ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ Φόρτιση μπαταρίας με καλώδια μεταφοράς…

ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
Φόρτιση μπαταρίας με καλώδια μεταφοράς ρεύματος

Προσπαθείτε να εκκινήσετε τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας εις μάτην; Μήπως τυχαίνει να μη λειτουργούν ούτε τα ηλεκτρικά; Όλα όσα θα χρειαστείτε είναι ένα σετ καλωδίων μεταφοράς ρεύματος (κροκοδειλάκια) και ένα… υγιές αυτοκίνητο.

Τι πρέπει να κάνω πριν ξεκινήσω τη διαδικασία;
• Σιγουρευτείτε ότι, τα καλώδια έχουν αρκετό πάχος. Τα πολύ λεπτά καλώδια είναι χαμηλής ποιότητας και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λιώσουν ή να πιάσουν φωτιά.
• Σιγουρευτείτε ότι, τα καλώδια έχουν το απαραίτητο μήκος.
• Ελέγξτε ότι, οι «δαγκάνες» τους είναι καλής ποιότητας και εφαρμόζουν σωστά στους πόλους της μπαταρίας.
Σε 4 απλά βήματα
Τοποθετήστε τα δύο αυτοκίνητα, ώστε οι μπαταρίες τους να είναι κοντά η μια στην άλλη. Σβήστε τον κινητήρα, καθώς και κάθε συσκευή, που λειτουργεί με ηλεκτρισμό και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Συνδέουμε την άλλη άκρη του μαύρου καλωδίου με ένα μεταλλικό σημείο, στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου, που θέλουμε να εκκινήσουμε. Το σημείο αυτό πρέπει να είναι μακριά από την μπαταρία.

Συνδέουμε την άκρη του μαύρου καλωδίου με τον αρνητικό πόλο της φορτισμένης μπαταρίας.

Συνδέουμε την άλλη άκρη του μαύρου καλωδίου με ένα μεταλλικό σημείο, στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου, που θέλουμε να εκκινήσουμε. Το σημείο αυτό πρέπει να είναι μακριά από την μπαταρία.

Εκκινούμε το όχημα με τη φορτισμένη μπαταρία και αφήνουμε τον κινητήρα να δουλεύει στο ρελαντί. Μετά «βάζουμε μπροστά» τον κινητήρα του αυτοκινήτου με την αποφορτισμένη μπαταρία και, αφού σιγουρευτούμε, ότι λειτουργεί κανονικά, σβήνουμε τον κινητήρα του οχήματος με τη φορτισμένη μπαταρία και αποσυνδέουμε τα καλώδια, με την αντίστροφη σειρά απ’ ό,τι τα συνδέσαμε.
Διατήρηση του φορτίου
Για να είστε σίγουροι ότι, η μπαταρία σας θ’ ανακτήσει το χαμένο της φορτίο, μη χρησιμοποιήσετε αμέσως τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, που απαιτεί ηλεκτρισμό και μη σβήσετε τον κινητήρα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ηλιακός φορτιστής μπαταρίας εκκίνησης κινητήρα
Μία εναλλακτική πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι και τα φωτοβολταϊκά στοιχεία. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους συσκευές φόρτισης, με τις οποίες μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας, χωρίς να χρειάζεστε ένα δεύτερο αυτοκίνητο με φορτισμένη μπαταρία.

phgh=