ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Κλιμάκωση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μέσω … ΜΜΕ – Η Μόσχα προειδοποιεί ότι «Η Συρία θα γίνει ο νέος αμερικανικός εφιάλτης»!…»Για αρκετούς στην κυβέρνηση Ομπάμα, ειδικά αυτούς που δουλεύουν πάνω στο θέμα της Συρίας, η ιδέα της συμφωνίας σε οποιαδήποτε ρωσική συμμετοχή είναι σαν να παραδέχονται οι ΗΠΑ ότι η επιχείρηση ανατροπής του Μ.Άσαντ έχει αποτύχει οριστικά. Επιπλέον, φοβούνται ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στον FSA και στους ισλαμιστές που μάχονται την κυβέρνηση Άσαντ χρησιμοποιώντας τον πόλεμο κατά του ISIL ως κάλυψη»…

 

Ξαφνική επίθεση εξαπολύει η ρωσική κυβέρνηση στις ΗΠΑ με συνεχείς «φαρμακερές» διαρροές σε ρωσικά ΜΜΕ για τη στάση τους στο ζήτημα της Συρίας και προειδοποιεί για το χειρότερο, ενώ στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει αντιρωσική υστερία: Το Fox News μεταδίδει πως … η Δαμασκός θα καταληφθεί σύντομα από των ρωσικό Στρατό και πρέπει οι αμερικανικές δυνάμεις να επιτεθούν στα ρωσικά στρατεύματα στην Συρία, ενώ άλλα αμερικανικά ΜΜΕ εξετάζουν τις επιλογές που έχει η Ουάσιγκτον μεταξύ πολέμου και έμμεσης σύγκρουσης.   του Βασίλη Καπούλα

===========================

Φίλοι αναγνώστες,
ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!
=BY=f.b=BOSKO΄=VOSKOS
Φίλοι αναγνώστες.
Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .
Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το
θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει.
Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .
Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :
α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την
ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των
ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , ή β) να παραμείνετε,
αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .
Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .
ΕΠΙΣΗΣ:
1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψειςτου άρθρου.
2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.
3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.
4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο όποιος και αναφέρετε .
5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο
https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.
6.Σκέψης, κρίση, απόψεις, επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας, μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικό οικονομικό κέρδους η εκ Άλου σκοπού οικονομικού η μέσο η συκοφαντικής δυσφημίσεως η επιχειρηματικής δυσφημίσεως η προσπάθεια αλλοίωσης η ολικής αλλοίωσης πραγματικών περιστατικών η γεγονότων επί σκοπού παραπλάνησης με στόχος το προσωπικό όφελος , η το οποιοδήποτε απορρέων όφελος η κέρδος, μήδε του οικονομικού από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό η αλλοτρίωση  απαξίωση αξιών η θεσμών,  μήδε και Tου προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί τοu συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-
7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-
8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-
[…(( Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (άρθρο 19 παρ. 1, 2) Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του χωρίς καμία παρέμβαση. πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Aυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα του καθενός να αναζητά, να γράφει και να μεταδίδει οποιεσδήποτε πληροφορία και ιδέες ανεξαρτήτως, ελεύθερη έκφραση της σκέψης ανεξάρτητα από τη λογοκρισία η άδεια, δόγματα. διαφορετικών πεποιθήσεων θρησκειών, κτλ Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δυσφήμηση, επικρίσεις βωμολοχίες, είναι έγκλημα εναντίον της τιμής του καθενός…))…]
“Οι απόψεις του ιστολόγου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΓΡΙΝΙΑ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ . ΜΑΛΩΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΤΙ!!! ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΝΑ ΦΑΒΑΣΑΙ... ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ!!!

