Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος με την Ιπποδρομίες Α.Ε. (100% θυγατρική της ΟΠΑΠ Investments Ltd).Υπενθυμίζεται ότι η ΟΠΑΠ Investments Ltd ανακηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο 2014 προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης μετά την υποβολή της υψηλότερης προσφοράς ύψους 40,5 εκατ. ευρώ, για τη χορήγηση του δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.Ο Οργανισμός έχει ήδη συστήσει την εταιρεία «Ιπποδρομίες Α.Ε», 100% θυγατρική της ΟΠΑΠ Investment, η οποία και θα αναλάβει να “τρέξει” το ιπποδρομιακό στοίχημα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης, με στόχο το προσεχές φθινόπωρο να είναι σε θέση να προυσιάσει ένα νέο, ανταγωνιστικό, προϊόν.

 

ippodromos

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος με την Ιπποδρομίες Α.Ε. (100% θυγατρική της ΟΠΑΠ Investments Ltd) για 20 χρόνια, ολοκληρώνεται με επιτυχία μια απαιτητική διεθνής διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλείδες ασφαλείας για το Ελληνικό Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΠΑΠ Investments Ltd ανακηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο 2014 προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης μετά την υποβολή της υψηλότερης προσφοράς ύψους 40,5 εκατ. ευρώ, για τη χορήγηση του δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια δύσκολη αποκρατικοποίηση, ενώ καταφέραμε να μεγιστοποιήσουμε το τελικό τίμημα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν πάντα η απρόσκοπτη συνέχιση της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο Αττικής, με τους καλύτερους δυνατούς όρους που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξή της», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

=======================================

Αντίστροφα μετρούν στον ΟΠΑΠ για την έναρξη λειτουργίας των VLTs. Η διοίκηση του Οργανισμού ολοκληρώνει την περίοδο αυτή τα τελευταία σκέλη του project με στόχο να “μπουν στην πρίζα” όσο το δυνατόν περισσότερα παιγνιομηχανήματα μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται όλες οι διαδικασίες για να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες μίσθωσης, οι εργασίες κατασκευής των gaming halls – καταστημάτων VLTs, με την ονομασία «Play», οι συμβάσεις των συνεργατών και το τεστάρισμα των παιγνιομηχανημάτων. Όπως προβλέπει η σχετική σύμβαση παραχώρησης, από το σύνολο των 35.000 παιγνιομηχανημάτων που θα αναπτυχθούν

  στην ελληνική αγορά, τα 16.500 παιγνιομηχανήματα θα λειτουργήσουν από την ΟΠΑΠ μέσω δικτύου πρακτορείων VLTs και τα υπόλοιπα 18.500 θα τα εκμεταλλευθούν 4 έως 10 επιχειρηματικά σχήματα (ήδη έχει δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος)

Η ζήτηση, όπως έχει γράψει το Capital.gr., το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν μεγάλο, με τον Οργανισμό να δέχεται περισσότερες από 2.200 αιτήσεις για πάνω από 3.000 gaming halls, τόσο από υφιστάμενους πράκτορες όσο και από τρίτους ενδιαφερoμένους.

Το πλάνο του ΟΠΑΠ (με τα σημερινά δεδομένα) προβλέπει τη δημιουργία δικτύου 660 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά την Αττική (250 καταστήματα) και ακολούθως την Κεντρική Μακεδονία (101 καταστήματα). Ήδη, όπως σημειώθηκε, ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων, έχει ξεκινήσει η κατασκευή κρίσιμης μάζας καταστημάτων πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες παραδόσεις παιχνιομηχανημάτων από τους προμηθευτές (Scientific, Spielo, Inspired, Synot) τα οποία τεστάρονται σε πιλοτικά καταστήμα του ΟΠΑΠ σε Καλλιθέα, Χαλάνδρι και άλλες περιοχές.

Στην πρώτη φάση του roll out, ο αριθμός των VLTs που θα λειτουργήσουν δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 2.500 παιγνιομηχανήματα Η Eurobank Equities σε σχέτικό report (OPAP – Metamorphosis, σύσταση «αγορά», τιμή-στόχος τα 12,90 ευρώ), αναφέρει ότι ο αριθμός αυτός θα περιορίσει τον βαθμό «κανιβαλισμού» στα παραδοσιακά παιγνίδια του Οργανισμού και έτσι θα προστατευθεί η κερδοφορία του ομίλου. Η ΑΧΕ σημειώνει πως η επιτυχία του εεγχειρήματος εξερτάται από το βαθμό νομιμοποίησης της παράνομης αγοράς παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα (με εκτιμώμενο GGR της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ)

Με βάση το μοντέλο ανάλυσης της χρηματιστηριακής, ένα εκτιμώμενο GGR – μεικτό έσοδο/μηχάνημα της τάξης των 77 ευρώ θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας αγοράς μεγέθους 1,2 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των VLTs που θα δοθούν σε παραχωρησιούχους.

Τι γίνεται με το ιπποδρομιακό

Σε ό,τι αφορά στο ιπποδρομιακό στοίχημα, στις 24 Απριλίου 2015 είναι προγραμματισμένο να υπογραφεί η σχετική σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ, η οποία και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς επικύρωση από τη Βουλή.

Ο Οργανισμός έχει ήδη συστήσει την εταιρεία «Ιπποδρομίες Α.Ε», 100% θυγατρική της ΟΠΑΠ Investment, η οποία και θα αναλάβει να “τρέξει” το ιπποδρομιακό στοίχημα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης, με στόχο το προσεχές φθινόπωρο να είναι σε θέση να προυσιάσει ένα νέο, ανταγωνιστικό, προϊόν.

nikos.chrissikopoulos@capital.gr

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=5041327&nid=22

Advertisements