Σαλαμινομάχοι με 17 κιλά όρχεις… Αν δεν είχαν κερδίσει οι Έλληνες, όπως συμφωνούν όλοι σχεδόν οι μελετητές, ο κόσμος σήμερα θα ήταν διαφορετικός. Η Ναυμαχία της Σαλαμίνος δεν είναι απλά η πιο σημαντική, από τις τόσες που συνέβησαν, σε τούτα τα βράχια. Είναι η πιο μεγάλη στιγμή της παγκόσμιας Ιστορίας. Είναι η αρχή της Γέννησης της Δύσεως. ..

«Επισήμως» το γεγονός έχει καταγραφεί στις 22 Σεπτεμβρίου, αυτή η ημερομηνία έχει επικρατήσει, όμως παίζουν και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ήττα του περσικού στόλου έγινε σαν σήμερα στις 29 του μηνός, 480 χρόνια πριν τον Χριστό. Δεν θα μαλώσουμε γι’ αυτό.
=========================================================Φίλοι αναγνώστες. ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!=BY=f.b=BOSKO
Φίλοι αναγνώστες.
Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει .Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :
α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας ,
ή
β) να παραμείνετε αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .
ΕΠΙΣΗΣ:
1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψεις του άρθρου.
2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.
3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.
4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο όποιος και αναφέρετε .
5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.
6.Σκέψης κρίση απόψεις επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας,μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικο οικονομικο κέρδους η εκ Άλου σκοπού οικονομικού η μέσο με στόχος το προσωπικό όφελος , από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό μήδε και του προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί του συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-
7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-
8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-
Αν παρ΄όλα αυτά υπάρξει κάποιο πρόβλημα ,
επικοινωνήστε μαζί μας e-mail .
Καλή συνέχεια ================
Με μια κουβέντα. Αν δεν είχαν κερδίσει οι Έλληνες στα Στενά της Σαλαμίνος δεν θα είχε προκύψει ο πολιτισμός της κλασικής αρχαιότητος. Τελειώσαμε. Ό,τι πιο μεγαλειώδες και σπουδαίο είχε αρχίσει να γεννιέται και τελικώς ολοκληρώθηκε στη σκέψη και την τέχνη, την επιστήμη και τα γράμματα, ακολούθησε μετά το τέλος των μηδενικών πολέμων.

Τίποτα άλλο εκτός από αναμασήματα δεν έδωσε ο πνευματικός πολιτισμός, ο σύγχρονος κόσμος της Ευρώπης, παιδί της αρχαίας Ελλάδος. Στη Σαλαμίνα κρίθηκαν όλα. Εκεί όπου κέρδισε ο μικρός, που όμως από τον μεγαλύτερο ήταν πιο ισχυρός. Σε ψυχή. Σε πατριωτισμό. Σε ικανότητα θαλασσινή. Σε στρατηγική ευφυϊα.
Λέξεις, θα πει ο χάλιας. Παχειά λόγια, θα πει ο πίτουρας. Δεν είναι έτσι. Απλά η αλήθεια εκείνων των Ελλήνων είναι ξένη, άσχετη στους καιρούς μας.

Ο Μαραθώνας και οι Θερμοπύλες, η Σαλαμίνα και οι Πλαταιές, δεν είναι σινεμά με χολυγουντιανά εφέ. Πολέμησαν πολίτες, όχι φαντάροι. Παλληκάρια με 17 κιλά όρχεις, που είχαν ταυτίσει πνευματικά, κυρίως θρησκευτικά, τον Αθλητισμό μες τις έννοιες Πολιτισμός και Πόλεμος.

ΕΛΛΑΔΑ, η ντροπή της Ιστορίας της, γράφει ο apodytiriakias.gr

Advertisements