Αναδημοσιεύουμε το mail που κυκλοφορεί από απεργούς δικηγόρους και εξηγεί με απλά λόγια τις συνέπειες του νέου νομοσχεδίου με τις αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Πώς οι δίκες θα γίνονται πλέον στην ουσία χωρίς μάρτυρες, πως θα διευκολυνθούν οι κατασχέσεις και θα ριχτούν στο καναβάτσο οι δανειολήπτες….«Οδεύουμε προς το έσχατο σημείο του πάτου»: Το οργισμένο mail απεργών δικηγόρων.,.

«Λοιπόν, αφού τα ΜΜΕ δεν μιλούν καθόλου και θάβουν κάθε αγώνα, ας πω μια κουβέντα:

Οι δικηγόροι όλης της χώρας απεργούμε αυτές τις ημέρες όχι για τα καλά του κλάδου μας αλλά για το ότι η κυβέρνηση με το υπό ψήφιση νέο νομοσχέδιο ΚΑΤΑΡΓΕΙ και τα ελάχιστα που διδαχθήκαμε στο Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα:

Καταργείται ουσιαστικά η εξέταση των μαρτύρων στο ακροατήριο των δικαστηρίων.

================================================

Φίλοι αναγνώστες,
ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!

=BY=f.b=BOSKO΄=VOSKOS

Φίλοι αναγνώστες.

Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .

Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το

θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει.

Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .

Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :

α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την

ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των

ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , ή β) να παραμείνετε,

αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .

Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .

ΕΠΙΣΗΣ:

1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψειςτου άρθρου.

2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.
3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.
4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο
όποιος και αναφέρετε .
5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο
https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.

6.Σκέψης, κρίση, απόψεις, επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας,μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικο οικονομικο κέρδους η εκ Άλου σκοπού οικονομικού η μέσο με στόχος το προσωπικό όφελος , από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό μήδε και Tου προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί τοu συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-

7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-

8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ

ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-

===========================================================

Δηλαδή ο μάρτυρας πια δεν θα εξετάζεται από τον Δικαστή και τους δικηγόρους ζωντανά, αλλά προσκομίζονται ένορκες βεβαιώσεις, δηλαδή θα έχουμε ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ μάρτυρες, οι οποίοι θα υπογράφουν από πριν ένα έτοιμο ποίημα και αυτό είναι όλο.

Δίκες χωρίς ακροατήρια, ναι, αυτή η κυβέρνηση εμπνεύστηκε ακόμα ένα μέτρο φασιστικό το οποίο δεν συναντιέται πουθενά στον σύγχρονο νομικό κόσμο, πέραν εξαιρέσεων.

Επίσης, απεργούμε γιατί οι Τράπεζες γίνονται προνομιούχα πρόσωπα στους πλειστηριασμούς. Δηλαδή αν χρωστάς σε Δημόσιο, ΙΚΑ κλπ και σε Τράπεζα, ενώ μέχρι χθες στον πλειστηριασμό είχαν προτεραιότητα το Δημόσιο και άλλοι δημόσιοι φορείς, τώρα θα προηγείται η Τράπεζα και θα παίρνει πρώτα αυτή όσα χρήματα προκύψουν από τον πλειστηριασμό!

Επιπλέον, αν τυχόν κάνεις ανακοπή εναντίον της διαδικασίας του πλειστηριασμού και δεν δικαιωθείς, δεν θα έχεις δικαίωμα να ασκήσεις ΕΦΕΣΗ σε όλο αυτό. Μπαμ και κάτω δηλαδή.

Ακόμα, απεργούμε γιατί θα μπορεί πλέον να βγαίνει στο σφυρί ένα ακίνητο στο 1/3 της αντικειμενικής του αξίας! Για ένα κομμάτι ψωμί οι κόποι μιας ζωής!

Αυτή την φορά δεν είναι μια απλή, συνηθισμένη απεργία. Οδεύουμε προς το έσχατο σημείο του πάτου. Δεν γίνεται να πάει παρακάτω.

Η χώρα επισήμως ξεπουλιέται στους Τραπεζίτες Με διαδικασίες fast food.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώστε.

Σε εκείνους που ήδη πήραν τόσα δισεκατομμύρια για ανακεφαλαιοποιήσεις και δεν συμμαζεύεται. Που κυνηγούν τον κόσμο κάθε μέρα στα δικαστήρια ακόμα και για οφειλές λίγων ευρώ.

Το τελευταίο ανάχωμα στην Δημοκρατία, που είναι η Δικαιοσύνη, καταρρίπτεται.

