Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, συγκλήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο στον απόηχο της απεργιακής κινητοποίησης της προηγούμενης εβδομάδας. Την προηγούμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, παρά την τεράστια οικονομική ύφεση και την ανέχεια που μαστίζει τα μαγαζιά μας, με μια μαζική συμμετοχή στην απεργία που άγγιξε το 90%, όλοι εσείς, στείλατε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους όσους έχουν βάλει στόχο το δίκτυο μας. Λόγω της συμμετοχής του συνόλου του κλάδου μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, η εταιρεία είχε απώλειες εσόδων που έφτασαν το 95%

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
                          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.
ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 – FAX: 210 5229289
                                                                                                                                                          Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2012
                                                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, συγκλήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο στον απόηχο της απεργιακής κινητοποίησης της προηγούμενης εβδομάδας.
 Την προηγούμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, παρά την τεράστια οικονομική ύφεση και την ανέχεια που μαστίζει τα μαγαζιά μας, με μια μαζική συμμετοχή στην απεργία που άγγιξε το 90%, όλοι εσείς, στείλατε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους όσους έχουν βάλει στόχο το δίκτυο μας. Λόγω της συμμετοχής του συνόλου του κλάδου μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, η εταιρεία είχε απώλειες εσόδων που έφτασαν το 95% !!! Με το πείσμα σας και την συσπείρωση που πετύχαμε, στείλαμε μήνυμα σε Κυβέρνηση και Τρόικα ότι ο κλάδος είναι ενωμένος και αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν να μας βλάψει.
 Κατά την ημέρα ψήφισης της τροπολογίας που μας αφορά, αντιπροσωπείες συναδέλφων ξενύχτησαν στα κτίρια της ΟΠΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έκαναν αισθητή τη παρουσία τους για δώδεκα ώρες στη Βουλή με σκοπό να ενημερώσουν τους βουλευτές για το παράλογο φόρο στα κέρδη των παικτών από το πρώτο ευρώ. Αποτέλεσμα των προσπαθειών τους ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Παρόλα αυτά, ο νόμος ψηφίστηκε ως έχει και γι’ αυτό κλήθηκε να συνεδριάσει εσπευσμένα το Διοικητικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.
 Ομόφωνα στο ως άνω Δ.Σ. αποφασίσαμε να εξαντλήσουμε κάθε μορφή ενημέρωσης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με συναντήσεις και κατάθεση σχετικών εγγράφων προς τεκμηρίωση των απόψεών μας. Σε συνδυασμό με τις ανωτέρω ενέργειες και για την πληρέστερη και ορθότερη ενίσχυση των θέσεων μας, αποφασίσαμε να προβούμε στην εκπόνηση οικονομικής μελέτης από πιστοποιημένο φορέα, στο περιεχόμενο της οποίας θα καταδεικνύονται τα επιχειρήματά μας.
 Παράλληλα θα συνεχίσουμε την ενημέρωση των συναδέλφων με έμφαση σε αυτούς τους λίγους που μπορεί να είχαν αμφιβολίες και δεν συμμετείχαν στην απεργία, ώστε να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο.
Συνάδελφοι,
Μαζί δείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Μαζί αλλάξαμε το ίδιο νόμο το 2009.
Μαζί θα προσπαθήσουμε να τον αλλάξουμε και τώρα.
Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.
                                                ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
                                                                 ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