Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27/1/2015 Μπορείς αλήθεια να επενδύσεις με τέτοιους όρους οικονομικούς και μη; Μπορείς να στηριχτείς μόνο σε λόγια και προφορικές υποσχέσεις των υπαλλήλων της ΟΠΑΠ Α.Ε. – πράγμα που έχει γίνει κατά κόρον τελευταία -και όχι στα γραπτά; Εμείς σαν ΠΟΕΠΠΠ είπαμε ΟΧΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ!…Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑN!!! ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ…

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27/1/2015

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

Web site: http://www.poeppp.org e-mail: info@poeppp.org

AΠ-20150127-000081 Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2015

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Συνάδελφοι,

Είναι πιστεύουμε πια σε όλους γνωστή (σε πράκτορες και μη), η έντονη αντίδραση της ΠΟΕΠΠΠ στα σχέδια της ΟΠΑΠ Α.Ε. για τον τρόπο εγκατάστασης και λειτουργιάς των 16.500 VLT’S μέσω των υφιστάμενων Πρακτορείων, όπως προβλέπει τόσο ο νόμος 4002/11 όσο και ο κανονισμός λειτουργίας, που εκδόθηκε από την Ε.Ε.Ε.Π. με την από 25/7/14 απόφασή της.

================================================

Φίλοι αναγνώστες,
ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!

=BY=f.b=BOSKO΄=VOSKOS

Φίλοι αναγνώστες.

Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .

Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το

θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει.

Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .

Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :

α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την

ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των

ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , ή β) να παραμείνετε,

αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .

Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .

ΕΠΙΣΗΣ:

1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψειςτου άρθρου.

2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.
3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.
4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο
όποιος και αναφέρετε .
5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο
https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.

6.Σκέψης, κρίση, απόψεις, επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας,μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικο οικονομικο κέρδους η εκ Άλου σκοπού οικονομικού η μέσο με στόχος το προσωπικό όφελος , από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό μήδε και Tου προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί τοu συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-

7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-

8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ

ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-

[…(( Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (άρθρο 19 παρ. 1, 2) Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του χωρίς καμία παρέμβαση.πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Aυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα του καθενός να αναζητά, να γράφει και να μεταδίδει οποιεσδήποτε πληροφορία και ιδέες ανεξαρτήτως, ελεύθερη έκφραση της σκέψης ανεξάρτητα από τη λογοκρισία η άδεια, δόγματα.διαφορετικών πεποιθήσεων θρησκειών,κτλ Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δυσφήμηση, επικρίσεις βωμολοχίες,είναι έγκλημα εναντίον της τιμής του καθενός…))…]

===========================================================

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι τόσο Νόμος που ψήφησε το κοινοβούλιο όσο και κανονισμός λειτουργίας, αναφέρουν ΡΗΤΑ την εγκατάσταση 1-3 VLT’S μέσα στα υφιστάμενα Πρακτορεία που διενεργούν και τα υπόλοιπα παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε., εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν την πιστοποίηση τύπου ΣΤ΄. Όμως ετσιθελικά η ΟΠΑΠ Α.Ε. προχωρεί στον σχεδιασμό εγκατάστασης τους, αποκλείοντας με τον τρόπο αυτό ΠΛΗΡΩΣ τα Πρακτορεία της, ακόμα κι εκείνα που πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζουν ο Νόμος και ο κανονισμός.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ επίσης, ότι η ΠΟΕΠΠΠ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ στις 17/11/ 2014, μια απόφαση Γενικής Συνέλευσης που λέει: α] Ναι στην εγκατάσταση 1-3 VLT’s στα Πρακτορεία που θέλουν και πληρούν τις προϋποθέσεις β] Τα εναπομείναντα VLT’S να μπουν σε Gaming Halls είτε μέσω μιας εταιρίας πανελλαδικής κάλυψης ή μέσω τοπικού επίπεδου σχημάτων. Ακόμα κι αν δεν λάβουμε υπόψιν μας την τακτική της ΟΠΑΠ Α.Ε. κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τα VLT’S, την οποία και έχουμε καταγγείλει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, τα παραπάνω δεδομένα –διατάξεις του Νόμου και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης- ήταν τα κριτήρια που έλαβε υπόψιν της η ΠΟΕΠΠΠ για να καθορίσει τις ενέργειές της όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Τι έχει κάνει λοιπόν μέχρι τώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ; Είναι προφανές ότι έμεινε προσηλωμένο στην εφαρμογή της νομιμότητας και στην απόφαση της Γενικής συνέλευσης, που ήταν σχεδόν καθολική.

