Παρεμβαση Κιμων Κλωναρη για το χθεσινο δικαστηριο ((πρακτορείων και πρακτόρων ΟΠΑΠ)),,, Εν πάση περιπτώσει εγώ ξέρω κάποιον πρόθυμο (μη μέλος τού τοπικού πρωτοβάθμιου Σωματείου κατά προτροπή τού πατέρα του) που δεν έχει ανάγκη να κρυφτεί πίσω από άλλους πενήντα για να συνυποστεί την πίεση τής ΟΠΑΠ, ούτε καν να τη μοιραστεί με έναν δεύτερο. Όνομα: Χριστόφορος Κλωνάρης και προτεινόμενος μάρτυρας ενάγοντος ο πατέρας του. Γιατί η ίδια η ζωή υποχρέωσε το όνομα κάποιων να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί τους. Έτσι απλά… Κίμων Κλωνάρης…

Παρεμβαση Κιμων Κλωναρη για το χθεσινο δικαστηριο

Είχα προετοιμαστεί πως σήμερα θα ήταν μια σημαντική μέρα για το μέλλον τού κλάδου των Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης (προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία διανομής των 16.500 VLT’s σε δίκτυο εκτός πρακτορείων και πρακτόρων ΟΠΑΠ).
Η εικόνα το πρωί στα δικαστήρια με καθησύχασε από την πρώτη στιγμή. Η έλλειψη παρουσίας έστω κι ενός μέλους τού διευρυμένου 7μελούς Προεδρείου τού 15μελούς Δ.Σ. τής Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. δεν μπορεί παρά να σήμαινε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα κατά τής ΟΠΑΠ δεν αποτελούν την αιχμή τού δόρατος την παρούσα στιγμή και σίγουρα η διοίκηση τού κλάδου έχει ρίξει το βάρος της αλλού, προσδοκώντας από κει τα καθοριστικά αποτελέσματα στην επίλυση τού θέματος.
Αυτό φαίνεται είχε διαρρεύσει και στους πράκτορες τής Αττικής και των γειτονικών νομών, γιατί ούτε ένας πράκτορας δεν υπήρχε εκεί ,ενώ εγώ περίμενα εκατοντάδες με πλακάτ κλπ.
Συνάντησα μόνο την κ. Μητσιμπόνα και τη δικηγόρο τής Ομοσπονδίας, η οποία με πληροφόρησε ότι επίσης η ΕΠΠΑΠ θα κατάθετε αίτημα πρόσθετης παρέμβασης υπέρ τής ΠΟΕΠΠΠ. Στις 9:30 ήρθε και ο πρόεδρος τής ΕΠΠΑΠ ο οποίος έκπληκτος αναγνώρισε τον δικηγόρο τού δικού του Σωματείου και πληροφορήθηκε ότι θα κατάθεταν αίτημα παρέμβασης εν αγνοία του.
(Είχε ήδη προηγηθεί η απόφαση παρέμβασης στο αίτημα προσωρινής διαταγής κι ο δικηγόρος τής Αθήνας έκρινε πως η εντολή τού Σωματείου ήταν διαρκής, άρα έπρεπε να παρέμβει και στα ασφαλιστικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά το αίτημα προς το δικαστήριο κατατέθηκε προφορικά, το δικαστήριο κατηγόρησε την παρέμβαση ως προχειρότητα και ζήτησε γραπτώς το αίτημα, είχαμε την υπόθεση 5η κι ώσπου να γραφτεί στο πόδι η αίτηση είχε περάσει και η 11η υπόθεση, κατατέθηκε μετά την 12η και το δικαστήριο μάς δέχτηκε τελικά ,αφού εξέτασε κι άλλες υποθέσεις. Τέλος σημειώνω ότι ο νομικός τής ΕΠΠΑΠ δεν ερώτησε ούτε έναν μάρτυρα, ήταν παντελώς αμέτοχος στη διαδικασία και φανερά απροετοίμαστος. Ίσως κρίθηκε αναγκαία η συνυπογραφή τού μεγαλύτερου Σωματείου λόγω πρόσθετου κύρους, αλλιώς θα αναγκαστώ να ψάξω αν οι νομικοί τής ΕΠΠΑΠ αμείβονται ανά παράσταση). Μετά ήρθε το μέλος το Δ.Σ. ΕΠΠΑΠ Λεοντίδης.

