νικήτριες, όπως αυτοί θα προκύψουν ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάβουν στον αγώνα, με συνυπολογισμό δεδομένων ηλικίας και επίδοσης στον αγώνα με βάση την καλύτερη παγκόσμια ηλικιακή επίδοση.
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας και παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1 ώρα και 45 λεπτά. Σε περίπτωση υπέρβασης του παραπάνω χρονικού ορίου θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 1.000 μ. είναι δωρεάν και ολοκληρώνεται με την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στο dopaprafina@yahoo.gr ή την ημέρα του αγώνα ως και μία ώρα πριν την έναρξη υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει συμπληρωθεί το όριο συμμετοχών (200). Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.dopap-rp.gr ή επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή στο τηλ. 22940 26073 ή στο dopaprafina@yahoo.gr

Οι συμμετοχές θα ανοίξουν τις προσεχείς ημέρες και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Για την οργανωτική επιτροπή
O Πρόεδρος (Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου) Βασίλης Πιστικίδης

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.runningnews.gr/item.php?id=24986

ΠΗΓΗ=

 

http://www.dopap-rp.gr/office/message_001.asp?SUB=3&LANG=240&HAUS=78&TYPE=13