Έχουμε όμως την ηγεσία της ΟΠΑΠ Α.Ε. που κατηγορεί την ΠΟΕΠΠΠ ότι κάνει ζημιά στους Πράκτορες, διότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους!!!

Και ως άμεσο μέτρο καθαρής εκδίκησης, κόβει την ετήσια οικονομική ενίσχυση προς την ΠΟΕΠΠΠ που δινόταν πάντα και από όλες τις μέχρι τώρα διοικήσεις! Εθελοτυφλεί για κάτι που είναι προφανές. Λες και δεν ξέρει ότι η ΠΟΕΠΠΠ κινείται, και είναι υποχρεωμένη να κινείται στα πλαίσια των αποφάσεων των οργάνων της. Το κάνει όμως γιατί νομίζει ότι αν την διαβάλει, την απαξιώσει και την απομονώσει από τους Πράκτορες, αποδυναμώνει ταυτόχρονα και όλο τον κλάδο. Γιατί όταν αποδυναμωθεί ο κλάδος…… τότε είναι όλα πιο εύκολα. Για την ΟΠΑΠ Α.Ε..

Ας επανέλθουμε όμως στην εγκατάσταση των VLT’S και τα σχέδια της ΟΠΑΠ Α.Ε. από τα οποία δεν παρέκλινε ούτε χιλιοστό, τόσο κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων όσο και στο τέλος, παρά τις αντιρρήσεις και τις αποφάσεις του ανώτατου οργάνου των Πρακτόρων. Οι οποίοι όμως είναι αυτοί που δικαιούνται την λειτουργία του συνόλου των 16.500 VLT’s, που καλούνται για πρώτη φορά να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την κατασκευή των μαγαζιών -στα τυφλά βέβαια, αφού δεν τους επιτρέπεται να έχουν κανένα λόγο σε τίποτα (επιλογή μαγαζιού, περιοχή, ενοίκιο, εξοπλισμό, έλεγχο κατασκευής κλπ.)- και που θα πρέπει να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα λειτουργίας, για να πάρουν τελικά το 1/4 των εσόδων, τα οποία όμως έσοδα παραμένουν να είναι ο άγνωστος Χ. Μπορείς όμως αλήθεια να στηριχτείς για μια τόσο ακριβή επένδυση σε μια τελείως άγνωστη αλλά ταυτόχρονα και τόσο καθοριστική παράμετρο;

Στις 27/11/14, η ΟΠΑΠ Α.Ε. δημοσίευσε την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους πράκτορες για την κατασκευή και λειτουργία των Gaming Halls. Μια πρόσκληση ενδιαφέροντος που δικαιώνει απόλυτα τόσο τις εκτιμήσεις όσο και τις επιλογές της ΠΟΕΠΠΠ για το θέμα, αφού καταστρατηγεί Νόμους, κανονιστικές πράξεις αλλά και τις συμβάσεις Πρακτορείας που όλοι υπογράψαμε το 2009. Ειδικά το τελευταίο δεν μας λέει τίποτα συνάδελφοι; μας αφήνει αδιάφορους; το καμπανάκι δεν το ακούν κάποιοι;

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους Πράκτορες αποτελεί ένα μνημείο ασάφειας, μονομέρειας και έλλειψης βασικών αλλά και απαραίτητων πληροφοριών σχετικά με την όλη επένδυση (Pay out– Ημερήσιο όριο παίκτη –αποστάσεις κ.α).

Μπορείς αλήθεια να επενδύσεις με τέτοιους όρους οικονομικούς και μη; Μπορείς να στηριχτείς μόνο σε λόγια και προφορικές υποσχέσεις των υπαλλήλων της ΟΠΑΠ Α.Ε. – πράγμα που έχει γίνει κατά κόρον τελευταία -και όχι στα γραπτά; Εμείς σαν ΠΟΕΠΠΠ είπαμε ΟΧΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ!

