Βαρύ πένθος στην οικογένεια των Σαρακατσαναίων όπου γης

 •  Καλό ταξίδι ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΑΣ

  Πέθανε ο αυθεντικός ερμηνευτής

  του Σαρακατσάνικου τραγουδιού. Ο

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΚΑΣ.

   

  Έφυγε από τη ζωή ένας εκ των κορυφαίων ερμηνευτών, μια εμβληματική μορφή της λαϊκής παράδοσης του τόπου μας, ένας αυθεντικός ερμηνευτής του Σαρακατσάνικου τραγουδιού. Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΚΑΣ.

   

   

  Με ανέκφραστη οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι ο ερμηνευτής των σαρακατσάνικων τραγουδιών, Κωνσταντίνος Νάκας, έχασε τη μάχη με το θάνατο, μετά από πολύμηνη δοκιμασία με την επάρατο νόσο.

  Ο άνθρωπος που αγαπήθηκε για την υπέροχη εκφραστική φωνή του, αλλά και για τον γλυκό, φιλικό με όλους, χαρακτήρα του, έφυγε σχετικά νωρίς από τη ζωή, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό, καθώς τον είχαμε όλοι ταυτίσει με τη γνησιότερη ερμηνεία των τραγουδιών μας. Το κακό προμήνυμα το λάβαμε όταν απουσίασε, για λόγους υγείας, από το 33ο Αντάμωμα, ενώ δεν είχε λείψει, ούτε μια φορά, από όλα τα προηγούμενα.

  Ταπεινός, αληθινά μεγάλος, φιλότιμος και Μέγας Εθελοντής.

  Δίπλα στην Ομοσπονδία, δίπλα στους Συλλόγους, παρών σε όλες τις εκδηλώσεις, κυριολεκτικά, η ψυχή των εκδηλώσεών μας και προσωπικός φίλος των περισσοτέρων από μας.

  Ο Κωνσταντίνος Νάκας γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1945 στην Πλασιά Αγιάς Λάρισας και ξεκίνησε επαγγελματικά το τραγούδι από το 1971.

  Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης, στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι, αύριο Τετάρτη. Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και να καταθέσει στεφάνι δάφνης στη σορό του.

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ.

   Nakas Kostas

  selides sxetikes
  Γράψτε ένα σχόλιο…
 • Συλλογος Ηπειρωτων Καματερου Ένας από τους πιο χαρισματικούς και γνήσιους ερμηνευτές της δημοτικής μας παράδοσης ο Σαρακατσάνος Κώστας Νάκας «έφυγε» σήμερα από κοντά μας, μια απώλεια σημαντική καθώς διακρίθηκε όχι μόνον για την ξεχωριστή ερμηνεία των δημοτικών μας τραγουδιών αλλά και για το ήθος, την έμφυτη ανθρωπιά του, την καλωσύνη του, θα ζει όμως μέσα από τα αναρίθμητα τραγούδια που θα μας συντροφεύουν πάντα…
 • Giannis Theodorou Έγραψε ιστορία στη μουσική μας παράδοση, παρέμεινε αυθεντικός Σαρακατσάνος ερμηνευτής, κόσμησε τον χώρο του δημοτικού τραγουδιού, ήταν ευπρεπής, ποιοτικός, ένας γνήσιος λαϊκός καλλιτέχνης που υπηρέτησε συνειδητά αυτό που πίστεψε, αυτό που αγάπησε, αυτό που μας χάρισε με το τάλαντο της φωνής του τόσα χρόνια… http://www.youtube.com/watch?v=wYbh1i4ochc
Advertisements