Κατασκευή ψεκαστικού μηχανήματος…Πολλές φορές χρειάστηκα κάποιο μηχάνημα για να καλύψω κάποια ανάγκη μου. Διαπίστωσα όμως ότι σπάνια κάποιο μηχάνημα πληρούσε τις προδιαγραφές που ήθελα. Κάποια ήταν πολύ ακριβά, κάποια είχαν πράγματα που δεν τα είχαν άλλα, τα οποία όμως είχαν κάποια χαρακτηριστικά που έλειπαν από τα άλλα…Υποχρεωτικό να απογραφούν τα πάσης φύσεως ψεκαστικά μηχανήματα…

Έχοντας λοιπόν και το «μικρόβιο» της έρευνας-κατασκευής, αποφάσισα να φτιάξω ένα μόνος μου.

Φτιάχνοντας ένα μηχάνημα εξ’αρχής μπορούμε να καθορίσουμε εμείς τα χαρακτηριστικά του, όπως επίσης και την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε .

Σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών υπάρχουν στην αγορά υλικά τα οποία ενώ έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, έχουν διαφορά μεταξύ τους στην τιμή όσο η μέρα με την νύχτα.
===========================
Φίλοι αναγνώστες,
ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!
=BY=f.b=BOSKO΄=VOSKOS
Φίλοι αναγνώστες.
Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .
Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το
θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει.
Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .
Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :
α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την
ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των
ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , ή β) να παραμείνετε,
αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .
Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .
ΕΠΙΣΗΣ:
1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψειςτου άρθρου.
2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.
3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.
4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο όποιος και αναφέρετε .
5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο
https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.
6.Σκέψης, κρίση, απόψεις, επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας, μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικό οικονομικό κέρδους η εκ Άλου σκοπού ,η οικονομικού μέσο η συκοφαντικής δυσφημίσεως η επιχειρηματικής δυσφημίσεως η προσπάθεια αλλοίωσης η ολικής αλλοίωσης πραγματικών περιστατικών η γεγονότων επί σκοπού παραπλάνησης η με στόχος το προσωπικό όφελος , η το οποιοδήποτε απορρέων όφελος η κέρδος, μήδε του οικονομικού από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό η αλλοτρίωση απαξίωση αξιών η θεσμών, μήδε και Tου προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί τοu συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-
7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-
8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-
[…(( Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (άρθρο 19 παρ. 1, 2) Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του χωρίς καμία παρέμβαση. πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Aυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα του καθενός να αναζητά, να γράφει και να μεταδίδει οποιεσδήποτε πληροφορία και ιδέες ανεξαρτήτως, ελεύθερη έκφραση της σκέψης ανεξάρτητα από τη λογοκρισία η άδεια, δόγματα. διαφορετικών πεποιθήσεων θρησκειών, κτλ Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δυσφήμηση, επικρίσεις βωμολοχίες, είναι έγκλημα εναντίον της τιμής του καθενός…))…]
“Οι απόψεις του ιστολόγου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΓΡΙΝΙΑ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ . ΜΑΛΩΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΤΙ!!! ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΝΑ ΦΑΒΑΣΑΙ… ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ!!!
=============================================
 Ψάχνοντας π.χ. ρόδες, βρήκα με 2,5 και με 17 ευρώ και βέβαια όπως είπε ο έμπορος, η μία είναι για 1 εβδομάδα και η άλλη για μια ζωή. Φανταστείτε λοιπόν πόσο μπορεί να διαφοροποιηθεί το τελικό κόστος.

Ξεκινώντας λοιπόν έψαξα αντλία η οποία βέβαια είναι και η καρδιά του μηχανήματος. Βρέθηκε λοιπόν μια 12 volt, καλής ποιότητας με εγγύηση, πίεση 6,5 bar με φίλτρο στην είσοδο και πιεζοστάτη, έτσι ώστε όταν δεν ψεκάζουμε να σταματάει μόνη της . Τοποθετήθηκε σε πλάκα βακελίτη μαζί με μία τρίοδη βάνα η οποιά χρησιμεύει και για by-pass έτσι ώστε να ανακυκλώνει το υλικό του δοχείου για πλήρη ανάδευση. Στην έξοδο της κουμπώνει το λάστιχο μήκους 12 μέτρων μαζί με την μάνικα.

