ΣΑΒΒΑΤΟ 3 8 2013 ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ…

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/8/2013 ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ-ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και για αύριο Σάββατο,θα είναι πολύ υψηλός,σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει,η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Προσοχή σε όλες τις περιοχές,αλλά ο μεγαλύτρος κίνδυνος,είναι για τις περιοχές με κίτρινο χρώμα στο χάρτη,κατηγορία κινδύνου 3 και ο ακόμη μεγαλύτρος,είναι της κατηγορίας 4,που εντάσσονται:Αττική, Νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

αμεση πυρ

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 199

Προσπαθούμε να δώσουμε όσες
περισσότερες πληροφορίες μπορούμε,αργά και καθαρά.
(Περιοχή,τι καίγεται,εκτίμηση έκτασης που φλέγεται,το ακριβές σημείο και την πρόσβαση προς αυτό και δεν κλείνουμε πρώτοι το τηλέφωνο,περιμένουμε μη τυχόν,έχουν ερωτήσεις,ή ζητούν διευκρινύσεις.)

Μπορείτε να καλείτε και 112 –πανευρωπαικό νούμερο,-μέσω του οποίου σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται που βρίσκεστε,υπάρχει η δυνατότητα ανεύρεσης,μέσω του κινητού σας.

Δεν χρησιμοποιούμε τοπωνύμια,αλλά τις κανονικές ονομασίες που αναγράφουν και οι χάρτες…

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν πρέπει να καθυστερούμε τα πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης,δεν κλείνουμε τους δρόμους που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις,ώστε τα οχήματα της πυροσβεστικής να έχουν άμεση πρόσβαση.

Δεν ανάβουμε φωτιές,ούτε ελεγχόμενες στην αυλή μας αν βρίσκεται η οικία μας πλησίον δασικής περιοχής,ή έχουμε δέντρα.

Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα!

Δεν χρησιμοποιούμε σε υπαίθριους και δη πλησίον του δάσους χώρους μηχανήματα που με την χρήση τους,δημιουργούν σπινθήρα.

ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΞΗΡΑ ΧΟΡΤΑ
ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Ο πυροσβεστήρας που εκ του νόμου πρέπει να έχετε στο όχημά σας,φροντίστε να είναι ενεργός και όχι ληγμένος,ώστε να έχετε την δυνατότητα επέμβασης,σε μια μικρή εστία σε ξηρά χόρτα π.χ σε νησίδα.

Νικολέττα Βασιλοπούλου

130803_el_GR

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

http://www.gscp.gr/ggpp/site/home/deltio.csp;jsessionid=c5b79311c74466b15ca5662dc6ee6cfd4d3d4da3664243bf15cb9e63229d246c.e38Kb3aQahaRc40LaxaNc3eQbheOe6zNp5WL.5#

Advertisements