Συνάδελφοι, η ανακοίνωση αυτή συνοδεύεται από ένα πεντασέλιδο κείμενο στο οποίο έχουμε επισημάνει τις καταστρατηγήσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. με βάση τις διατάξεις του Νόμου, της Σύμβασης Πρακτορείας του 2009 και του Κανονισμού της Ε.Ε.Ε.Π, τόσο στο θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας των 16.500 VLT’s, όσο και στο κείμενο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος της ΟΠΑΠ Α.Ε.. Είναι καλό να το διαβάσουν όλοι οι συνάδελφοι. Επενδυτές…. και μη επενδυτές.

Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑN!!!

ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

Το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

Η Ρυθμιστική Απόφαση της 11ης Ιουλίου 2014

Στις 11 Ιουλίου 2014, η ΕΕΕΠ εξέδωσε την ρυθμιστική απόφαση «Απόφαση ρύθμισης θεμάτων διεξαγωγής και ελέγχου τυχερών παιγνίων που διεξάγονται μέσω παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT» (ΦΕΚ Β΄2041/25.7.2014), σχετικά με τα VLT’s, (εφεξής: «Ρυθμιστική Απόφαση»).

Στο άρθρο 40 της Ρυθμιστικής Απόφασης προβλέπονται τα εξής:

«ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

40.1. Για τη διεξαγωγή Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα απαιτείται πιστοποίηση του καταστήματος στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθούν, που εκδίδεται από την Ε.Ε.Ε.Π. μετά από αίτηση του Φορέα Εκμετάλλευσης ή του Παραχωρησιούχου.

40.2. Η εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή των Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα, επιτρέπεται μόνον σε Αμιγείς Χώρους. Τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. θεωρούνται αμιγείς χώροι για την εγκατάσταση Παιγνίων, εφόσον πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται με τον Κανονισμό.

40.3. Οι πιστοποιήσεις των Καταστημάτων διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα διακρίνονται σε τρεις (3) κατηγορίες, ως εξής:

40.3.1. Πιστοποίηση τύπου Β΄ για τα Καταστήματα διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων με Παιγνιομηχανήματα σε αμιγείς χώρους.

40.3.2. Πιστοποίηση τύπου Ε’ για την εγκατάσταση Παιγνιομηχανημάτων αποκλειστικά Τυχερών Παιγνίων σε θαλασσοπλοούντα πλοία που διενεργούν πλόες εξωτερικού

40.3.3. Πιστοποίηση τύπου ΣΤ’ για τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., τα οποία προσφέρουν τα τυχερά παίγνια που δικαιούται να διεξάγει η ΟΠΑΠ Α.Ε. δυνάμει της από 15.12.2000 σύμβασης μεταξύ της ΟΠΑΠ Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου και της παρ. 2α του άρθρου 27 του ν.2843/2000 (Α219), όπως ισχύουν…….»

Στο άρθρο 42 της Ρυθμιστικής Απόφασης προβλέπονται τα εξής:

« ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ……………………….

42.5 Πιστοποίηση Καταστημάτων τύπου ΣΤ’

42.5.1. Τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., τα οποία προσφέρουν τα τυχερά παίγνια που δικαιούται να διεξάγει η ΟΠΑΠ Α.Ε. δυνάμει της από 15.12.2000 σύμβασης μεταξύ της ΟΠΑΠ Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου και της παρ. 2α του άρθρου 27 του ν.2843/2000 (Α219), όπως ισχύουν, εφοδιάζονται με πιστοποίηση τύπου ΣΤ’ .

42.5.2. Ο χώρος εγκατάστασης των Παιγνιομηχανημάτων είναι νόμιμος χώρος κύριας χρήσης του Καταστήματος………»

Επιπλέον, στο άρθρο 45 της Ρυθμιστικής Απόφασης προβλέπονται τα δικαιολογητικά τα οποία συνυποβάλλονται με την αίτηση πιστοποίησης.

