Περί δημοσίων υπαλλήλων ο λόγος…

 

dimosioi-ypalliloi2Περί δημοσίων υπαλλήλων ο λόγος

Από την Αρβανίτισσα

Από χθες, όπως ίσως γνωρίζεται παίζεται ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΝ, δηλαδή του γνωστού μας Λεβέντη. Είναι οι γνωστές πιέσεις της τρόικα για αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για την οποία σας μίλησε χθες  ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός.

Σήμερα στα μεγκάλα κανάλια έχει επανακάμψει το θέμα «δημόσιοι υπάλλήλοι» και θέλω εδώ να σας παραθέσω την άποψη μου. Όσοι παρακολουθείτε την επικαιρότητα μέσω των συστημικών μέσων, θα είδατε σήμερα τις «θέσεις» Λεβέντη, που περιλαμβάνουν τον περιορισμό του δημοσίου τομέα. Για την ακρίβεια στην 6 από τις 9 θέσεις του – προαπαιτούμενο για συνεργασία ο Λεβέντης λέει  :

Τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπαλληλοι

Φυσικά αυτό που λέει ο Λεβέντης είναι 100% σωστό. Όμως κανένα μέσω δεν έχει δώσει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τη θέση του Λεβέντη. Αντίθετα όλοι προπαγανδίζουν κατά του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων βάζοντας τους στον ίδιο τροβά, μάλιστα κάποια «δημόσια πρόσωπα» έφθασαν στο σημείο μέσω tweet  και αναρτήσεων στο FB να μιλούν για έλλειψη σοβαρότητα για τις νέες προσλήψεις που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του δημοσίου.

Όμως έλλειψη σοβαρότητας είναι να βάζουμε τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι.

 

Βλέπετε υπάρχουν δεκάδες υπηρεσίες – κομματικοί στρατοί με μηδέν αντικείμενο και προσωπικό που δεν πάει καν για δουλειά, όμως την ίδια ώρα υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις σε καίριες θέσεις του δημοσίου όπως στα νοσοκομεία, τα δικαστήρια, τις εφορίες, την αστυνομία, τον στρατό.

Υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στις παραπάνω υπηρεσίες που αυτές τις μέρες ετοιμάζονται να καταργήσουν τα μισά και παραπάνω αστυνομικά τμήματα, συγχωνεύονται νοσοκομεία, σχολεία, κλείνουν Κέντρα Υγείας, διαλύονται μονάδες και στρατιωτικοί σχηματισμοί.

Κάποιοι φρόντισαν να βάλουν σε διαθεσιμότητα πριν 2 χρόνια  υπαλλήλους της σηματοδότησης και για 6 μήνες (τόσο τους πήρε να καταλάβουν την π@π@ρια που έκαναν), με αποτέλεσμα ο μισοί σηματοδότες να είναι με καμένες λάμπες…

Είχα την κακή τύχη να χρειαστώ την παροχή πρώτων βοηθειών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου εξετάστηκα μετά από… 12,5 ώρες, γιατί δεν υπήρχε ικανός αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Και αυτό είναι μόνο ενδεικτικό.

Δεν θέλω να σας κουράσω. Ανάλογα παραδείγματα ζούμε όλοι .

Η αλήθεια είναι ότι ο δημόσιος τομέας των 550.000 ανθρώπων δεν είναι μεγάλος, αν γίνει αναγωγή στα 11,5 εκατομμύρια κόσμο που έχουμε στην Ελλάδα. Αν το κάνεις κάποιος αυθαίρετα αναγωγή στα 4 εκατ. εργαζομένων τότε ναι βγάζει ότι συμπεράσματα θέλει.

Ο δημόσιος τομέας πάσχει  από την άνιση κατανομή του. Γιατί την ίδια ακριβώς ώρα που τα νοσοκομεία αγκωμαχούν, την ίδια ώρα υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν υπαλλήλους που δεν τους έχουν δει ούτε με το τηλεσκόπιο. Υπάρχουν και βασιλεύουν οι κομματικές διευκολύνσεις.

Αυτό είναι το πρόβλημα και εκεί κάποτε πρέπει να εστιάσουμε…

 

Η Αρβανίτισσα… προβληματισμένη…

 

ΥΓ Για να προλάβω τους κακεντρεχής δεν είμαι ούτε επιδίωξα να γίνω δημόσιος υπάλληλος!