Η είσοδός της συνδέεται στο κάτω μέρος του δοχείου των 35 λίτρων στο οποίο παράλληλα τοποθετήθηκε και διακόπτης αδειάσματος δοχείου.

Είχα στην κατοχή μου ένα καρότσι και μία μπαταρία. Το καρότσι διαμορφώθηκε για την συγκεκριμένη δουλειά, η μπαταρία χρησιμοποιήθηκε μόνο για της πρώτες ημέρες λειτουργιας, όσο δηλαδή διηρκεσαν οι δοκιμές μιας και είναι υπερβολική για αυτή την χρήση.

Exartima     Karotsi2  

                    Αντλία, καλώδιο, βάνα.                                                        Καρότσι.

MixanimaA     Lastixo

               Δοχείο, μπαταρία, πλακέτα.                                             Λάστιχο, μάνικα.

 

MixanimaB

                                                     Τελική (προσωρινή) μορφή.

 

Αφού λοιπόν δοκιμάστηκε και διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί χωρίς προβλήματα, ήρθε η ώρα να πάρει την τελική του μορφή.

Το καρότσι μίκρυνε ξανά, η μπαταρία αλλάχτηκε με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση βάρους 60% . Στο τέλος έγινε βαφή και τοποθετήθηκαν τα εξαρτήματα με άλλη διάταξη έτσι ώστε να πάρει την τελική του μορφή.

Το αποτέλεσμα φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες:

Karotsi     MixanimaPlai

 

Mixanima     MixanimaPisw

 

 ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ

Καρότσι, μπαταρία, καλώδιο με ασφάλεια, αντλία, υδραυλικά εξαρτήματα για τις συνδέσεις, δοχείο, λάστιχο, λάστιχο με μάνικα.   

Καλή δουλειά !!!

 

DSC_0742.jpg

Υποχρεωτικό να απογραφούν τα πάσης φύσεως ψεκαστικά μηχανήματα

Υποχρεωτικό να απογραφούν τα πάσης φύσεως ψεκαστικά μηχανήματα

ψεκαστικο-τρακτερΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Σερρών, απευθύνει στους παραγωγούς της Περιφερειακής μας Ενότητας την παρακάτω ανακοίνωση:

Στα πλαίσια εναρμόνισης με τις διατάξεις της Κοινοτικής Οδηγίας 2009/128/ΕΚ, ψηφίστηκε ο Νόμος 4036/27-1-2012 σύμφωνα με τον οποίο είναι, κατ΄ αρχάς, υποχρεωτικό να απογραφούν τα πάσης φύσεως ψεκαστικά μηχανήματα (ψεκαστήρες αγρού αναρτώμενοι ή συρόμενοι, νεφελοψεκαστήρες (τουρμπίνες) αναρτώμενοι ή συρόμενοι, αυτοκινούμενα ψεκαστικά κ.ά.). Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα που ορίζει ο παραπάνω νόμος που είναι ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος των μηχανημάτων ψεκασμού, η εκπαίδευση των χειριστών κ.λ.π..

Πέρυσι, το 2013, επιδιώξαμε αυτή η καταγραφή να γίνει από τα συνεργεία υποβολής των ΑΕΕ (ΟΣΔΕ), ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι παραγωγοί μας. Η σχετική, όμως, ηλεκτρονική εφαρμογή, εισήχθη στο σύστημα πολύ καθυστερημένα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ,   (στα μέσα Ιουνίου), όταν, πλέον, είχε αρχίσει η αποχώρηση πολλών συνεργείων από τα χωριά. Έτσι, καταγράψαμε, με αυτή τη διαδικασία, ένα  ποσοστό των ψεκαστικών του νομού μας, 1700 περίπου.

