Μητρόπουλος: "Οι διαθεσιμότητες οδηγούν σε απολύσειςΜητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ένα μόνιμο καθεστώς κινητικότητας Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας… «Δε μιλάμε για αριθμούς. Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τέτοιες συμπεριφορές», ξεκαθάρισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους επίορκους του Δημοσίου.

Παρά την παταγώδη αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα (χρέος, ύφεση, ανεργία κ.λπ.), η κυβέρνηση των Μνημονίων και η Τριαρχία τωνδ

====Φίλοι αναγνώστες.

ΤΟ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΛΑΓΙΑΖΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΝΕΜΕΤΕ !!!=BY=f.b=BOSKO
Φίλοι αναγνώστες.
Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει .Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :
α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας ,
ή
β) να παραμείνετε αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .
ΕΠΙΣΗΣ:
1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψεις του άρθρου.
2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.
3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.
4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο όποιος και αναφέρετε .
5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.
6.Σκέψης κρίση απόψεις επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας,μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικο οικονομικο κέρδους η εκ Άλου σκοπού οικονομικού η μέσο με στόχος το προσωπικό όφελος , από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό μήδε και του προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί του συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-
7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-
8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-
Αν παρ΄όλα αυτά υπάρξει κάποιο πρόβλημα ,
επικοινωνήστε μαζί μας e-mail .
Καλή συνέχεια ================

ανειστών συνεχίζουν ακάθεκτες τον ακρωτηριασμό του κράτους, την διάλυση των Κοινωνικών Υπηρεσιών, την υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αφαίμαξη μισθών και εισοδημάτων. Ήδη προετοιμάζουν ένα μεγάλο «κούρεμα» στις συντάξεις, αφού τα Ασφαλιστικά Ταμεία οδηγούνται σε πλήρη αδυναμία παροχής των συντάξεων» αναφέρει ο βουλευτής και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Όσοι εργάζονται ακόμη στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τις ΔΕΚΟ, δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες, αφού πλέον οι επικεφαλής των Δήμων και των Υπηρεσιών, καθώς και οι Δήμαρχοι, τους έχουν ενημερώσει για τις προβλέψεις του Μνημονίου που έχει προγράψει την τύχη των περισσότερων.

Ο εκ των εκπροσώπων της Τριαρχίας των δανειστών Ματίας Μορς έχει μιλήσει για την αδυναμία του Δημοσίου να πληρώσει πάνω από 400.000-450.000 δημοσίους λειτουργούς, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, των Σωμάτων Ασφαλείας, των κληρικών, των αιρετών, των μετακλητών, των εκπαιδευτικών, του προσωπικού του ΕΣΥ κ.λπ.

Επομένως, οι μισοί από τους υπηρετούντες τα επόμενα χρόνια θα χάσουν τη δουλειά τους, οι δε άλλοι μισοί, με μισθό από 500-600 ευρώ, δεν θα έχουν παρά να προσδοκούν μοιραία σε σύνταξη 360 ευρώ, αφού μόνο αυτά θα εγγυάται το κράτος μετά την 1-1-2015 με τον ν. 3863/2010.

Συνεπώς, η μόνη λύση για να διατηρήσει το κρατικό μόρφωμα την ύπαρξη και αποστολή του, αλλά και όλοι οι ακόμη εργαζόμενοι την εργασία τους, είναι η άμεση ανατροπή των Μνημονίων, η άμεση διακοπή της υλοποίησής τους, με τον συντονισμένο αγώνα όλων. Και αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ο επανασχεδιασμός του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης από τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση ευρύτερης κοινωνικής νομιμοποίησης της Αριστεράς, σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας και του λαού μας» τονίζει ο κ. Μητρόπουλος.

========================================================================
Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ένα μόνιμο καθεστώς κινητικότητας

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας…

«Δε μιλάμε για αριθμούς. Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τέτοιες συμπεριφορές», ξεκαθάρισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους επίορκους του Δημοσίου.

Όσον αφορά στην επίσκεψη της Τρόικας, ο υπουργός είπε: «Εύχομαι να είναι μία τυπική επίσκεψη ρουτίνας που θα διαπιστώσει ότι η χώρα μας έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της» και πρόσθεσε ότι 12.500 υπάλληλοι θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

«Δε θεωρώ ότι η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο που πρέπει να μας ενοχλεί επειδή μας επιβλήθηκε. Το Δημόσιο πρέπει να χρησιμοποιεί το προσωπικό της με τον καλύτερο τρόπο. Κάποιος καθόταν σε μια καρέκλα και έπαιρνε σύνταξη από μια καρέκλα. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε στη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας: «Eίναι κάτι το οποίο θα το δούμε. Δε θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε ένα μήνα» προσθέτοντας: «Όσο πιο συνεπείς είμαστε, τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα».

Ανέφερε ακόμη ότι «το ελληνικό κράτος χρειάζεται ένα μόνιμο καθεστώς κινητικότητας, εθελοντικής κατά προτίμηση».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αποσύνδεσης της κινητικότητας και των απολύσεων, διευκρίνισε ότι ένα μικρό ποσοστό απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι απολύσεις θα προέλθουν επίσης από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους υπάλληλους αλλά και από υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

protothema.gr

b>enikos.gr