Από τα παραπάνω, τα οποία αποτελούν και τα μοναδικά κριτήρια τα οποία έθεσε η Ρυθμιστική Απόφαση της ΕΕΕΠ για τους «Χώρους Διεξαγωγής Παιγνίων με παιγνιομηχανήματα», προκύπτουν με βεβαιότητα τα εξής συμπεράσματα:

Τα Πρακτορεία της ΟΠΑΠ θεωρούνται αμιγείς χώροι για την εγκατάσταση Παιγνίων, και επομένως μπορούν να λάβουν Πιστοποίηση τύπου Β’ εφόσον πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται με τον Κανονισμό, για την εγκατάσταση έως και 25 VLT’s και

ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα Πρακτορεία της ΟΠΑΠ, τα οποία προσφέρουν τα τυχερά παίγνια που δικαιούται να διεξάγει η ΟΠΑΠ, μπορούν να λάβουν Πιστοποίηση τύπου ΣΤ’ για την εγκατάσταση 1-3 VLT’s.

Η «Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς τους Πράκτορες για εγκατάσταση παιγνιομηχανημάτων VLT’s»

Στις 27 Νοεμβρίου, η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανέβασε στην διαδικτυακή πύλη των Πρακτόρων την «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τους πράκτορες για εγκατάσταση παιγνιομηχανημάτων VLT’s», οι όροι και οι προϋποθέσεις της οποίας, καταστρατηγούν πλήρως τόσο τις διατάξεις του Νόμου, τις διατάξεις της Ρυθμιστικής Απόφασης όσο και τους όρους της Σύμβασης. Και συγκεκριμένα:

α) Δεν περιλαμβάνεται ο βασικός τρόπος εγκατάστασης και εκμετάλλευσης των VLT’s από τους Πράκτορες, δηλαδή η εγκατάσταση και λειτουργία από 1-3 VLT’s στα υφιστάμενα Πρακτορεία του δικτύου.

β) Δίνεται η εναλλακτική δυνατότητα στους Πράκτορες είτε να συμμετάσχουν (είτε ατομικά [ως φυσικά ή νομικά πρόσωπα] είτε ως ένωση 7 και κατ’ ανώτατο ως 10 προσώπων), στην απόκτηση Gaming Hall είτε να επενδύσουν σε Ομολογιακό Δάνειο υπέρ της ΟΠΑΠ Α.Ε.

γ) Δηλώνεται δε (βλ. παρ.4 «Εισαγωγής») ότι: «……Σε περίπτωση που εν συνεχεία των εν λόγω προσκλήσεων δεν εκδηλωθεί επαρκές ενδιαφέρον από επιλέξιμους υποψηφίους, ενεργούς Πράκτορες της ΟΠΑΠ Α.Ε., τα εναπομείναντα προς διάθεση Πρακτορεία VLT’s δύναται να τα διαθέσει η ΟΠΑΠ Α.Ε. σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο (πράκτορα ή μη) που δεν έχει επιλεγεί από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την λειτουργία Gaming Hall στην ελληνική επικράτεια, δυνάμει της παρούσας ή οποιασδήποτε άλλης πρόσκλησης……….»

δ) «Παρότι με βάση την Πρόσκληση (Άρθρο 1.2., παρ.Β) επιτρέπεται κατ’αρχήν η υποβολή αιτήσεων και για τις δύο υπό Α) και Β) περιπτώσεις, ρητά διευκρινίζεται ότι εάν το Ενδιαφερόμενο Μέρος επιλεγεί από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για να αναλάβει ένα Gaming Hall, η αίτησή του για συμμετοχή στο χρηματοοικονομικό προϊόν δεν θα ληφθεί υπόψη, καθώς η ΟΠΑΠ Α.Ε. προσφέρει στους Πράκτορές της το δικαίωμα είτε να αναλάβουν ένα Gaming Hall είτε να συμμετάσχουν στο χρηματοοικονομικό προϊόν.»

Πέραν λοιπόν του αποκλεισμού μεγάλου μέρους των Πρακτόρων από την διαδικασία, με τον αυθαίρετο αποκλεισμό της εγκατάστασης 1-3 VLT’s μέσα στα υφιστάμενα Πρακτορεία και των επιμέρους όρων επιλογής που θέτει η ΟΠΑΠ, αφαιρεί από όσους Πράκτορες το επιθυμούν, να συμμετάσχουν με περισσότερους του ενός τρόπους στην εκμετάλλευση των VLT’s.