Πάμε λίγο στα νομικά.
Όταν προσβάλλονται τα συμφέροντά σου από κάποιον, ζητάς με αγωγή να υποχρεωθεί να πράξει κάτι ή στην αντίθετη περίπτωση να τού απαγορευτεί να υλοποιήσει τις προθέσεις του ή τέλος ζητάς αποζημίωση για τη ζημία που αποδεικνύεις με νομικά επιχειρήματα ότι την δικαιούσαι λόγω ενέργειας ή παράλειψης τού αντιδίκου. (Εν προκειμένω ζητάμε τα 16.500 VLTs να μοιραστούν 1-3 στα πρακτορεία των πρακτόρων ΟΠΑΠ κλπ κλπ). Αυτά τα ζητάς με αγωγή και δικάζεται συνήθως μετά από χρόνια. Πολλά χρόνια.
Πριν την κύρια αγωγή, η οποία είπαμε θα δικαστεί μετά από πολύ καιρό, αν συνηγορούν στοιχεία τής πραγματικότητας, ζητάς από το δικαστήριο να δώσει εντολή παύσης της ενέργειας τού αντιδίκου ή εντολή εκτέλεσης πράξης από αυτόν, με το αιτιολογικό πως ώσπου να δικαστεί η κύρια αγωγή αν αυτός πράξει ή παραλείψει (αντίστοιχα), τότε η ζημία που θα υποστείς είναι ανεπανόρθωτη. Μόνο τον κίνδυνο τού ανεπανόρθωτου καλείσαι να αποδείξεις. Στα ασφαλιστικά μέτρα ο δικαστής (μονομελές) δεν κρίνει και απαγορεύεται να κρίνει στην ουσία το κύριο μέρος τής υπόθεσης, εκτός αν τυπικά είναι καραμπινάτη περίπτωση (όπως τότε με τον κανονισμό Κοσκινά που τον είχε υπογράψει λάθος υπουργός!)
Πιο επείγον δικαστικό μέσο (επιπλέον των ασφαλιστικών και τής κύριας αγωγής) είναι το αίτημα προσωρινής διαταγής, όπου όμως εκεί πρέπει να αποδείξεις ότι συντρέχει λόγος υπερκατεπείγοντος. Π.χ. σού κατάσχεσαν τα γραφεία αλλά στο χρηματοκιβώτιο υπάρχουν επιταγές που αν εξαργυρωθούν θα αποπληρώσεις το χρέος).
Όσο χρόνια μπαινοβγαίνω στα δικαστήρια για τούς πράκτορες ΟΠΑΠ, ποτέ δεν έτυχε να κερδηθεί έστω μία προσωρινή διαταγή. Απλά με αυτήν δημιουργείς πίεση και κερδίζεις σύντομη ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών. Γι’ αυτό:
Καθόλου δεν στενοχωρήθηκα που απορρίφθηκε στα τέλη τού 2014 η αίτηση προσωρινής διαταγής κατά τής ΟΠΑΠ.
Απόρησα αφάνταστα για τις άχρηστες παρεμβάσεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων στην προσωρινή διαταγή.
Στενοχωρήθηκα που έλειψαν αυτές οι παρεμβάσεις από την εκδίκαση των ασφαλιστικών (εκτός ΕΠΠΑΠ, όμως με τον τρόπο που αυτή έγινε και περιέγραψα).

Μια αίσθηση ανοργανωσιάς με κυρίευσε (απουσία πρακτόρων και συνδικαλιστών μέσα κι έξω από τα δικαστήρια, το μπέρδεμα με τις παρεμβάσεις, κατά την εξέταση των μαρτύρων έγινε καταχρηστική μνεία τού αναρτημένου Κανονισμού ΕΕΕΠ, άσχετη επίκληση αφού κατά την κατάθεση τής αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων αυτός ο Κανονισμός δεν υπήρχε, δεν αναφερόταν στην αίτηση κι άρα το δικαστήριο απαγορεύεται να λάβει υπόψη επιχειρήματα που απορρέουν από αυτόν κλπ κλπ).

Πάμε στη δίκη.
Έπρεπε να αποδείξουμε ότι μέχρι την εκδίκαση τής κύριας Αγωγής (με την κατάθεση των εγγράφων τής οποίας επιχειρηματολογούμε ότι δικαιούμαστε τα 1-3 VLTs στα πρακτορεία) κινδυνεύουμε με ανεπανόρθωτη ζημία, αν ως την εκδίκαση η ΟΠΑΠ έχει ήδη δημιουργήσει τα δικά της Gaming Halls.
Αλλά,
η ΠΟΕΠΠΠ δεν έχει καταθέσει κύρια Αγωγή!!!

