Έχουμε μάθει στα δύσκολα, και είναι σίγουρο ότι ενωμένοι μπορούμε επιτύχουμε πολλά. Στην δικαστική μάχη της 28/1/15 με οργάνωση, συσπείρωση και μαχητικότητα θα είμαστε έτοιμοι για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και το μέλλον μας…ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΧΕΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ SUPER MARKET. ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ?? ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚAΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΧΗ…Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.E.

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 – FAX: 210 5229289

Website: http://www.poeppp.orge-mail: info@poeppp.org

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2014

AΠ-20141218-001604

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συνέντευξη τύπου της ΠΟΕΠΠΠ για ενημέρωση των Μ.Μ.Ε. και κατ’ επέκταση της κοινής γνώμης σχετικά με τα σχέδια της ΟΠΑΠ ΑΕ για τον τρόπο εγκατάστασης των 16.500 παιγνιομηχανημάτων VLT’s μέσω των πρακτορείων. Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της ΠΟΕΠΠΠ στην βάση της λογικής, αλλά κυρίως της νομιμότητας καθώς και των συμβατικών υποχρεώσεων των δυο μερών που προκύπτουν από τη σύμβαση του 2009. Τονίστηκε η αδιαλλαξία της ΟΠΑΠ ΑΕ για ακόμα μια φορά, και στο θέμα των VLT’S, με συγκεκριμένες αναφορές, καθώς και της απαξίωσης από την εταιρία, στις προτάσεις της ΠΟΕΠΠΠ, αλλά και στις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ. Ενημερώθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι του τύπου, για την ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ενέργεια της ΟΠΑΠ ΑΕ να διαθέτει λαχεία στα SUPER MARKET και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και πάλι αντίθετα στα όσα προβλέπει η σύμβασή της με τους πράκτορες, εγκαινιάζοντας νέα ήθη και πρακτικές στην χώρα μας. Τονίστηκε μάλιστα από την ΠΟΕΠΠΠ ότι η Εποπτεύουσα Αρχή, που έχει οριστεί από το Κράτος ως υπεύθυνη να ελέγχει την ΟΠΑΠ ΑΕ ως προς την νομιμότητα των ενεργειών της και να διασφαλίζει το υπεύθυνο και περιοριστικό παιγνίδι στην χώρα μας, αν και ενημερωμένη από καιρό για τις προθέσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ ‘’ποιεί την νήσσα’’.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ?????

Στην συνέχεια της ενημέρωσης, δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις επί των ερωτήσεων των δημοσιογράφων.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ ευχαριστεί τα έντυπα και τους δημοσιογράφους που παρευρεθήκαν.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ενώπιων της κας Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, συζητήθηκε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής επί της Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της ΟΠΑΠ ΑΕ που κατέθεσαν την προηγούμενη ημέρα 15/12/14 2.746 πράκτορες και η ΠΟΕΠΠΠ, με Πρόσθετες Παρεμβάσεις υπέρ τους και 20 Πρωτοβάθμιων Σωματείων από όλη την Ελλάδα για τα VLT’S. Εκτέθηκαν προφορικά οι θέσεις των δυο μερών, δηλ της ΠΟΕΠΠΠ και της ΟΠΑΠ ΑΕ σε μια διαδικασία που ήταν σύντομη. Τους πράκτορες εκπροσώπησαν νομικοί απ όλες σχεδόν τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας καθώς και η νομική υπηρεσία της ΠΟΕΠΠΠ. Η απόφαση για την προσωρινή διαταγή ανακοινώθηκε την επομένη ημέρα Τετάρτη και ήταν απορριπτική. Δικάσιμος της Αίτησης Ασφαλιστικών, ορίστηκε η 28/1/2015, οπότε και θα εκδικαστεί επί της ουσίας, με εξέταση μαρτύρων και καταθέσεις εγγράφων.

Η ΠΟΕΠΠΠ συστήνει στους συναδέλφους να μην πτοούνται από τις πιέσεις και τις απειλές που δέχονται στο θέμα των VLT’S. Η άρνηση μας στα σχέδια και τις αποφάσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ τους τελευταίους μήνες, έχουν να κάνουν με το δίκιο μας, το μέλλον μας, τις δουλειές μας, και την εκτέλεση νόμιμων και συμβατικών δικαιωμάτων μας.

Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι για να ανατρέψουμε τα σχέδια της ΟΠΑΠ ΑΕ να δημιουργήσει με «όχημα» τα VLT’s το «νέο δίκτυο πρακτόρων», όπως πολλές φορές είπαν οι δικηγόροι της στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου, ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν, μιλώντας για παλιό και νέο δίκτυο!!!

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον επόμενο καιρό, την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα σχέδια της ΟΠΑΠ Α.Ε, την συμπεριφορά, την νοοτροπία, και τις πρακτικές της, που έχουν επίδραση όχι μόνο στους πράκτορες αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας άμεσα η έμμεσα, στο όνομα του κέρδους και της επιβολής. Έχουμε μάθει στα δύσκολα, και είναι σίγουρο ότι ενωμένοι μπορούμε επιτύχουμε πολλά. Στην δικαστική μάχη της 28/1/15 με οργάνωση, συσπείρωση και μαχητικότητα θα είμαστε έτοιμοι για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και το μέλλον μας.

Ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

ΠΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.
ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 – FAX: 210 5229289
Website: http://www.poeppp.orge-mail: info@poeppp.org

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επειδή από το πρωί της Τέταρτης 17-12-14 υπάλληλοι της ΟΠΑΠ ΑΕ σε όλη την χώρα, με την μέθοδο της πίεσης και του εκφοβισμού, προσπαθούν να πείσουν τους συναδέλφους, πράκτορες, να κάνουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα G.H. με τους όρους –οικονομικούς και εμπορικούς- που θέλει η ΟΠΑΠ ΑΕ και μάλιστα τους υποδεικνύουν να κάνουν και υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνουν ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΑΝ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΠΠ !!!!!!!!! για τα ασφαλιστικά μέτρα, η απάντηση της πλειοψηφίας των πρακτόρων σ αυτές τις απαράδεκτες, κουτοπόνηρες και μειωτικές για τους πράκτορες μεθοδεύσεις πρέπει να είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Και τούτο γιατί……

Το ΤΑΚΤΙΚΟ δικαστήριο επί των ασφαλιστικών μέτρων των πρακτόρων για τα VLT’S, θα γίνει στις 28/1/2015, κι εκεί θα δοθεί η πραγματική μάχη. Η σημερινή απόφαση 17/12/2014, της δικαστού, ήταν ΜΟΝΟ για προσωρινή διαταγή επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και δεν προδικάζει κανένα αποτέλεσμα και ούτε δίνει στίγμα για την απόφαση. Ραντεβού στο δικαστήριο λοιπόν σε 40 ημέρες.

Η ΠΟΕΠΠΠ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΤΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ, έτσι τουλάχιστον όπως την θέλει η ΟΠΑΠ ΑΕ. Αυτό το τονίζουμε για τους πράκτορες που νομίζουν ότι θα χάσουν την ευκαιρία. Μην πει κανείς ότι δεν ήξερε…… Κανείς σοβαρός επαγγελματίας δεν υπογράφει με τους όρους της ΟΠΑΠ ΑΕ για να κάνει μια τόσο μεγάλη επένδυση.

Οι πράκτορες δεν είναι βλάκες .Είναι επαγγελματίες , είναι χρόνια στην αγορά και στα τυχερά παιγνίδια, και ξέρουν πότε ,γιατί και τι υπογράφουν.

Δεν έχουν εμπιστοσύνη στον σημερινό ΟΠΑΠ και στις προφορικές διαβεβαιώσεις των υπαλλήλων της, που με παραπλανητικά στοιχεία προσπαθούν να πείσουν πράκτορες για την επένδυση.

Έχουν εμπιστοσύνη στα συνδικαλιστικά τους όργανα σε όλες τις βαθμίδες ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ.

Η απόφαση της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι κατάφορη ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ και της νομιμότητας και αν δεχτούμε τους όρους της βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ!

Και τέλος το αγαπημένο μας ΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ [κολοτούμπα].

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΑΕ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΧΕΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ SUPER MARKET.

ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ??

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚAΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.

Το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

Advertisements