Πως επιβιώνω σε μια πανδημία;΄΄

Ξεκινώντας αυτό το άρθρο κάνουμε δεκτή την παραδοχή ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα μπορούσε να συμβεί μια πανδημία.Με όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες μέρες για τον

================================================

Φίλοι αναγνώστες,
ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!

=BY=f.b=BOSKO΄=VOSKOS

Φίλοι αναγνώστες.

Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .

Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το

θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει.

Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .

Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :

α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την

ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των

ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας , ή β) να παραμείνετε,

αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .

Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .

ΕΠΙΣΗΣ:

1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψειςτου άρθρου.

2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.
3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.
4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο
όποιος και αναφέρετε .
5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο
https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.

6.Σκέψης, κρίση, απόψεις, επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας,μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικο οικονομικο κέρδους η εκ Άλου σκοπού οικονομικού η μέσο με στόχος το προσωπικό όφελος , από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό μήδε και Tου προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί τοu συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-

7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-

8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ

ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-

===========================================================

Έμπολα, τον ιό chikungunya (ούτε να τον προφέρω δεν μπορώ σωστά και τον αντέγραψα από το ίντερνετ), καθώς και τον αερομεταφερόμενο ιό εντεροϊό EV-D68 που έχουν θνησιμότητα κοντά στο 50% (όταν ο μέσος όρος από τους λοιπούς ιούς δεν ξεπερνά το 5-8%) αναζητήσαμε στους ιστότοπους του εξωτερικού τους κανόνες επιβίωσης σε ενδεχόμενη επιδημία.

1) Καταρχήν το θέμα είναι ψυχολογικό. Αλήθεια μπορείτε να πάρετε την απόφαση να επιβάλλεται στον εαυτό σας μια καραντίνα για 30, 60, 90, 120 μέρες;

2)Με το που ξεσπάσει μια επιδημία «συμμαχούμε» και εχθρούς και φίλους της γειτονίας και κυρίως με αυτούς που εφάπτονται τα σπίτια τους με το δικό μας. Είναι πολύ σημαντικό και θα σας εξηγήσω το γιατί παρακάτω.

3)Δραστικές αποφάσεις. Αφήνουμε έξω από τους προστατευμένους χώρους, άτομα που έχουν μολυνθεί ή έχουν εκτεθεί σε μολυσμένο περιβάλλον. Εν ανάγκη τους εξασφαλίζουμε χώρο ξεχωριστό χώρο (υπόγειο ή γειτονικό σπίτι).

4) Αμέσως μετά την είσοδο του σπιτιού μας και κατά προτίμηση στο χώρο του χολ εαν υπάρχει (εαν δεν υπάρχει θα χρησιμοποιηθεί τμήμα από το πρώτο δωμάτιο που βρίσκεται η είσοδος του σπιτιού), δημιουργούμαι χώρο απολύμανσης. Για τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου απαιτείται εξοπλισμός αποστείρωσης. Μπορεί να ακούγεται ακριβό, όμως δεν είναι και τόσο. Χρειάζονται απλά πράγματα και αρκετή δουλειά.

5)Προμήθειες – προμήθειες – προμήθειες. Δεν θα σταματήσουμε να το επαναλαμβάνουμε. Προμήθειες 3 μηνών είναι απαραίτητες σε όλα τα σπίτια. Δεν χρειάζονται τρελά πράγματα. Κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια, ΝΕΡΟ, αλάτι, μπαχαρικά (και λίγη νοστιμιά στο φαγητό δεν βλάπτει), φάρμακα και βιταμίνες. Πηγές ενέργειας, φορητούς λαμπτήρες, πετρογκάζ.

6)Μάσκες με φίλτρο άνθρακα (προσοχή να είναι φουλ φεις δλδ να καλύπτουν όλο το κεφάλι – αποφύγεται αυτές που έχουν το φίλτρο σε βαλιτσάκι, μπορεί να αντέχουν περισσότερο αλλά εδώ χρειαζόμαστε τα χέρια). Στο ίντερνετ θα βρείτε ακόμα και με 10/τμχ.

