Πόση σύνταξη θα πάρουν δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί (αναλυτικοί πίνακες)… Σύνταξη με ρήτρα διασφάλισης μισθού παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς οι αποδοχές που λαμβάνονται υπόψη για το ποσό της κύριας και της επικουρικής είναι αυτές που έπαιρναν πριν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, δηλαδή με τις αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2011. …αναδημοσίευση άρθρου APO http://zitsagate.blogspot.gr/

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Πόση σύνταξη θα πάρουν δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί (αναλυτικοί πίνακες)…

    Σύνταξη με ρήτρα διασφάλισης μισθού παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς οι αποδοχές που λαμβάνονται υπόψη για το ποσό της κύριας και της επικουρικής είναι αυτές που έπαιρναν πριν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, δηλαδή με τις αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2011.
    Η νομοθετημένη αυτή διάταξη προστατεύει  τις συντάξεις από τις μειώσεις που θα προέκυπταν αν υπολογίζονταν με το νέο μισθολόγιο. Ωστόσο, για όσους συνταξιοδοτούνται από το…
2015 και μετά, οι συντάξεις θα υπολογιστούν με τους μειωμένους μισθούς του νέου μισθολογίου.
    Διασώζονται όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το 2010 καθώς υπάρχει νομοθετημένη πρόβλεψη που λέει για μεν τους πολιτικούς υπαλλήλους ότι ακόμη και αν συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015 δεν θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης.
    Για τους στρατιωτικούς προβλέπεται ότι όσοι έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2014, και πρόκειται να αποστρατευτούν μετά το 2015, δεν θα έχουν αλλαγές στον υπολογισμό της σύνταξης.
    Όμως οι μειώσεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν πριν τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους καθιστούν τη σύνταξή τους τραγικά μικρή αφού μαζί με τα μερίσματα δύσκολα ξεπερνάει τα 1.500 € και είναι περίπου το 40% της προ μνημονίου εποχής.
    Δείτε αναλυτικά τους πίνακες κάνοντας κλικ εδώ .
Advertisements