Στο δια ταύτα:
Αν είχα κάποια εμπειρία στα νομικά,
αν είχα κάποια γνώση των σχέσεων (συμβατικών κι εν τοις πράγμασι) πρακτόρων κι ΟΠΑΠ,
αν η Ομοσπονδία με εμπιστευόταν κατά καιρούς,
αν ήμουν έστω πράκτορας ΟΠΑΠ,
αν η ΠΟΕΠΠΠ μού ζητούσε συμβουλευτικά μια πρόταση,
τότε θα τούς έλεγα:

1) Είναι ΑΠΟΛΥΤΑ επιβεβλημένη η κύρια Αγωγή και χωρίς αυτήν περιορίζονται δραματικά οι πιθανότητες επιτυχούς κατάληξης τού αιτήματος, και 2)
Το κατεπείγον τού αιτήματός μας και το επιχείρημα τής ανεπανόρθωτης ζημίας μας έγκειται στο ότι: Αν η ΟΠΑΠ διανείμει τα 16.500 VLTs σε ιδιώτες ώσπου να εκδικαστεί η κύρια Αγωγή, ακόμη κι αν εκεί δικαιωθούμε, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πλέον VLTs να τα τοποθετήσει στα πρακτορεία, όπως τυχόν θα υποχρεωθεί από το Πρωτοδικείο!!!!

Αλλά επειδή κανένα από τα «αν» που παράθεσα δεν ίσχυε, δεν χρειάστηκε κανείς τη συμβουλή μου, δεν κατάθεσα πουθενά την πρότασή μου κι έμεινε εκτός δικαστηρίου το απλούστατο κι αναντίρρητο επιχείρημα. Θα περιμένουμε λοιπόν τώρα όλοι μαζί την απόφαση με πολύ αγωνία.

Η ΠΟΕΠΠΠ εκπροσωπήθηκε από δύο δικηγόρους. Η πρώτη βασίστηκε σε επιχειρήματα κύριας δίκης (μη αποδεκτή διαδικασία σε δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων) και η ΟΠΑΠ (εκπροσωπούνταν από 7 δικηγόρους, αλλά μην ανησυχείτε γιατί μόνο για το μπούγιο είχαν έρθει και ήταν κι αυτοί φανερά πρόχειροι κι απροετοίμαστοι) αντέκρουαν πως τα ασφαλιστικά είναι απαράδεκτα γιατί η ΠΟΕΠΠΠ δεν ζητά κατ’ ουσία αποζημίωση ή κάτι άλλο συγκεκριμένο (αυτά θα υπήρχαν μόνο στην κύρια Αγωγή). Επίσης η ΟΠΑΠ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει βάση κανένα αίτημα διακοπής τής διαδικασίας τής πρώτης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος τού Νοέμβρη γιατί έχει ήδη ολοκληρωθεί (μόνο εναντίον αυτής κινηθήκαμε και δεν κάναμε ασφαλιστικά για την τρέχουσα πρόσκληση που απευθύνεται και σε συγγενείς πρακτόρων αλλά και σε ιδιώτες)
Η δεύτερη δικηγόρος έκανε την ερώτηση που ξεχώρισε κι απέδειξε ότι εφόσον η ΟΠΑΠ δεν θα απαντήσει θετικά σε όλους τούς αιτούντες κι αυτή τη στιγμή αξιολογεί τις αιτήσεις, άρα η διαδικασία συνεχίζεται κι επομένως έχουν αντικείμενο εφαρμογής τα ασφαλιστικά μέτρα. Μού ήρθε να μπω στο ακροατήριο και να τη φιλήσω. Έστω. Επιτέλους κάτι!

Νούμερα που ακούστηκαν: 2000 έκαναν αίτηση, αλλά δεν διευκρινίστηκε αν οι 550 πράκτορες που έκαναν αίτηση συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς. Δεν διευκρινίστηκε επίσης ούτε πόσες αίθουσες αφορούν οι αιτήσεις (δηλαδή πόσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να μπουν μόνο μικροσυνεταίροι κι όχι μοναδικοί ιδιοκτήτες μιας αίθουσας) ούτε πόσοι από αυτούς απορρίφθηκαν ήδη.

Βγαίνοντας από την αίθουσα είδα ότι είχαν έρθει επίσης οι Αθηναίοι αντιπρόσωποι Σάμιος και Καρακίζιος.

