Ο δασικός δρόμος που συνδέει το Πατιόπουλο με το Περδικάκι στην Αιτωλοακαρνανία, με κατάληξη τη λίμνη Κρεμαστών είναι 21ος στη λίστα με τους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους παγκοσμίως…Ελληνικός δρόμος ανάμεσα στου 22 πιο επικίνδυνους παγκοσμίως! -ΒΙΝΤΕΟ Δείτε ποιοι είναι

https://www.youtube.com/watch?v=zoj47o7mhmw#t=117

 

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η εταιρεία Driving Experience με έδρα το Hertfordshire. Τα αποτελέσματά της βασίζονται στην έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 2013 για την οδική ασφάλεια καθώς και σε άλλα δεδομένα.

Κάθε δρόμος βαθμολογείται σύμφωνα με τον «παράγοντα φόβο» με το North Yungas της Βολιβίας να σκοράρει 10/10, ενώ ο δρόμος Fairy Meadows στο Πακιστάν, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Παράγοντες όπως το υψόμετρο, τα μέτρα ασφαλείας συμπεριλαμβανομένων των μπαρών ασφαλείας, οι τοπικές τεχνικές οδήγησης, η κατάσταση των οχημάτων, το οδόστρωμα, ο ετήσιος αριθμός θανάτων από τροχαία δυστυχήματα ανά χώρα αλλά και οι καιρικές συνθήκες, αποτελούν στοιχεία που ελήφθησαν υπόψη κατά τη δημιουργία του χάρτη.

Όσον αφορά την περίπτωσή μας,η διαδρομή Πατιόπουλο – Περδικάκη διακρίνεται για την απότομη ανάβαση και κατάβαση, με ελάχιστη πρόσφυση, λόγω της επιφάνειας που είναι γεμάτη με χαλίκια και με τεράστιες λακκούβες. Σύμφωνα με το κείμενο του διαδραστικού χάρτη, εκτός από τους προφανείς κινδύνους των οδικών συνθηκών, δεν υπάρχουν μπάρες για να σταματήσουν την κατακόρυφη πτώση στο γκρεμό. Ένα λάθος θα μπορεί να σε στείλει από ύψος 700 μέτρων κατευθείαν στο ποτάμι, ενώ μία πτώση λίθων μπορεί να σε κάνει ένα με τη φύση…

Και σαν να μην έφταναν αυτά, μπορεί να συναντήσετε πεζούς και ζώα σε φορτηγά, μέχρι λεωφορεία και αυτοκίνητα, χωρίς το πλάτος να φτάνει για όλους… Η σήμανση είναι φυσικά ανύπαρκτη και οι καιρικές συνθήκες συνήθως εχθρικές.

Κάντε κλικ στην πηγή για να δείτε τον διαδραστικό παγκόσμιο χάρτη με όλους τους δρόμους που αναφέρονται παρακάτω στη λίστα:

Pan-American Highway – Alaska, U.S.
Trans Siberian Highway – Russia
N2 Settlers Freeway – South Africa
Nairobi-Nakuru Highway – Kenya, Africa
T0117, Bakhchysarai Highway – Ukraine
Trollstigen – Norway
Federal Highway 1 – Mexico
North Yungas Road – Bolivia
Commonwealth Avenue – Quezon City, Philippines
James Dalton Highway – Alaska, U.S.
BR-116, Rodovia da Morte – Brazil
Zoji La – India
Guoliang Tunnel Road – China
Taroko Gorge Road – Taiwan
The Pasubio Road – Italy
Skippers Canyon Road – New Zealand
Nanga Parbat Pass – Pakistan
Bruce Highway – Queensland, Australia
U.S. Route 431 – Alabama, U.S.
A726, the old A74 – Scotland, UK
Πατιόπουλο – Περδικάκι – Ελλάδα
Ruta 5 – Chile

 

 

 

 

PHGH=highoctane.gr