=============================================

Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι υπάρχουν δύο λύσεις και εξετάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για την κάθε μία. Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Οι επιλογές είναι να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία μέσα στη Συρία ή όπως υποστηρίζουν κάποιοι μέσα στο Λευκό Οίκο να συνεργαστούν με τη Ρωσία στη μάχη ενάντια στο ISIL».
«Για κάποιους μέσα στο Λευκό Οίκο, η προτεραιότητα είναι να μεγαλώσουν τη λίστα των χωρών που μάχονται ενάντια στο ISIL καθώς φοβούνται περαιτέρω εντάσεις στις σχέσεις με τη Ρωσία».
Σκέφτονται σοβαρά να δεχτούν την ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη ως  «τετελεσμένο γεγονός» και μετά να συνεργαστούν με την Μόσχα για να συντονιστούν οι ρωσικές και αμερικανικές επιδρομές στη βόρεια Συρία όπως ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ επιχειρεί κάθε μέρα».
«Άλλοι, φαίνονται ότι έχουν εμμονή με την ιδέα της ανατροπής του Προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ και δεν δίνουν καμία απολύτως σημασία στην απειλή του ISIL ενώ οποιαδήποτε συνεργασία με τη Μόσχα θα τη θεωρήσουν πραγματική αποτυχία».
«Για αρκετούς στην κυβέρνηση Ομπάμα, ειδικά αυτούς που δουλεύουν πάνω στο θέμα της Συρίας, η ιδέα της συμφωνίας σε οποιαδήποτε ρωσική συμμετοχή είναι σαν να παραδέχονται οι ΗΠΑ ότι η επιχείρηση ανατροπής του Μ.Άσαντ έχει αποτύχει οριστικά. Επιπλέον, φοβούνται ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στον FSA και στους ισλαμιστές που μάχονται την κυβέρνηση Άσαντ χρησιμοποιώντας τον πόλεμο κατά του ISIL ως κάλυψη».
Εντούτοις, ο πραγματικός φόβος των ΗΠΑ είναι ότι δεν έχουν «την δύναμη να προβάλλουν αντίσταση».
Αν ο Μ.Ομπάμα αποφασίσει να μην δεχτεί την ρωσική παρουσία στη Συρία, τότε θα ψάξει για άλλες επιλογές.
«Οι ΗΠΑ μπορούν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία αν και οι τωρινές λόγω Ουκρανίας δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ και οι Ευρωπαϊκές χώρες δεν θα τις δεχτούν.
Οι ΗΠΑ μπορεί να προειδοποιήσουν την Ρωσία ότι η βάση της θα γίνει στόχος για τους ισλαμιστές οι οποίοι μπορεί να επιτεθούν αλλά αυτό θα οδηγούσε τον Β.Πούτιν να διπλασιάσει την ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη στην περιοχή! Θα μπορούσαν βέβαια να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη ροή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων αλλά θα πίεζαν χώρες όπως το Ιράκ να εμποδίσει τον Β.Πούτιν και το Ιράν οι οποίοι φυσικά και δεν θα συμφωνήσουν…
Οι ανησυχίες του Λευκού Οίκου σχετικά με νέες εντάσεις στις σχέσεις με ΗΠΑ είναι λογικές αλλά η συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις στο έδαφος ή στον αέρα θα υπονομεύσουν την όποια αξιοπιστία έχει απομείνει στις ΗΠΑ σχετικά με την «Συριακή αντιπολίτευση» και τις χώρες του Κόλπου που την στηρίζουν.
Τελικά, οι ΗΠΑ μπορεί να μην είναι ικανές να σταματήσουν τη Ρωσία από το να εισέλθει οριστικά στη μάχη εναντίον του ISIL αλλά τουλάχιστον δεν θα πρέπει να συνεργαστεί με την Μόσχα. Διαφορετικά ο Μ.Ομπάμα θα είναι σα να παραδέχεται ότι εργάζεται για τη διατήρηση του Μ.Άσαντ.
Ταυτόχρονα, η Ρωσία στέλνει πέντε μηνύματα στον κόσμο μέσω της Συρίας σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές.
Πρώτον, το Κρεμλίνο στέλνει «σήμα» ότι σκοπεύει να αναλάβει ενεργό ρόλο στον καθορισμό της ατζέντας στην Μέση Ανατολή και δεν πρόκειται να αποδεχτεί παθητικά το «Αμερικανικό όραμα» για το πως θα «ξεδιπλωθεί» ο κόσμος.
Δεύτερον, ο Β.Πούτιν ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποδεχτεί την λάθος θέση της Ουάσιγκτον ότι η απομάκρυνση του Μ.Άσαντ είναι ο μακροπρόθεσμος δρόμος για την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.
Τρίτον, η Ρωσία ισχυροποιεί τη θέση της στο ζήτημα της Ουκρανίας με τη Μόσχα να διατηρεί την ισχύ της.
Τέταρτον, το Κρεμλίνο επιβάλλει τις κόκκινες γραμμές του. Όπως η Μόσχα δεν επέτρεψε στους ρωσόφωνους του Donbass να χάσουν τον πόλεμο το περασμένο καλοκαίρι, με τον ίδιο τρόπο η Ρωσία δείχνει ότι δεν θα επιτρέψει να ανατραπεί ο Μ.Άσαντ από εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση.
Τέλος, για τις χώρες της Μέσης Ανατολής που έχουν διαφορετική πολιτική στη Συρία, η απόφαση του Β.Πούτιν θα τους οδηγήσει σε επαναξιολόγηση της στάσης τους. Για παράδειγμα, αν μια βιώσιμη λύση περνάει από το «χέρι» των ΗΠΑ, πχ με ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου και εκλογές, αλλά της Μόσχας…

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Advertisements