ε) Κατά την διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, θέτονται για πρώτη φορά οι εξής όροι, οι οποίοι όχι μόνο δεν περιλαμβάνονται αλλά αντιθέτως καταστρατηγούν ευθέως τόσο Σύμβαση όσο και τα προβλεπόμενα κριτήρια πιστοποίησης της Ρυθμιστικής απόφασης:

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ GAMING HALLS:

γίνεται «ποιοτική αξιολόγηση» των υποψηφίων που θα διεξαχθεί από έναν αξιόπιστο οργανισμό (χωρίς αυτός να καθορίζεται) και την ΟΠΑΠ Α.Ε.

για την εν λόγω αξιολόγηση, η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα λάβει υπόψη το ιστορικό απόδοσης των Πρακτόρων της για τη χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και το Νοέμβριο του 2014

η κατανομή των Gaming Halls ανά γεωγραφική περιοχή, θα γίνει με βάση την σειρά επιτυχίας των Πρακτόρων στην αξιολόγηση, γεγονός το οποίο από μόνο του περιορίζει ακόμη περαιτέρω τον αριθμό των Πρακτόρων που τελικώς θα μπορούν να εκμεταλλευτούν VLT’s

παρά την επιτυχία του Πράκτορα κατά την διαδικασία αξιολόγησής του από την ΟΠΑΠ Α.Ε., ο Πράκτορας μπορεί εν συνεχεία να αποκλειστεί από την διαδικασία, λόγω της μετέπειτα αξιολόγησης από την ΕΕΕΠ είτε του ιδίου του Πράκτορα είτε του «Υπεύθυνου Εκμετάλλευσης» τον οποίο αυτός θα έχει ορίσει

σε περίπτωση κατά την οποία ο Πράκτορας που θα επιλεγεί δεν συμφωνεί με το κατάστημα το οποίο θα έχει ήδη προ-επιλέξει και ενοικιάσει ερήμην του και σε τιμή που η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα έχει συμφωνήσει (ενώ με βάση το αρθρ. 4 παρ.3 της Σύμβασης «…το Κατάστημα του Πράκτορα δεν αποτελεί επαγγελματική στέγη της ΟΠΑΠ αλλά του Πράκτορα….»), ο Πράκτορας αποκλείεται από την διαδικασία

σε περίπτωση κατά την οποία ο Πράκτορας που θα επιλεγεί δεν υπογράψει τη νέα σύμβαση για τα VLT’s στη μορφή ακριβώς που θα του προταθεί από την ΟΠΑΠ Α.Ε., ο Πράκτορας αποκλείεται από την διαδικασία

οι Πράκτορες υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις υποδείξεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. σχετικά με τη νομική μορφή που θα έχει η ένωση προσώπων που θα συστήσουν για την κοινή εκμετάλλευση ενός Gaming Hall

οι Πράκτορες θα πρέπει να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, δεν θα πρέπει να έχουν παραβεί τις συμβατικές υποχρεώσεις τους προς την ΟΠΑΠ Α.Ε., κατά την διάρκεια τουλάχιστον των τελευταίων 12 μηνών, δεν θα πρέπει να είναι υπερήμεροι και να έχουν πλήρως εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους και να είναι αδιάλειπτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την ΟΠΑΠ Α.Ε., τους τελευταίους τουλάχιστον 3 μήνες

οι Πράκτορες θα πρέπει να δώσουν άδεια στην ΟΠΑΠ Α.Ε. να έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα που τηρούνται από την ανώνυμη εταιρεία «Τειρεσίας ΑΕ»

πέραν του ποσού των 90.000€ της αρχικής επένδυσης, οι Πράκτορες θα πρέπει να προβούν στην έκδοση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής ποσού 10.000€, ισχύουσα τουλάχιστον για ένα έτος, ενώ η οποιαδήποτε αναπροσαρμογή της εγγύησης ποσού €600 η οποία έχει καταβληθεί από έκαστο των Πρακτόρων με την υπογραφή της Σύμβασης και η οποία καλύπτει το σύνολο των υποχρεώσεων του Πράκτορα από αυτή, δύναται να επιτευχθεί ΜΟΝΟ με τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΕΠΠΠ και για το σύνολο των Πρακτόρων!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ (ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ):

θα ακολουθήσει σε συνέχεια της διαδικασίας επιλογής υποψηφίων για τα Gaming Halls, δυνάμει της παρούσας Πρόσκλησης ή άλλων παρόμοιων προσκλήσεων που θα έχουν εκδοθεί από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για το σκοπό αυτό στην Ελλάδα.

