Πρωταθλητές στους φόρους!!!Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, για το οικονομικό έτος 2012 η επιβάρυνση μόνο από τον φόρο εισοδήματος για μια οικογένεια με δύο παιδιά κλιμακώνεται από 2,5% για ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ μέχρι 40,3% για ετήσιο εισόδημα 150.000 ευρώ. Στο ενδιάμεσο της κλίμακας, η μέση επιβάρυνση για μια οικογένεια με δύο παιδιά και εισόδημα 20.000 ευρώ ήταν 11,1%, για εισόδημα 30.000 ευρώ 18,4%, για 50.000 ευρώ 26,4%, για 100.000 ευρώ 35%, ενώ για 150.000 ευρώ το ποσοστό της επιβάρυνσης από τον φόρο εισοδήματος διαμορφώθηκε στο 40,3%.!!!

 

Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλ==================================================
Φίλοι αναγνώστες .
Βρίσκεστε σ΄αυτό το ιστολόγιο με δική σας ευθύνη .Ενδεχομένως κάτι που θα διαβάσετε εδώ μπορεί να το θεωρήσετε ύβρη ή να σας θίξει ή να σας προσβάλλει .Θα πρέπει να γνωρίσετε πως δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση .Έχοντας λοιπόν αυτό υπ΄όψιν οι επιλογές σας είναι δύο :α) ή να φύγετε απ΄το ιστολόγιο αυτό , διακόπτοντας την ανάγνωσή του ,ώστε να αποφύγετε πιθανή προσβολή των ηθικών , θρησκευτικών ή άλλων αξιών σας ,ήβ) να παραμείνετε αποδεχόμενοι πως ότι και να διαβάσετε δεν θα σας προσβάλλει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο .Εμείς απ΄την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες , έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλήθεια .

ΕΠΙΣΗΣ¨:

1.Τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά μπορεί η δεν συμφωνούν πλήρως με τις απόψεις του άρθρου.

2.Επισημαίνουν ώμος στου φίλους του μπλοκ τα παρακάτω.

3.Η ενημέρωσης-μάθηση, είναι ιερή υποχρέωση καθενός από εμάς.

4.Η οποίες Αποψις του άρθρου εκφράζουν το συντάκτη του, ο όποιος και αναφέρετε .

5.Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο https://boskotsopanhs.wordpress.com/ φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου.

6.Σκέψης κρίση απόψεις επιδίωξη κάθε μορφής μήδε αυτής καθεαυτής της ατομικής προβολή, η με σκοπό αλλότριο η αλά αίτια η άλλης αίτιας,μήδε και του οικονομικού στόχου η του αυτό κάθε αυτό ως στόχο προσωπικο οικονομικο κέρδους η εκ Άλου σκοπού οικονομικού η μέσο με στόχος το προσωπικό όφελος , από οιαδήποτε αφορμή η σκοπό μέσο η αιτιατό μήδε και του προσωπικού η ατομικού συμφέροντος επί του συγκεκριμένου άρθρου ουδεμία σχέση έχουν τα δημοτικά αθάνατα δημοτικά οπουδήποτε και προέρχεται και απορρέουν .-

7.Η δημοσιοποίηση άρθρων έχει ως σκοπό μονό και μονό την ενημέρωση-μάθηση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο.-

8.ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ¨

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΥΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-

Αν παρ΄όλα αυτά υπάρξει κάποιο πρόβλημα ,

επικοινωνήστε μαζί μας e-mail .
Καλή συνέχεια ====================

ληνες φορολογούμενοι πολίτες αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ «Φορολογώντας τους μισθούς για το 2013».

Από τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση -μετά την Ουγγαρία- μεταξύ των 34 χωρών-μελών του διεθνούς οικονομικού οργανισμού όσον αφορά την αύξηση του συνολικού φορολογικού βάρους, που περιλαμβάνει ασφαλιστικές εισφορές και φόρους στο εισόδημα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, όπως γράφει το «Έθνος», ότι, ενώ από τα 100 ευρώ που λάμβανε ένας μισθωτός το 2009 τα 37,9 τα έτρωγε η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, το 2010 το ροκάνισμα του πραγματικού μισθού αυξήθηκε στα 39,1 ευρώ και το 2012 -λόγω των διαδοχικών φορολογικών επιδρομών- το σχετικό ποσό διαμορφώθηκε σε 41,9 ευρώ στα 100 ευρώ μεικτών αποδοχών.

Συνεπώς, η αύξηση της φορολογικής αφαίμαξης την περίοδο του Μνημονίου ανήλθε σε 4,1 εκατοστιαίες μονάδες του μισθού και την τριετία 2010-2012 σε 2,8 μονάδες.

Από την αύξηση των 2,8 εκατοστιαίων μονάδων, οι 2,15 μονάδες είναι απόρροια της αύξησης της φορολογίας εισοδήματος με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 από 12.000 ευρώ, τη συρρίκνωση των φοροαπαλλαγών και την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης 1%-4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Οι υπόλοιπες 0,65 μονάδες προέρχονται από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που βαρύνουν τους εργαζομένους και τους εργοδότες.

Επισημαίνεται ότι με κριτήριο κατάταξης το συνολικό φορολογικό βάρος στους μισθωτούς (41,9%) η Ελλάδα αναρριχήθηκε στην 11η θέση του ΟΟΣΑ, πολύ πάνω από τον μέσο όρο των χωρών του οργανισμού. Την πρώτη θέση την κατέχει η Γαλλία με 50,2% και ακολουθεί η Γερμανία με 49,7%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Χιλή, με το συνολικό φορολογικό βάρος επί των μισθών να φτάνει μόλις στο 7%.

Παράλληλα, από την έκθεση προκύπτει ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση όσον αφορά τη συνολική φορολόγηση της οικογένειας με δύο παιδιά, στην οποία εργάζεται μόνο ένας από τους συζύγους και λαμβάνει τον μέσο μισθό στην οικονομία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, για το οικονομικό έτος 2012 η επιβάρυνση μόνο από τον φόρο εισοδήματος για μια οικογένεια με δύο παιδιά κλιμακώνεται από 2,5% για ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ μέχρι 40,3% για ετήσιο εισόδημα 150.000 ευρώ. Στο ενδιάμεσο της κλίμακας, η μέση επιβάρυνση για μια οικογένεια με δύο παιδιά και εισόδημα 20.000 ευρώ ήταν 11,1%, για εισόδημα 30.000 ευρώ 18,4%, για 50.000 ευρώ 26,4%, για 100.000 ευρώ 35%, ενώ για 150.000 ευρώ το ποσοστό της επιβάρυνσης από τον φόρο εισοδήματος διαμορφώθηκε στο 40,3%.