Επισήμανση 1: Μάρτυρας υπέρ ΠΟΕΠΠΠ προτάθηκε ο φοροτεχνικός κ. Γκούμας. Πολύ καλός ήταν. Βέβαια στα όρια τού επιστημονικού του πεδίου. Μάρτυρας υπέρ ΟΠΑΠ ο προϊστάμενος πρακτορείων κ. Γιαννακάκης. Αυτός ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο πως ουδέποτε η ΟΠΑΠ πρότεινε στην ΠΟΕΠΠΠ το 1-3 VLTs ανά πρακτορείο! Εγώ προσωπικά έχω από τον προηγούμενο πρόεδρο τής ΟΠΑΠ Σπανουδάκη (που προσέλαβε τον Γιαννακάκη) τουλάχιστον 3 επίσημα έγραφα και μια ηλεκτρονική παρουσίαση που παρουσιάζουν την πρόταση τής ΟΠΑΠ για 1-3 VLTs ανά πρακτορείο. Εσείς που έχετε το κουσούρι να είστε χριστιανοί, θα αφήσετε να περάσει έτσι η ψευδορκία του;

Επισήμανση 2: Σήμερα το απόγευμα πληροφορήθηκα από τη Θάσο ότι με ψάχνει ο πρόεδρος τής ΕΠΠΑΠ Γιώργος Πουλημάς. Απόφυγα να τον καλέσω στο τηλέφωνο που άφησε, μέχρι να σάς γράψω αυτά που διαβάζετε. Τώρα που έτσι κι αλλιώς είναι αναρτημένα και καμιά κατ’ ιδίαν συζήτηση δεν μπορεί να τα ανατρέψει, αν εξακολουθεί να ζητά το ραντεβού, ας γράψει στο forum την ώρα και τον τόπο που επιθυμεί και θα είμαι εκεί. Πήρα άδεια να μείνω άλλη μια μέρα.

Επισήμανση 3: Η ΟΠΑΠ υπονόησε ότι μερικοί που εξουσιοδότησαν την ΠΟΕΠΠΠ για δικαστικούς αγώνες έχουν μετανοήσει και ήδη υπέβαλαν αιτήσεις για Gaming Hall, οπότε αν κατατεθεί κύρια αγωγή κι επ’ ονόματι τους, θα την αντικρούσουν ως άκυρη.

Επισήμανση 4: Η νομική υπηρεσία τής Ομοσπονδίας δικαιολόγησε την επιλογή για μη κατάθεση κύριας Αγωγής, με το επιχείρημα ότι δεν μπορούσε να καταθέσει χιλιάδες αγωγές λόγω υπερβολικού κόστους, επέλεξε να κατατεθούν μόνο επιλεγμένες, αλλά βρέθηκε μόνο ένας για ατομική αγωγή κι όταν πληροφορήθηκε πως ήταν μόνος του αποσύρθηκε φυσιολογικά, γιατί δεν άντεχε προσωπική κόντρα με την ΟΠΑΠ. Αναζητείται τουλάχιστον δεύτερος, να μοιραστεί την πίεση τής ΟΠΑΠ.

Ερώτηση: Γιατί δεν κατάθεσαν ατομικές αγωγές οι κάτωθι πράκτορες ΟΠΑΠ:

Κ. Τοπτσίδης
Α. Λυριστής
Π. Κλείτσας
Δ. Σκούρας
Α. Παντούλης
Δ. Πίγκος
Μ. Περάκης
Θ. Αθανασιάδης
Θ. Μαστορίδης
Μ. Μητσιμπόνα
Κ. Μπουλογεώργος
Χ. Νομικού
Γ. Παρασίδης
Γ. Πουλημάς
Σ. Σωτηρόπουλος

Ρωτήθηκαν; Δεν ρωτήθηκαν; Αρνήθηκαν; (Το αποκλείω. Πάλι προχειρότητα μάλλον)

Εν πάση περιπτώσει εγώ ξέρω κάποιον πρόθυμο (μη μέλος τού τοπικού πρωτοβάθμιου Σωματείου κατά προτροπή τού πατέρα του) που δεν έχει ανάγκη να κρυφτεί πίσω από άλλους πενήντα για να συνυποστεί την πίεση τής ΟΠΑΠ, ούτε καν να τη μοιραστεί με έναν δεύτερο.

Όνομα: Χριστόφορος Κλωνάρης και προτεινόμενος μάρτυρας ενάγοντος ο πατέρας του. Γιατί η ίδια η ζωή υποχρέωσε το όνομα κάποιων να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί τους. Έτσι απλά…

Κίμων Κλωνάρης

PHGH=https://www.facebook.com/groups/praktoresONLINE/

Advertisements