Κουνούπια; Πως να εξολοθρεύσετε τον “εχθρό”…”φυσικά”! Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι. Παλιοί, δοκιμασμένοι,οικονομικοί που βοηθούν και στη διακόσμηση. Εξωτερικά! Έχουμε και λέμε: …

Φέτος, κάτι συμβαίνει με τα κουνούπια! Γίνεται χαμός. Και δεν το λέω μόνο εγώ. Πρόκειται για μια γενικότερη διαπίστωση. Έχουμε φτάσει βλέπεις στο σημείο να κάνουμε… γκάλοπ με φίλους και γνωστούς. Το θέμα όμως είναι πως ν’ αντιμετωπίσεις την κατάσταση… “φυσικά”. Αυτό με ρώτησε με μήνυμά της η Άννα, μητέρα τριών παιδιών και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην απαντήσω, άμεσα!

Μια επιλογή είναι τα φυτικά προϊόντα που πωλούνται στα φαρμακεία. Ασφαλή, πιστοποιημένα, σε σπρέι για εύκολη επάλειψη! Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι. Παλιοί, δοκιμασμένοι,οικονομικοί που βοηθούν και στη διακόσμηση. Εξωτερικά!

Έχουμε και λέμε:

  • Δενδρολίβανο
  • Βασιλικός
  • Μέντα
  • Ευκάλυπτος
  • Γεράνι
  • Φασκόμηλο,
  • Λεβάντα…

 

Είναι τα βότανα που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τον “εχθρό” και θα στολίσουν και το χώρο σας! Σε γλαστράκια λοιπόν. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη εκδοχή. Αιθέρια έλαια, για να τα “κάψετε” και ν΄απολαύσετε το απόγευμα στον κήπο ή τη βεράντα σας, χωρίς τα ενοχλητικά κουνούπια!

Σημειώνω πως η λεβάντα “εξολοθρεύει” και πολλά άλλα έντομα.

Αν τώρα θέλετε κάτι πιο… παλιό και δοκιμασμένο… ξύδι! Όχι για το θυμό! Το πρόβλημα είναι πως εκτός απ’ τα κουνούπια θα κρατήσετε μακριά και τους διπλανούς σας. Ξέρω. Κάτι θυμάμαι απ’ τα παιδικά μου χρόνια!

Κι επειδή πληροφορίες που βοηθούν, πρέπει να μοιράζονται, θα σας αποκαλύψω κι ένα ακόμα μυστικό. Μου το έμαθε ένας “θαλασσινός” πριν δύο χρόνια, όταν με είδε να βλέπω μέλισσες και να τρέχω προς κάθε κατεύθυνση! (Αν έχεις αλλεργία, με καταλαβαίνεις!) Ελληνικός καφές και αναπτήρας! Αυτά χρειάζεστε.

Βάζετε λίγο χύμα ελληνικό καφέ σ’ ένα πιατάκι, τον καίτε και πιστέψτε με, θα έχετε ήσυχο το κεφάλι σας! Βοηθά και στην περίπτωση των κουνουπιών…

phgh=

ΚΑΤΕΠΕΙΓΩΝ ??? ΠΡΟΣΟΧΗ… ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ… ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ 2.Ιός του Δυτικού Νείλου (λοίμωξη από)… 3. Επί ποδός το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό του Δυτικού Νείλου …

Advertisements