έκδοση σε δύο σειρές, ποσού 5.000.000€ η κάθε μια

οι Πράκτορες δεν θα πρέπει να έχουν παραβεί τις συμβατικές υποχρεώσεις τους προς την ΟΠΑΠ Α.Ε., κατά την διάρκεια τουλάχιστον των τελευταίων 12 μηνών, δεν θα πρέπει να είναι υπερήμεροι και να έχουν πλήρως εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους και να είναι αδιάλειπτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, τους τελευταίους τουλάχιστον 3 μήνες

η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα έχει δικαίωμα να μην το εκδώσει εάν δεν επιτευχθεί το ελάχιστο όριο εγγραφών ανά σειρά, ήτοι το συνολικό ποσό των 5.000.000€

δεν δηλώνεται από την ΟΠΑΠ Α.Ε. που θα επενδύσει τα χρήματα τα οποία θα επενδύσουν οι Πράκτορες

Η ΟΠΑΠ Α.Ε., ευθέως στη σελίδα 2 της Πρόσκλησης αναφέρει: «Σε περίπτωση που σε συνέχεια των εν λόγω προσκλήσεων δεν εκδηλωθεί επαρκές ενδιαφέρον από επιλέξιμους υποψηφίους, ενεργούς πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ, τα εναπομείναντα προς διάθεση Πρακτορεία VLTs δύναται να τα διαθέσει η ΟΠΑΠ ΑΕ σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο (πράκτορα ή μη) που δεν έχει ήδη επιλεγεί από την ΟΠΑΠ ΑΕ για τη λειτουργία Gaming Hall στην ελληνική επικράτεια δυνάμει της παρούσας ή οποιασδήποτε άλλης πρόσκλησης».

Η συγκεκριμένη διάταξη της Πρόσκλησης σε συνδυασμό με την εισαγωγή του νέου, άτοπου και παράνομου ορισμού «Πρακτορείο VLT», ως εναλλακτικός ορισμός του Gaming Hall, αποσκοπεί, εκτός από τον αποκλεισμό του μεγαλύτερου μέρους των υφισταμένων Πρακτόρων της ΟΠΑΠ Α.Ε., και στην μονομερή εκ μέρους της δυνατότητα δημιουργίας νέου.

Η μεθόδευση αυτή αντίκειται όχι μόνο στο γράμμα και στο πνεύμα του νόμου αλλά αντιβαίνει ευθέως και παραβιάζει και τους όρους διατήρησης του μονοπωλίου της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Με άλλες λέξεις, η συμπεριφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε. στερεί από εμάς τους Πράκτορες την άσκηση των εκ του νόμου και της Σύμβασης δικαιωμάτων μας σε σχέση με την ανάπτυξη μιας νέας οικονομικής δραστηριότητας.

Με την από 27.11.2014 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος επιχειρείται ουσιαστικά η μονομερής μεταβολή των όρων των ατομικών συμβάσεων, που έχει συνάψει η ΟΠΑΠ Α.Ε. με το σύνολο των ενεργών Πρακτόρων της, σε βάρος των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων μας.

Πιο συγκεκριμένα, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής, οι δεσμεύσεις, εγγυήσεις, ρήτρες, λόγοι καταγγελίας των σχετικών συμβάσεων που πρόκειται να υπογραφούν, που προβλέπονται στην ανωτέρω Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους όρους της Σύμβασης που προβλέπουν την υποχρέωση της ΟΠΑΠ Α.Ε. να διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα μέσω του υφιστάμενου δικτύου των Πρακτόρων της κάθε νέο τυχερό παιχνίδι, για το οποίο της έχει χορηγηθεί το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης, διαχείρισης και διεξαγωγής. Και αυτό δε, διότι, παρά το γεγονός ότι φαινομενικά και κατά δήλωση η Πρόσκληση αυτή απευθύνεται σε όλους τους εν ενεργεία Πράκτορες, τα κριτήρια και οι εν γένει όροι της καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία επιλογής του μεγαλύτερου μέρους των Πρακτόρων.

phgh=http://forum.volosbet.com/portal.php?announcement=0#a0

Advertisements