Φέτος, ύστερα από έγκαιρη προετοιμασία του ΟΠΕΚΕΠΕ, το σύστημα είναι έτοιμο να δεχθεί από την αρχή την καταγραφή των ψεκαστικών. Καλούμε, λοιπόν, τους παραγωγούς του νομού μας, που δεν έκαναν πέρυσι απογραφή των ψεκαστικών τους, να τα απογράψουν στα συνεργεία ΟΣΔΕ στα οποία θα προσέλθουν για να κάνουν την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (Α.Ε.Ε.).

Η καταγραφή αυτή είναι υποχρεωτική και εφιστούμε την προσοχή των αγροτών να μην την παραμελήσουν, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο μέλλον, όπως να μη μπορούν να προμηθευτούν γεωργικά φάρμακα για τις καλλιέργειές τους ή να θεωρηθεί παράνομη η χρήση των ψεκαστικών τους.  Όσοι παραγωγοί δεν ψεκάζουν τα χωράφια τους με δικά τους μηχανήματα, είναι υποχρεωμένοι  να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής) του προσώπου (επαγγελματία ψεκαστή), που ψεκάζει τα χωράφια τους. Στη δήλωση αυτή θα  αναγράφονται τα στοιχεία ταυτοποίησης του ψεκαστικού του επαγγελματία ψεκαστή (κατασκευαστής, αριθμός πλαισίου, χωρητικότητα κ.λ.π.).

Επαναλαμβάνουμε ότι όσοι παραγωγοί κατέγραψαν τα ψεκαστικά τους το 2013, δεν θα τα ξαναδηλώσουν το 2014. Πιστεύουμε, επίσης, ότι έχει γίνει σε όλους κατανοητό πως αυτή η απογραφή γίνεται για τους λόγους που αναφέρονται στην αρχή του δελτίου μας και καμία βάση δεν έχουν οι ανυπόστατες φήμες που κυκλοφόρησαν πέρυσι ( για δήθεν κίνδυνο φορολόγησης κ.λ.π).

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΕΙ.

Τα στοιχεία που χρειάζονται για την απογραφή και πρέπει να ξέρει ο παραγωγός όταν προσέρχεται στα συνεργεία ΟΣΔΕ, είναι:

  1. Το όνομα του κατασκευαστή του ψεκαστικού του.
  2. Την εμπορική ονομασία (το μοντέλο) του ψεκαστικού, αν υπάρχει.
  3. Τον αριθμό σειράς ή αλλιώς αριθμό πλαισίου, ο οποίος υπάρχει σε πινακίδα ή είναι «χτυπημένος» στο σκελετό του ψεκαστικού.
  4. Την παλαιότητα του ψεκαστικού (πόσα χρόνια έχουν περάσει από την ημερομηνία κατασκευής – αγοράς).
  5. Εάν το ψεκαστικό έχει πιστοποίηση (CE κλπ.).
  6. Τον αριθμό δεξαμενών (μία ή δύο ή τρεις ή τέσσερις).
  7. Τη χωρητικότητα της δεξαμενής του ψεκαστικού υγρού σε λίτρα (500 lt, 600 lt, 1000 lt κλπ.).
  8.  Τον αριθμό ακροφυσίων ψεκασμού (μπεκ).
  9. Το μήκος των βραχιόνων, για τους ψεκαστήρες αγρού (10 m, 12 m κλπ.).

Θα βοηθούσε στην απογραφή, για την άντληση των παραπάνω στοιχείων, ο παραγωγός να έχει μαζί του, αν το βρει, το τιμολόγιο αγοράς του ψεκαστικού του μηχανήματος και, αν το ψεκαστικό του έχει πινακίδα κατασκευαστή, κάποια αποτύπωση της πινακίδας αυτής (να έχει γραμμένα τα στοιχεία της πινακίδας ή να βγάλει μια φωτογραφία της  με το κινητό του τηλέφωνο).

© 2014, http://www.anexartitos.gr. Copyright: Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.