7)Απλό πλαστικό αδιάβροχο με κουκούλα (κόστος 15€/τμ) από αυτό που χρησιμοποιούν οι πάντες.

8)Γαλότσες (προσοχή όχι μπότες – κόστος 20€/ζεύγος)

9)Ένα μοτέρ αέρα, σωλήνες (κάνουν και οι σπιράλ) και ένα φίλτρο αέρα με ενεργό άνθρακα.

10)Φίλτρο νερού (αυτό λογικά το έχετε ήδη σπίτι). Εαν έχετε αποστακτήρα ακόμα καλύτερα.

11)Σαπούνια σε ποσότητα, κατά προτίμηση αντιβακτηριδιακά.

12)Πλαστικά γάντια σε ποσότητα (και χειρουργικά 5€/100τμχ και κουζίνας 1€/ζεύγος).

13) Επιτραπέζια παιχνίδια για να περνάει ευχάριστα η ώρα.

14)Ατμοκαθαριστής ή οποιαδήποτε μικρή συσκευή παράγει ατμό με υψηλή πίεση.

15)Ψεκαστήρα (ακόμα και αυτή που ψεκάζουμε τα λουλούδια μας κάνει).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Δεν βγαίνουμε από το σπίτι εαν δεν υπάρχει ανάγκη και όταν λέμε ανάγκη εννοούμε ζωής ή θανάτου. Εφόσον βγούμε χωρίς τα παρακάτω προστατευτικά μέτρα, θα παραμείνουμε σε διαφορετικό χώρο. Γι΄αυτό σας προτείναμε παραπάνω «συμμαχίες» με γείτονες. Το πιο μεγάλο σπίτι ή ένας όροφος από πολυκατοικία γίνεται ο ασφαλές απολυμασμένος χώρος διαβίωσης μας. Το κοντινότερο γειτονικό ή το ισόγειο σε πολυκατοικία, γίνεται ο χώρος προσωρινής διαμονής όσων εξέλθουν χωρίς τα προστατευτικά μέτρα. Η παραμονή τους στο χώρο αυτό θα είναι τουλάχιστον για -10- ημέρες (στην περίπτωση του Έμπολα -21- ημέρες) γιατί πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν έχουν νοσήσει. Εαν χρειασθεί να βγούμε, τα κάνουμε πάντα σε ζευγάρια ή σε τριάδες. Περισσότεροι τραβάμε την προσοχή λιγότεροι δεν μπορούμε ούτε να αμυνθούμε αλλά ούτε να επιτεθούμε.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ

