Aίτημα προς ΟΠΑΠ για διευκόλυνση συναλλαγών ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ 39 ΤΗΛ.ΦΑΧ 2310 547148 www.epothx.ogr mail enosipra@otenet.gr Αυτές τις δύσκολες ημέρες το δίκτυο των πρακτόρων ΟΠΑΠ(και όχι το δίκτυο της ΟΠΑΠ ΑΕ)συμβάλλει για άλλη μια φορά(όπως κάνει και κάθε τέλος μήνα χρηματοδοτώντας το ψωμί και τα φάρμακα του συνταξιούχου πελάτη)στην όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία της καθημερινότητας της κοινωνίας.Χθες καταγράφηκαν πολλές περιπτώσεις όπου ο εφοδιασμός…

Αυτές τις δύσκολες ημέρες το δίκτυο των πρακτόρων ΟΠΑΠ(και όχι το δίκτυο της ΟΠΑΠ ΑΕ)συμβάλλει για άλλη μια φορά(όπως κάνει και κάθε τέλος μήνα χρηματοδοτώντας το ψωμί και τα φάρμακα του συνταξιούχου πελάτη)στην όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία της καθημερινότητας της κοινωνίας.Χθες καταγράφηκαν πολλές περιπτώσεις όπου ο εφοδιασμός των φοιτητών με χρήματα έγινε μέσω τον πρακτορείων με συνειδητή παρανομία του πράκτορα(εξόφληση με πληκτρολόγηση).Η κοινωνία για εμάς,αυτή που μας στήριξε,μας στηρίζει και θα συνεχίσει να μας στηρίζει είναι πάνω από κάθε κανόνα,πάνω από κάθε απαγορεύεται.Επίσης είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου δελτία άνω των 800 ευρώ πληρώθηκαν από εμάς(ξέρω,παρανομούμε…)αλλά είπαμε,στην αξιακή ιεραρχία μας οι κανόνες δεν είναι στην πρώτη θέση.Αυτό είναι το δίκτυο των πρακτόρων.Αυτό χαρίζει υπεραξία στην εταιρία(ΟΠΑΠ ΑΕ).Τι πρέπει τώρα να κάνει η εταιρία για να κρατηθεί ζωντανό αυτό το δίκτυο αυτές τις δύσκολες ημέρες.Δύσκολες όχι μόνο ως προς τις διαδικασίες αλλά ως την ουσία.Από την μία απορροφούμε κόστος των δυσκολιών που δεν μας αναλογεί(τραπεζικά δελτία,καθυστερήσεις πληρωμών από πελάτες)και από την άλλη έχουμε την καταρράκωση των εισπράξεων μας.Και όλα αυτά στο τέλος του μήνα όπου πρέπει να πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των πρακτορείων μας αλλά και των οικογενειών μας.Καλώ την εταιρία να αναλάβει και αυτή το κόστος που της αναλογεί κάνοντας τα παρακάτω: 1.Ενοποίηση εκκαθαριστικών ανά δύο(για όσο υπάρχουν κλειστές τράπεζες)και πληρωμή αυτών πέντε ημέρες αργότερα από την ημερομηνία έκδοσης τους. 2.Τουλάχιστον εβδομαδιαία παράταση της πληρωμής του εκκαθαριστικού των σκρατς. 3.Εξόφληση των “τραπεζικών” δελτίων από την εταιρία. 4.Πάγωμα της μηνιαίας δόσης του Ιουνίου για όσους βρίσκονται σε διακανονισμό. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει η εταιρία,εγώ απλά αυτές θεωρώ τις πιο ουσιαστικές.Με αυτές θα παραμείνει το δίκτυο όρθιο,ζωντανό και θα βγει την επόμενη μέρα ναι μεν πληγωμένο οικονομικά(δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό) αλλά ισχυρό στην συνείδηση κοινωνίας.Θα έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία,θα έχουμε επενδύσει πάνω της.Σε αντίθετη περίπτωση απλά θα μετράμε πληγές και πτώματα.Η επιλογή είναι δική σας.Ευχαριστώ.

me tin adia toy sygrafea toy arthroy phghhttps://www.facebook.com/groups/830641803624865/

https://www.facebook.com/groups/830641803624865/

Το μπλοκ συνυπογραφεί ανεπιφύλακτα το παρών αρθώ ευχαριστούμε τον συντάκτη για την ευγενική παραχώρηση του άρθρου
===============================================================
Aίτημα προς ΟΠΑΠ για διευκόλυνση συναλλαγών

ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.
ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ 39 ΤΗΛ.ΦΑΧ 2310 547148 http://www.epothx.ogr mail enosipra@otenet.gr

Α.Π. …61/30.6.2015…

ΠΡΟΣ
Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.

Κοινοποίηση: Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Αξιότιμε κύριε,

Σχετικά με τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στη χώρα θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των πρακτορείων και στην ανταπόκριση των πρακτόρων στις υποχρεώσεις των έναντι της Εταιρίας.
Με δεδομένα ότι οι Τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές έως και την επόμενη Δευτέρα, την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων στις αναλήψεις και το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατούσε ούτως ή άλλως τον τελευταίο μήνα οι αρνητικές επιπτώσεις και στην αγορά και κατ’ επέκταση στο δίκτυο των πρακτορείων είναι αναπόφευκτες.
Τα πρακτορεία αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα στις συναλλαγές τους με τους πελάτες της ΟΠΑΠ εξαιτίας του προφανούς προβλήματος ρευστότητας. Η κίνηση αναμένεται εξαιρετικά μειωμένη και οι πράκτορες πρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν και στις πληρωμές των κερδών και στις υποχρεώσεις τους έναντι της Εταιρίας.
Για τους λόγους αυτούς και για την αποφυγή προβλημάτων στις μεταξύ μας σχέσεις προτείνουμε:

1. Να μεταφερθεί το εκκαθαριστικό που θα εκδοθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 και είναι να πληρωθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου και να ενσωματωθεί στο εκκαθαριστικό που πρόκειται να εκδοθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου προκειμένου τα πρακτορεία να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις εξαργυρώσεις των κερδών.
2. Το αυτό να ισχύσει και για το εκκαθαριστικό του ΣΚΡΑΤΣ και των Εθνικών Λαχείων.
3. Η δόση των διακανονισμών να ενοποιηθεί με την επομένη ή έστω να «σπάσει» σε 4 εκκαθαριστικά, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα.

Ευελπιστώντας στην ικανοποίηση των λογικών και δίκαιων προτάσεών μας για τη διευκόλυνση των μεταξύ μας συναλλαγών.

Για την Ένωση

Αναστασία Τζαμπαζλή Ευστράτιος Κοτάνης
Πρόεδρος Γραμματέας