Ήταν όλα ένα χοντρό, προμελετημένο ΕΓΚΛΗΜΑ.

Τα πράγματα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι. Και αυτά είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ της πραγματικότητας. Να προσθέσω μεταξύ άλλων και την εισαγωγή δυνατότητας πολλαπλών κατασχέσεων. Που σημαίνει ότι θα μπορούν ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ να τρέχουν ανεξάρτητα και ταυτόχρονα πολλές διαδικασίες πλειστηριασμού με βάση διαφορετικές κατασχέσεις μέχρι να φτάσουμε στον έναν και μοναδικό πλειστηριασμό. Ενώ μέχρι τώρα ΕΝΑΣ επέσπευδε τον πλειστηριασμό και όσοι άλλοι δανειστές αναγγέλλονταν έπαιρναν (αν έβρισκαν) από το πλειστηρίασμα στο πλαίσιο μιας ενιαίας και μοναδικής διαδικασίας,

Αν οι δικηγόροι κοιτούσαν το στενά συντεχνιακό συμφέρον τους θα έπρεπε να πανηγυρίζουν. Γιατί θα εξασφάλιζαν την δυνατότητα ανακοπών κατά καθενός εκ των διαφορετικών κατασχόντων ξεχωριστά. Τα έξοδα όμως για επιδόσεις, ειδοποιήσεις και λοιπά θα έφτανα στα ουράνια. Με συνέπεια ο οφειλέτης (ευρισκόμενος ούτως ή άλλως σε άθλια οικονομική κατάσταση ΝΑ ΜΗ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΝ να κάνει ανακοπή. Γιατί θα πρέπει (αν είναι άτυχος και οι κατασχόντες είναι πολλοί) να κάνει τόσες ανακοπές, όσοι και οι διαφορετικοί κατασχόντες. Αν ο κατασχών είναι ένας και ο οφειλέτης κάνει μία και την χάσει, δεν θα έχει δικαίωμα εφέσεως. Αλλά εν πάση περιπτώσει, στην περίπτωση που οι κατασχόντες είναι πολλοί, δεν γλυτώνει την υποχρέωση να κάνει ανακοπή κατά μιας-μιας ξεχωριστά.

Το δε άκρον άωτον της αντιφάσεως είναι ότι το ποσοστό επί της αξίας του ακινήτου, το οποίο αποτελεί την ΚΑΤΩΤΑΤΗ τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό, ενώ μέχρι τώρα προσδιορίζονταν ως ποσοστό επί τη βάσει της ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ αξίας του ακινήτου (πράγμα που ούτως ή άλλως έβλαπτε τον οφειλέτη ακόμα και στις εποχές που η αντικειμενική αξία ήταν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απο την αντικειμενική), τώρα θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί της σήμερα μικρότερης ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ αξίας. Δηλαδή για ένα κομμάτι ψωμί.

Γιατί αυτό είναι αντίφαση; Διότι την ίδια στιγμή – και μέχρι ο οφειλέτης να χάσει το ακίνητο – οι φορολογικές υποχρεώσεις του ως ιδιοκτήτη ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να υπολογίζονται με βάση την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αξία. Τα καλά και συμφέροντα…»

  • * *

Υπενθυμίζεται πως:

Σε αποχή διαρκείας προχωρούν από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου οι δικηγόροι όλης της χώρας, μετά το πανελλαδικό δημοψήφισμα, με το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων είπε «όχι» στο νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε στα γραφεία του ΔΣΑ «χαιρέτισε ως νίκη των δημοκρατικών διαδικασιών και των δικηγόρων το αποτέλεσμα του δικηγορικού δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε», τονίζοντας ότι «ομόθυμα η Ολομέλεια εκτιμά ότι η βούληση των 23.000 δικηγόρων που προσήλθαν πανελλαδικά στις κάλπες και αποδοκίμασαν με ποσοστό 93% το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκρίνοντας ως μορφή κινητοποίησης την αποχή διαρκείας, είναι σαφής και δεσμευτική για τα όργανα του Δικηγορικού Σώματος».

Στην εισαγωγική ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας, Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε ότι «το δημοψήφισμα ένωσε θεσμικά όλους τους δικηγόρους και τους δικηγορικούς συλλόγους» και συμπλήρωσε: «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η συντριπτική καταδίκη του επίμαχου νομοσχεδίου από το σύνολο των Ελλήνων δικηγόρων αποτελεί την ηχηρή, καθαρή και ανεπίδεκτη αμφισβήτησης απάντηση του δικηγορικού σώματος στην προκλητική προώθηση του ν/σ του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Advertisements