Χρειαζόμαστε πλαστικό. Ακόμα και το λεπτό (4Χ5μ, κόστος περίπου 3€/τμχ) που βάζουμε όταν βάφουμε το σπίτι για την προστασία των επίπλων θα κάνει εξίσου καλά τη δουλειά που θέλουμε. Μέγιστο προσοχή να μην έχει τρύπες. Με το πλαστικό αυτό καλύπτουμε όλους τους τοίχους του χολ. Συνδέουμε τα πλαστικά μεταξύ τους με την γνωστή καφέ ταινία, μεριμνώντας να υπάρχει πουθενά τρύπα ή ακάλυπτο μέρος, εκτός φυσικά από την είσοδο του σπιτιού. Σε κάποια από τις πλευρές θα δημιουργήσουμε είσοδο – έξοδο, με δύο αλληλοκαλυπτόμενα φύλλα πλαστικά που θα αιωρούνται από αντίθετα σημεία. Στο μικρό αυτό δωμάτιο αυτό απολύμανσης – που δεν πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερος από 1,5Χ1,5 – θα κάνουμε μια μικρή τρύπα και εκεί θα συνδέσουμε ένα ατμοκαθαριστή. Εαν δεν έχετε κάνει ακόμα και το ατμοσίδερο (αρκεί να είναι δυνατόν ο ατμός που βγάζει). Επίσης θα κάνουμε ακόμα μια μικρή τρύπα ίσα ίσα να χωράει το στόμιο από μια ψεκαστήρα. Οι δύο αυτές τρύπες από την εσωτερική πλευρά του σπιτιού πρέπει να έχουν άλλα κομμάτια πλαστικά ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν με ασφάλεια.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αφού έχουμε φορέσει ελαφρά ρούχα ανάλογα βέβαια και με την εποχή ακολουθούν οδηγίες για το πως μας ντύνουν (δεν ντυνόμαστε μόνοι μας για να μην γίνει λάθος). Αρχικά μας βάζουν τα χειρουργικά γάντια. Μετά βάζουμε τη μάσκα και στη συνέχεια το αδιάβροχο. Περνάμε με την καφέ ταινία το σημεία επαφής. Τα χειρουργικά γάντια πάνε στο μέσα από το αδιάβροχο. Μετά φοράμε τα γάντια κουζίνας πάνω από το αδιάβροχο και τα μονώνουμε με την καφέ ταινία. Στη συνέχεια φοράμε τις γαλότσες και περνάμε το αδιάβροχο έξω από αυτές. Ομοίως μονώνουμε. Στην γαλότσα μας περνάνε από δύο πλαστικές σακούλες (όχι σούπερμάρκετ γιατί αυτές είναι αυτοδιασπώμενες και σε λίγο νερό θα έχουν διαλυθεί) και επίσης της μονώνουμε με καφέ ταινία.

Αφού επιστρέψουμε στην οικία στον θάλαμο απολύμανσης καθόμαστε σε όρθια θέση και περιστρεφόμαστε για περίπου μερικά λεπτά με ταχύτητα που να μην μας ζαλίζει. Κάποιος από τους συγκάτοικους αρχικά μας ψεκάζει με την ψεκαστήρα και στη συνέχεια βάζει σε λειτουργία τον ατμοκαθαριστή (ή ατμοσίδερο) μέχρι η αυτοσχέδια στολή κυριολεκτικά να στάζει από παντού. Τότε και μόνον τότε θα βγάλουμε την αυτοσχέδια στολή και τα εσωτερικά ρούχα ΜΟΝΟΙ μας αυτή τη φορά. Θα ακολουθήσει νέος ατμοκαθαρισμός (από μεγαλύτερη απόσταση για να μην μας δημιουργήσει εγκαύματα, αφού θα γίνει σε γυμνό κορμί).

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΕΡΑ ΣΠΙΤΙΟΥ

Με τους σωλήνες σπιράλ, το μοτέρ και το φίλτρο άνθρακα που σας περιγράψαμε, μπορείτε να φτιάξετε μια αυτοσχέδια συσκευή αερισμού των χώρων. ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ παραμένουν ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ και μονωμένα με πλαστικό και την καφέ ταινία. Εάν έχετε τζάκι θα μονώσετε και αυτό, καθώς και τυχόν συσκευές αερισμού. Σε κάποιο τοίχο κάνετε τρύπα όσο το σπιράλ που έχετε αγοράσει. Ακολούθως μονώνεται με στόκο ή άλλο αδρανές υλικό το υπόλοιπο της τρύπας. το μοτέρ το συνδέεται ανάποδα (δλδ να φέρνει μέσα αέρα) ή εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένας ενδιάμεσο προωθητή αέρα (στα καταστήματα με συστήματα εξαερισμού υπάρχει πληθώρα από τέτοια μοτέρακια σε τιμές κοντά στο 80€). . Στην αρχή τοποθετείτε το φίλτρο άνθρακα. Δεν λέμε ότι αυτός το τρόπος αντικαθιστά τα συστήματα αερισμού, αλλά αυτά είναι πανάκριβα. Αυτή η συσκευή θα καλύψει τον απαιτούμενο αέρα για τουλάχιστον 7 άτομα. Εφόσον είστε παραπάνω θα χρειαστείτε και άλλες ανάλογες συσκευές.

Αχρείαστα να είναι!!!

Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

ΠΗΓΗ

Advertisements